joi | 28 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Bittnet isi finanteaza doua proiecte de investitii printr-o noua emisiune de obligatiuni care intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti

28.11.2018

• Lucian Anghel, BVB: In mai putin de patru ani, utilizand si instrumentele de finantare din piata de capital, valoarea companiei a crescut de peste 6 ori, la mai mult de 50 milioane lei
  • Mihai Logofatu, Bittnet: Suntem convinsi ca aceste doua companii nou integrate vor avea o contributie semnificativa pozitiva in realizarea obiectivului pe care l-am stabilit pentru Grup, si anume atingerea de venituri in valoare de 100 milioane lei pana in anul 2020
  • Virgil Zahan, Goldring: Avem motive de incredere in potentialul firmelor romanesti si in potentialul de crestere al pietei de capital locale

Bittnet (BNET), prima companie IT din Romania care s-a listat pe piata AeRO operata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a emis cea de-a treia emisiune de obligatiuni corporative in valoare totala de 4,7 milioane de lei, care a intrat la tranzactionare pe 28 noiembrie 2018 in cadrul Sistemului Alternativ de Tranzactionare administrat de BVB. Destinatia principala a fondurilor atrase este finantarea a doua proiecte de investitii.

„Am venit pe bursa in 2015 ca o companie cu preocupari in zona de tehnologie si educatie si cu mai multe promisiuni curajoase si planuri de crestere accelerata. Multumim tuturor celor care ne-au incredintat capitalul si sprijinul lor, ceea ce ne-a permis sa devenim astazi un grup de 4 companii cu activitate in aceleasi domenii de interes: Bittnet, Dendrio, Elian si Equatorial. Obligatiunile BNET23 listate astazi ne-au permis sa finantam investitiile Elian si Equatorial si suntem convinsi ca aceste doua companii nou integrate vor avea o contributie semnificativa pozitiva in realizarea obiectivului pe care l-am stabilit pentru Grup, si anume atingerea de venituri in valoare de 100 milioane lei pana in anul 2020”, a spus Mihai Logofatu, CEO al Bittnet.

„Bittnet este una dintre companiile care a utilizat intens mai multe tipuri de facilitati de finantare oferite de piata in scopul dezvoltarii accelerate a activitatii sale. In prima zi de tranzactionare la bursa, pe 15 aprilie 2015, valoarea de piata a Bittnet era de aproape 8 milioane lei iar, in mai putin de patru ani, utilizand si instrumentele de finantare din piata de capital, valoarea companiei a crescut de peste 6 ori, la mai mult de 50 milioane lei”, a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

„Din momentul listarii si pana in prezent, Bittnet a realizat emisiuni de obligatiuni, majorari de capital si a emis drepturi de preferinta. „Au trecut deja patru ani de cand am identificat si inclus finantarea prin intermediul pietei de capital ca element important al strategiei noastre de crestere. Listarea celei de-a treia emisiuni de obligatiuni Bittnet pe piata ATS Bonds a BVB este importanta pentru noi deoarece are un impact direct si pozitiv asupra celor 36 investitori in aceste obligatiuni care, incepand de astazi, au posibilitatea de a tranzactiona aceste titluri. Suntem incantati ca, din punct de vedere istoric, obligatiunile Bittnet se numara printre cele mai lichide de pe piata si ca, datorita lichiditatii lor si a ratei dobanzii, acestea ofera o investitie reala si atractiva investitorilor la Bursa de Valori Bucuresti”, a sustinut Cristian Logofatu, CFO al Bittnet.

Emisiunea de obligatiuni din acest an a fost realizata prin intermediul Goldring in calitate de consultant autorizat.

„Este o onoare pentru echipa Goldring sa lucreze alaturi de Bittnet in realizarea initiativelor lor pe piata de capital. Felicitam Bittnet pentru conducerea vizionara, pentru abilitatea de a identifica si valorifica oportunitatile unice dintr-un mediu si un context in care altii vad doar obstacole. Pentru Goldring, evolutia Bittnet, ca afacere dar si ca emitent listat la BVB, este un motiv de incredere in potentialul firmelor romanesti si in potentialul de crestere al pietei de capital locale”, a spus Virgil Zahan, CEO al Goldring.

Bittnet (BNET) este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, infiintata in 2007. Compania ofera clientilor sai cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic, fiind axata pe tehnologii noi si inovare. Piata AeRO a fost lansata in februarie 2015, iar in aprilie 2015 Bittnet a devenit prima companie IT din Romania listata la BVB.