vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Comunicate de presa


Albalact debuteaza pe 3 iunie pe piata reglementata a BVB

28.05.2015

Albalact (ALBZ), cea mai mare companie de lactate din Romania cu capital majoritar romanesc si al doilea mare jucator din piata locala a produselor lactate, va debuta, in data de 3 iunie 2015, pe piata reglementata administrate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in urma transferului de pe piata Rasdaq.

Consiliul de Administratie al BVB a aprobat joi, 28 mai, cererea Albalact pentru listarea pe piata reglementata.

Debutul Albalact pe piata reglementata va fi marcat de deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare de catre reprezentantii conducerii companiei. Evenimentul va fi urmat de o conferinta de presa la sediul BVB.

Compania are o traditie de peste 40 de ani in industria lactatelor, iar astazi produce lactate de cea mai buna calitate intr-una din cele mai mari si mai moderne investitii greenfield din Europa Centrala si de Est – fabrica Oiejdea din judetul Alba. Compania mai produce o gama variata de branzeturi in fabrica Raraul din Campulung Moldovenesc, pe care a achizitionat-o in 2008. Societatea Raraul are, de asemenea, o traditie indelungata in productia de branza si cascaval.

Albalact aduce astazi pe piata romaneasca peste 140 de sortimente de lapte si produse lactate sub cele sapte brand-uri ale sale – Zuzu, Zuzu Max, Fulga, Fruzu, De Albalact, Raraul, Poiana Florilor. Albalact are un portofoliu bogat de produse din lapte, de la lapte proaspat pasteurizat si UHT, iaurturi proaspete albe, iaurturi proaspete cu fructe, la smantana, unt, sana, lapte batut, kefir, lapte cu arome pentru copii, branza telemea, branza dulce de vaca, branza de burduf, cascaval, branza topita.

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999, familia Ciurtin achizitionand pachetul majoritar de actiuni. Astazi, compania Albalact are peste 6.000 de actionari. Aproximativ 45% din actiunile companiei sunt detinute de familia Ciurtin, iar fondul de investitii RC2 are o participatie de 25%.

In ultimele 12 luni, investitorii au tranzactionat 32 milioane de actiuni Albalact, pentru 8,7 milioane lei. In aceeasi perioada, pretul actiunilor a crescut cu aproape 50%, pana la 0,3036 lei/actiune. Calculata la ultimul pret inregistrat la finalul sedintei bursiere de joi, 28 mai 2015, de 0,3036 lei/actiune, Albalact are o capitalizare bursiera de 200 milioane lei (aproape 45 milioane euro).

Anul trecut, Albalact a investit 8 milioane euro in modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii Oiejdea. Aceste investitii sunt menite sa sustina cresterea profitabilitatii companiei in urmatorii ani si consolidarea pozitiei pe diverse segmente de piata.

Dupa ce a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri in crestere cu 12%, la 475 milioane lei (107 milioane euro), Albalact a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 508,5 milioane lei.

______________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.  

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati pe:
Stefan Musgociu, Specialist PR, +40.730.255.030, stefan.musgociu@bvb.ro