joi | 25 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Comunicate de presa


Parteneriat pentru promovarea Romaniei in randul investitorilor straini

05.09.2016

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), alaturi de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiei cu Mediul de Afaceri, au colaborat pentru realizarea Ghidului Investitorului Strain, disponibil pe pagina oficiala de Internet www.investromania.gov.ro. Ghidul va contribui la promovarea Romaniei ca destinatie de investitii si include informatii extinse despre mediul de afaceri din Romania, investitii si finantarea companiilor, inclusiv prin listarea la bursa pe Piata Principala si pe piata AeRO.

"Piata de capital din Romania isi continua zborul spre un nivel ridicat de calitate, prin crearea si dezvoltarea tuturor punctelor forte care sunt indispensabile in lumea competitiva a investitiilor de astazi. Odata cu modernizarea profunda a pietei promovata de Bursa de Valori Bucuresti, acum suntem bine pozitionati pentru a incepe sa avem un rol important in ansamblul economiei nationale si chiar regionale", a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti.

“Romania va continua sa dezvolte piata de capital pentru ca aceasta sa devina o alternativa la finantarea prin intermediul sectorului bancar, astfel incat sa ajute la cresterea economiei si la dezvoltarea companiilor. Atat numarul companiilor listate cat si nivelul capitalizarii au crescut in ultimii ani si, pe ansamblu, randamentele au avut o performanta buna, existand companii ale caror actiuni au inregistrat cresteri de doua cifre. In plus, in viitorul apropiat ne asteptam si la mai multe listari ale companiilor de stat care sa reprezinte interes pentru investitori, similar cu cele realizate in anii trecuti”, a declarat Costin Borc, Viceprim-ministrul Romaniei.

Investitorii straini au in plus un alt ghid detaliat, intitulat InvestingRomania, despre perspectivele si investitia pe piata de capital locala, creat special de Bursa de Valori Bucuresti. Acesta cuprinde informatii despre companiile listate, aspecte fiscale ale investitiilor bursiere, noutati in reformele pietei si infrastructura. In scurt timp Bursa de Valori Bucuresti va lansa un portal dedicat companiilor listate si investitorilor actuali si potentiali la adresa www.investingromania.com.

Odata cu incheierea celui de-ai doilea trimestru fiscal din 2016, Romania este intr-o pozitie favorabila pe plan european si global, atat la nivel macroeconomic cat si la nivelul pietei de capital. Cresterea economica de 5,9% plaseaza economia locala pe prima pozitie in Uniunea Europeana, iar randamentul brut al dividendelor, de aproximtav 9% pentru cele mai mari companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, plaseaza Romania pe primul loc in lume. Toate aceste elemente contribuie la atractivitatea Romaniei pentru investitori.

 

______________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati pe:
Bogdan Mugescu, Specialist PR, +40.765.346.715, bogdan.mugescu@bvb.ro