vineri | 19 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Comunicate de presa


Peste 700 de persoane s-au inscris la a treia editie a competitiei BVB Invest Quest

28.05.2015

Peste 700 de persoane s-au inscris la a treia editie a competitiei educationale de tranzactionare on-line BVB Invest Quest (BVB IQ). Concursul propriu-zis de tranzactionare a inceput pe 18 mai, iar dupa prima saptamana este o concurenta stransa, cu o diferenta de doar aproape 1.400 de lei intre participantul de pe primul loc (castig de 2.509 lei) si participantul de pe locul 11 (castig de 1.143 lei). Competitia se va incheia pe 12 iunie 2015.

Aceasta editie a BVB IQ include o serie de workshop-uri si webinarii organizate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si partenerii sai BT Securities IFB Finwest, Intercapital Invest si Tradeville. Workshop-urile s-au derulat in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara, in perioada 11 – 25 mai, unde peste 250 persoane s-au intalnit si au discutat cu reprezentanti ai pietei de capital. In prima saptamana din iunie vor fi organizate webinarii cu teme de discutie similare celor din workshop-uri, pentru persoanele interesate de piata de capital, dar care nu au putut fi prezente la intalnirile de pana acum.ai pietei de capital. 

Aceste seminarii ofera participantilor oportunitatea de a dobandi sau a aprofunda cunostintele necesare despre pietele de capital si investitia la bursa, precum si despre metodele prin care investitorii pot alege in mod informat activele in care sa investeasca.

Participantii la concursul BVB IQ au la dispozitie o suma virtuala de 50.000 lei pe care o pot investi in cele mai lichide 20 actiuni listate la BVB si in unitatile de fond ale fondului deschis de investitii care urmareste evolutia indicelui BET.

Printre alte noutati ale acestei editii, participantii deja inregistrati in concurs si care au recomandat altor persoane participarea in BVB IQ vor obtine bonus-uri virtuale in contul de tranzactionare. Astfel, pentru primii 10 prieteni pe care un concurent ii aduce in concurs, acesta primeste 1.000 lei virtuali, iar pentru urmatorii 10 prieteni inca 500 lei virtuali.

Concurentii tranzactioneaza prin intermediul aplicatiei Arena-XT Web, cea mai usor de utilizat si flexibila platforma de tranzactionare dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti. Platforma de tranzactionare functioneaza pe majoritatea sistemelor de operare si a browserelor, de pe PC-uri, tableta si smartphone. Participantul are posibilitatea sa urmareasca toate instructiunile executate sau in curs de executare, prin rapoarte detaliate de ordine, tranzactii si operatiuni de management la nivelul contului sau.

Premii

Categoria Gold

pentru cel mai bun rezultat la nivelul portofoliului final

Categoria Silver

pentru cel mai bun randament (profit) obtinut la nivel de instrument (emisiune)

Premiul I: 20.000 lei (premiu in bani)

Premiu special: Vacanta de 7 zile in KOS, Grecia, pentru doua persoane si 2.500 lei, premiu in bani, pentru tranzactionare.

Premiul II: Laptop Lenovo Yoga 3

Premiul III: iPad

BVB Invest Quest este o initiativa educationala pe termen lung pentru cresterea vizibilitatii pietei de capital si a serviciilor oferite de BVB investitorilor locali. Competitia BVB IQ vizeaza, totodata, formarea unei comunitati puternice de investitori individuali care sa contribuie la dezvoltarea activitatii pe piata de capital din Romania.

 

Despre primele doua editii ale BVB Invest Quest

Prima editie a BVB Invest Quest a avut loc in perioada aprilie – iunie 2014. Aceasta editie a fost castigata de Laura Serghiescu, studenta atunci in anul III a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Finante Banci, din cadrul Universitatii “Babes Bolyai” Cluj Napoca. Ea a obtinut un randament al portofoliului de 25%, mizand pe companiile din sectorul energetic, dar si pe actiunile Bancii Transilvania.

Cea de-a doua editie a BVB Invest Quest a avut loc intre noiembrie 2014 si ianuarie 2015. Cristian Bisog, inginer IT din Iasi, a castigat premiul cel mare, de 20.000 lei. El a investit cei 30.000 lei virtuali in patru companii disponibile in competitie si a obtinut un profit de aproximativ 22%.

 

Partenerii celei de-a treia editii a BVB Invest Quest

_____________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.  

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati pe:
Stefan Musgociu, Specialist PR, +40.730.255.030, stefan.musgociu@bvb.ro