joi | 28 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


PATRIA BANK S.A. - BCC

Rezultate financiare trim 1 2017

Data Publicare: 15.05.2017 8:47:54

Cod IRIS: 08080

 

COMUNICAT PRIVIND REZULTATELE FINANCIARE ALE

BANCII COMERCIALE CARPATICA S.A. LA 31.03.2017

·        La data de 1 mai 2017 Banca Comerciala Carpatica S.A. a fuzionat cu Patria Bank S.A., finalizand procesul de fuziune inceput in urma cu circa 8 luni, in Octombrie 2016 cand actionarii celor doua banci au aprobat fuziunea. Noua Patria Bank rezultata in urma fuziunii are un actionariat solid, va continua sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti si isi doreste sa fie un participant activ si inovativ pe piata bancara de retail, IMM si microfinantare.

·        Efectele recentei fuziuni nu sunt inca reflectate in prezentul raport, acesta referindu-se la rezultatele financiare ale Bancii Comerciale Carpatica S.A. pentru primul trimestru din 2017, anterior datei efective de implementare a fuziunii. Aceasta fuziune inseamna pentru Patria Bank S.A. (fosta Banca Comerciala Carpatica S.A.) finalizarea tuturor etapelor procedurale, de pregatire si aliniere a sistemelor si deschide drumul integrarii si intaririi echipei – atat din punctul de vedere al managementului, cat si al personalului – in vederea asigurarii unor servicii uniforme, eficiente din punct de vedere operational, dar si performante, care sa genereze valoare actionarilor bancii.

·        Noua banca urmareste utilizarea de canale de distributie variate si parteneriate strategice, in scopul penetrarii unor nise neacoperite de piata, in masura sa permita indeplinirea directiei strategice stabilite, aceea de a fi o prezenta semnificativa in segmentul clientilor mai putin bancarizati, atat din mediul urban, cat si din mediul rural, si in sustinerea antreprenorilor locali. Noua Patria Bank S.A. este prezenta in 73 de orase, prin 111 unitati bancare si in a doua parte a anului se va concentra pe actiuni de promovare a noului brand „Patria Bank” si a noilor sale produse.

·        In trimestrul I 2017 Banca Comerciala Carpatica S.A. a inregistrat urmatoarele rezultate:

-       Rezultatul net: -9,7 milioane RON, o pierdere cu 27% mai mare decat in trimestrul IV 2016, pe fondul incetinirii activitatii cauzate de pregatirea fuziunii;

-       Venitul total din exploatare : 14,5 milioane RON, acesta reprezentand primul trimestru in care veniturile totale si-au stopat trendul descrescator si au inregistrat chiar o crestere de +16% fata trimestrul anterior;

-       Cheltuielile operationale: 24,6 milioane RON, au inregistrat o crestere de +2% fata de trimestrul anterior, iar cheltuielile operationale recurente (eliminand efectul unor masuri de protectie a angajatilor aplicate in vederea reorganizarii si respectiv a fuziunii) au inregistrat o scadere de  -8% fata de trimestrul IV 2016;

-       Activele totale au scazut cu 4% fata de 31 decembrie 2016, pe fondul reducerii bazei de depozite atrase de la clientela nebancara in contextul inchiderii unui numar de 18 agentii in Decembrie 2016;

-       Rata Fondurilor Proprii Totale calculata la martie 2017 este de 13,81%, peste nivelul reglementat aplicabil bancii, in usoara scadere fata de procentul de 14.21% inregistrat la finele anului precedent, pe fondul pierderilor inregistrate in primul trimestru al anului 2017.

·        Aceste rezultate sunt in linie cu asteptarile managementului pentru aceasta perioada, urmand ca in perioada imediat urmatoare sinergiile rezultate din procesul de fuziune cu Patria Bank sa genereze efectele pozitive asteptate pentru anul 2017, atat din perspectiva reducerii costurilor, dar mai ales din perspectiva capacitatii bancii de generare de venituri si de acordare de credite noi.

 

Versiunea integrala a Raportului privind rezultatele financiare ale Bancii Comerciale Carpatica SA, insotit de Situatia pozitiei financiare si  Situatia performantei financiare la data de 31.03.2017  sunt accesibile pe website-ul bancii https://www.patriabank.ro/despre-patria/investitori/rapoarte-reglementate sau pe website-ul Bursei de Valori Bucuresti in linkul de mai jos.

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.