joi | 28 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

BVB Invest Quest si-a premiat castigatorii

01.07.2015

Din cei peste 800 de participanti la a treia editie a competitiei educationale de tranzactionare on-line BVB Invest Quest (BVB IQ), 4 au fost cei recompensati cu premii, urmare a inregistrarii celor mai mari randamente la nivelul portofoliului sau al unui singur instrument financiar. Ceremonia de premiere a marcat deschiderea sedintei de tranzactionare a BVB din 30 iunie.

Gazda evenimentului, Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB, a deschis ceremonia de premiere: “Castigatorii BVB IQ au inregistat rezultate bune, dovedind astfel ca exista oportunitati in piata de capital si posibilitate de castig intr-o perioada caracterizata prin corectii. Fata de editiile precedente, la care principala orientare a participantilor a fost Buy and Hold, in cadrul acestei editii a fost abordata o noua strategie de tranzactionare. Strategia a inclus marcarea profitului pe termen scurt, inclusiv prin tranzactii intraday.”

Marele castigator al editiei BVB IQ a fost Daniel Turcu, cu un randament de 25% la nivelul portofoliului, premiul fiind unul in bani in valoare de 20.000 lei. Daniel Turcu a declarat:  “Am aflat despre BVB Invest Quest din articolele online in care erau prezentate editiile anterioare, apoi am urmarit informatiile despre noua editie. Cunostinte despre modul in care functioneaza piata de capital am de 10 ani, dar nu la nivel avansat. Stirile economice le urmaresc periodic iar concursul BVB l-am privit ca o oportunitate de familiarizare cu simbolurile puse la dispozitie in concurs, precum si cu platforma online nou lansata.

Ca strategie, am urmarit inca de la inceput cateva simboluri cu potential de crestere in luna concursului. Am analizat istoricul graficelor pe site-ul BVB si am facut o lista care cuprindea BCC, TLV, TEL, BRK, IMP si BVB. Initial am mizat pe BCC dar incepuse deja sa creasca si nu a mai revenit la pretul vizat. In plus am vazut in aplicatie ca multi au pus ordine pe BCC la preturi care erau mai jos decat ce as fi reusit eu sa iau, asa ca m-am reorintentat catre alte simboluri si urmarind piata zi de zi am observat cateva miscari interesante pe alte doua simboluri BRK si IMP, ele fiind si simbolurile care mi-au adus procentele castigatoare. Practic, daca initial speram sa investesc intr-un simbol la un pret bun care sa aduca o crestere mare toata luna, din a doua saptamana am urmarit sa prind mai multe trenduri crescatoare in care am investit intreg portofoliu disponibil.

In contextul in care dobanzile bancare abia iti mai acopera comisioanele, diversificarea investitiilor este de luat in calcul iar piata de capital este la indemana oricui; pe de alta parte, platformele online iti ofera flexibilitate maxima pentru plasarea ordinelor si vizualizarea portofoliului. Totodata, cred ca timpul pe care trebuie sa-l aloci este rezonabil pentru investitiile pe termen lung, iar daca timpul iti permite, poti sa incerci investitiile speculative. Personal, sunt interesat mai mult de investitiile pe termen lung care sa inlocuiasca intr-o oarecare masura depozitele bancare iar in perioada urmatoare urmaresc sa schimb portofoliul virtual cu unul real.”

Bogdan Anechitei a castigat locul 2 in concurs, cu un randament de 4.2%, performanta ce i-a adus ca premiu un laptop Lenovo Yoga 3. Prezent la ceremonia de premiere, Bogdan ne-a impartasit din experienta sa la BVB Invest Quest: “Am aflat de concurs de pe site-ul BVB- la prima editie de anul trecut. Strategia mea a fost una de investitie bazata mai mult pe partea de analiza financiara, dar si pe cea tehnica. Am avut chiar si un tabel in excel pe vreo 3 ani cu vestitii indici PER, PBV, profit, etc si am investit ca si cum ar fi fost bani reali. Asa cum s-a remarcat nu a lipsit nici implicarea sociala.” Bogdan este castigatorul care si-a invitat cei mai multi prieteni sa se inscrie in concurs, beneficiind astfel de un bonus virtual de 1.500 lei pentru tranzactionare.

