vineri | 19 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Evenimente


Bittnet Systems a sunat clopotelul de deschidere a sedintei de tranzactionare la BVB, la debutul pe AeRO

15.04.2015

Bittnet Systems (BNET) a sunat clopotelul de deschidere a sedintei de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, marcand debutul sau pe AeRO, noua piata pentru actiuni lansata de BVB. Bittnet Systems este prima companie romaneasca de IT pe bursa. Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end-to-end de infrastructura IT cu tehnologii apartinand liderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.

Peste 70 de persoane au participat alaturi de Bittnet Systems la aceasta zi istorica pentru companie, BVB si toti stakeholder-ii pietei de capital. Bursa de Valori Bucuresti a transmis live evenimentul dedicat debutului Bittnet Systems pe AeRO, astfel incat fiecare persoana interesata de aceasta zi istorica sa poata participa la eveniment, indiferent de locatia sa.

“Acesta este un debut international la tranzactionare, deoarece compania in sine este o organizatie recunoscuta international si calitatile sale sunt atestate de cei care au autoritatea sa decida asupra calitatii companiei. Deasemenea, Consultantul Autorizat, competentele si abilitatile sale, precum si baza sa de clienti pe care a adus-o, este un alt aspect international al debutului Bittnet Systems pe AeRO. Este important pentru noi ca avem o noua industrie pe piata, avem o companie de IT pe deplin dezvoltata si este foarte important pentru noi ca acest tip de afaceri este prezent la Bursa de Valori Bucuresti, deoarece oameni ca cei din echipa Bittnet Systems ne definesc viata de zi cu zi. Sper ca Bittnet sa devina o piatra de temelie a prezentei acestei industrii pe piata”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB, a mentionat ca debutul Bittnet Systems pe AeRO este un moment istoric datorita faptului ca o noua industrie, IT-C, a venit pe bursa.

“Piata de capital incepe sa ofere finantare, care este rolul sau principal, iar listarea Bittnet Systems este strans legata si de finantarea pe care compania a primit-o anterior de la Carpathia Capital. Sper sa vedem cat mai multe astfel de companii, deoarece avem inteligenta in Romania, avem know-how, si este pacat sa nu il valorificam la adevarata valoare atat ca marketing pe care il obtin prin listare, cat si prin potentialul de a obtine finantare, ceea ce nu este usor de obtinut fara garantii in conditiile actuale”, a afirmat Lucian Anghel.

Mircea Ursache, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), si-a exprimat sustinerea pentru piata AeRO si a mentionat ca debutul Bittnet pe aceasta piata noua aduce pe bursa un nou sector al economiei si arata ca Romania are antreprenori inteligenti, urandu-le totodata acestora sa utilizeze piata de capital pentru accesarea de finantare.

Mihai Logofatu, directorul general al Bittnet Systems si unul dintre cei doi fondatori ai companiei, a prezentat povestea liderului pietei de training IT investitorilor, antreprenorilor, Consultantilor Autorizati si jurnalistilor care s-au alaturat Bittnet Systems in prima zi de tranzactionare a companiei pe piata AeRO.

“Acest moment este unic si extrem de important in istoria companiei pe care am fondat-o in urma cu opt ani cu mult entuziasm si dorinta de a crea un produs romanesc, un brand romanesc de succes. As vrea sa multumesc echipei Bursei de Valori Bucuresti pentru eforturile, pentru perseverenta de a face posibil acest mecanism pe piata in Romania si de a ne stimula interesul pentru aceasta piata. Ne mandrim ca suntem listati la bursa si vom spune acest lucru la toate intalnirile pe care le vom avea”, a adaugat Mihai Logofatu.

Cristian Logofatu, fondator si director financiar al Bittnet Systems, a mentionat ca listarea a facut parte, totdeauna, din viziunea sa despre modul in care o companie ar trebui sa evolueze.

“Credem ca AeRO se adreseaza unui gol de finantare pe care antreprenorii il aveau pana in prezent, deoarece intre a te duce la business angels si intre a merge la un fond de investitii exista un gol, astfel ca nimeni nu avea cine sa dea banii pe care o companie dorea sa ii atraga. Mi se pare ca este o varianta de luat in calcul, in functie de variabilele fiecarei companii. La finalul anului trecut, cand am vazut cat de serios este proiectul AeRO, cat de bine este facut, am renuntat la celelalte scenarii si am decis sa mergem pe aceasta directie. Investitia de la Carpathia a venit ca urmare a directiei noastre spre piata de capital”, a adaugat Cristian Logofatu.

In martie 2015, Bittnet a atras un capital suplimentar de 150.000 de euro prin vanzarea unei parti din actiuni catre Carpathia Capital pentru a intensifica vanzarile si pentru o crestere accelerata a veniturilor in viitor.

Compania poloneza INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems in procesul de intrare pe AeRO si va continua sa asiste compania in urmatoarele 12 luni dupa listare.

Piotr Bialowas, vicepresedinte al INC, considera ca listarea Bittnet Systems marcheaza inceputul unei noi ere pentru companiile mici si medii din Romania, deoarece esenta pietei de capital este sa ofere acestor companii fonduri si capital pentru extindere, pentru a trece la urmatorul nivel si pentru a creste la urmatorul stadiu de dezvoltare.

“Comunitatea de investitori spune ca sunt necesare doar trei calitati pentru a fi un antreprenor de succes: trebuie sa inceapa de tanar, trebuie sa aiba o viziune mareata si aptitudini si trebuie sa urmareasca aceasta viziune. Cred ca aceste trei calitati le pot fi atribuite lui Mihai si lui Cristian Logofatu, fondatorii Bittnet Systems. Sa fii o companie listata a fost parte a planului lor strategic si impreuna am realizat schimbari, am depus eforturi pentru adoptarea standardelor de guvernanta corporativa, pentru conformarea la regulile bursei de valori, si realizand aceste lucruri, am facut un alt efort de succes prin convingerea investitorilor sa investeasca 150.000 de euro pentru alimentarea cresterii viitoare a companiei”, a mai spus Piotr Bialowas.

Bittnet Systems a fost infiintata in anul 2007 de Mihai si Cristian Logofatu, care au adus laolalta o mica echipa de tehnicieni entuziasti, toti cu experienta in training dobandita la Academia Credis - Cisco Networking Academy inca din anul 2000. De la an la an Bittnet si-a crescut baza de clienti cu nume de companii mari precum IBM Romania, Metro Systems Romania, Mit Motors International, Praktiker, Porsche Romania, TNT Express, Wiebe Romania, Dacia, Erste Bank, Cosmote Romania (actualul Telekom Romania), Cycle European (Part of ICAP Group), E.On Romania.

In anul 2014, compania si-a dezvoltat in mod semnificativ serviciile IT (consultanta, audit si design), ajungand chiar sa exporte profesionisti IT pentru implementarea unor proiecte de Datacenter in Germania. In acelasi timp, compania a fost recunoscuta ca facand parte din Technology Fast 500 Top din zona EMEA de catre Deloitte (locul 333) si ca parte din topul Antreprenorilor Romani ca urmare a participarii la Competitia Anuala a Antreprenorilor organizata de EY. Compania a adaugat inca 2 vendori noi in portofoliul sau de training. A devenit Amazon Web Services (AWS) Authorized Training Partner, Oracle Education Reseller si Oracle Partner Network Silver Level. Totodata, compania a initiat procesul de listare pe piata AeRO. Veniturile au crescut in acest an pana la 1,8 milioane de euro.

Prin lansarea AeRO, Bursa de Valori Bucuresti a declansat un mecanism prin care sunt vizate dezvoltarea pe termen lung a pietei, precum si o promovare si un marketing mai eficace, si a reusit astfel sa atraga interesul antreprenorilor si sa ii convinga sa treaca pe aceasta piata noua. AeRO este o noua sansa pentru companiile care vor sa foloseasca piata de capital in beneficiul lor si al investitorilor, in special prin atragerea de capital pentru sustinerea proiectelor, dar si pentru pregatirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenta, listarea pe piata reglementata. AeRO stabileste punti de legatura intre antreprenori si investitorii persoane fizice, mediul de private equity si fonduri de investitii.

O companie se poate lista pe AeRO daca are o valoare estimata de minimum 250.000 de euro, pachetul de actiuni scoase la vanzare este de cel putin 10% sau compania are un numar minim de 30 actionari.

 


______________________
Piata AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare al BVB. Acesta este un segment de piata dedicat listarii companiilor la inceput de drum, pentru finantarea proiectelor, povestilor lor de crestere, cresterea vizibilitatii si contributiei la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazandu-se pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB, existent din 2010, piata AeRO, sub un concept reproiectat si reconstruit, a fost lansata pe 25 februarie 2015.
Mai multe informatii despre AeRO sunt disponibile pe website-ul BVB, in cadrul sectiunii AeRO.

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.   

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati pe:         
Stefan Musgociu, Specialist PR, +40.730.255.030, stefan.musgociu@bvb.ro