“Am obtinut profit in toate cele 3 editii ale BVB IQ si privesc premiul ca pe unul pentru participarea repetata la concurs (fail better). Am folosit ZF ca pe un mediu care putea influenta perceptia publica.

Mi se pare important sa multumesc celor de la BVB pentru misiunea dificila de educare asumata si […] pentru efortul de comunicare, precum si sponsorilor pentru efortul de recompensare. Se vede clar perseverenta si dorinta de a creste Bursa Romaneasca pas cu pas. Platforma e din ce in ce mai buna, iar graficele au facut-o chiar placuta. Bursa este pentru mine una din cele mai elegante metode de valorificare a fondurilor in conditiile in care exista dorinta de a te educa si de a o intelege.”  a continuat Bogdan Anechitei.

iPad-ul de la premiul III i-a revenit Petinei Petean, care a inregistrat un randament al portofoliului de 3.8%.

Premiul special a fost acordat pentru cel mai bun randament obtinut la nivel de instrument financiar si a constat intr-o vacanta pentru doua persoane in Grecia si 2500 lei cash pentru tranzactionare.  Premiul  a fost castigat de Adrian Istodor care, intr-o luna de tranzactionare, a inregistrat un randament de 5.44% pe actiunea Conpet SA Ploiesti. La inmanarea premiului, Adrian Istodor a declarat: “Am aflat de concursul BVB Invest Quest din seminariile organizate la Timisoara. Este o buna oprtunitate de a testa potentialul Bursei de Valori Bucuresti. Pentru mine este ceva nou si am avut prilejul sa constat ca lucrurile incep sa se miste intr-un sens bun in ceea ce priveste educatia financiara si in Romania. Concursurile de acest gen sunt un bun instrument de promovare. Este o provocare care te pune in tema cu ceea ce ofera BVB, dar sa nu uitam de necesitatea informatiei care mai mereu face diferenta.”

Despre a treia editie BVB Invest Quest

Competitia BVB Invest Quest a avut loc in perioada 18 mai-12 iunie 2015. Participantii BVB IQ au avut la dispozitie o suma virtuala de 50.000 lei pe care au putut sa o investeasca in cele mai lichide 20 actiuni listate la BVB si in unitatile de fond ale ETF-ului care urmareste evolutia indicelui BET.

Printre noutatile acestei editii, participantii inregistrati in concurs si care au recomandat altor persoane participarea la BVB IQ au obtinut bonusuri virtuale in contul de tranzactionare. Astfel, pentru primii 10 prieteni pe care un concurent i-ar aduce in concurs, acesta primeste 1.000 lei virtuali, iar pentru urmatorii 10 prieteni inca 500 lei virtuali.

Concurentii au tranzactionat prin intermediul aplicatiei Arena-XT Web, cea mai usor de utilizat si flexibila platforma de tranzactionare dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti. Platforma de tranzactionare functioneaza pe majoritatea sistemelor de operare si a browserelor, de pe PC-uri, tableta si smartphone, participantul avand posibilitatea sa urmareasca toate instructiunile executate sau in curs de executare, prin rapoarte detaliate de ordine, tranzactii si operatiuni de management la nivelul contului sau.

BVB Invest Quest este o initiativa educationala pe termen lung pentru cresterea vizibilitatii pietei de capital si a serviciilor oferite de BVB investitorilor locali. Competitia BVB IQ vizeaza, totodata, formarea unei comunitati puternice de investitori individuali care sa contribuie la dezvoltarea activitatii pe piata de capital din Romania.

?

______________________
Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati pe:

Mariana Ciurel, Sef Marketing si Relatii Internationale, +40.740.104.193, mariana.ciurel@bvb.ro