joi | 28 martie, 2024 |

Comunicat de presa

Grupul Garanti Romania a inregistrat un profit net de 133 milioane lei

in primele noua luni

Bucuresti, 30 octombrie 2018 – Grupul Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, care reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing si Garanti Credite de Consum, a inregistrat, in primele noua luni ale anului, o crestere de 11% a volumului total de active, care depaseste in prezent 12 miliarde lei.

In perioada ianuarie-septembrie, Grupul a realizat un profit net consolidat de 133 milioane lei, in crestere cu peste 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, precum si venituri nete consolidate de 426 milioane lei.

La nivel individual, Garanti Bank a inregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentand o crestere de 9,5% de la an la an. Evolutia ascendenta se datoreaza cresterii veniturilor din activitatea bancara, dar si pe fondul reducerii cheltuielilor operationale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficienta. Totodata, ponderea creditelor neperformante a scazut progresiv, fiind semnificativ sub media pietei, in timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se pozitioneaza peste nivelul de 60%.

Strategia eficienta a bancii de a dezvolta un portofoliu sanatos a determinat o crestere a volumului de credite la 7,52 miliarde lei, la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. De asemenea, volumul depozitelor a avansat la randul sau si a ajuns la 7,9 miliarde lei la finalul lunii septembrie, depozitele clientilor de Retail si IMM contribuind substantial prin cresteri de peste 25% de la an la an.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt actualmente la un nivel confortabil. Banca este in continuare bine capitalizata, avand o lichiditate adecvata si un cost scazut al riscului, ceea ce reflecta modelul de business sanatos si solid al Garanti.

“Anul acesta reprezinta un reper important in istoria noastra, 2018 fiind anul in care am implinit 20 de ani de activitate in Romania, piata in care dorim sa ne continuam parcursul ascendent. Rezultatele obtinute reprezinta o dovada incontestabila a faptului ca am reusit sa ne valorificam punctele forte si sa reiteram angajamentul pe termen lung pe care il avem in Romania. Pentru viitor, ne propunem sa ne consolidam pozitia in piata. Ne vom concentra in continuare pe cresterea satisfactiei angajatilor si a clientilor nostri si pe oferirea unor servicii de calitate”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

Ca parte a aceluiasi grup care ofera servicii financiare integrate, si institutiile nebancare ale Grupului Garanti Romania au inregistrat rezultate solide in primele noua luni ale anului. Astfel, Garanti Leasing a atins un profit net de 13,8 milioane lei, iar Garanti Credite de Consum, un profit net de 11,2 milioane lei.

Grupul Garanti Romania este detinut de catre Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia. In primele noua luni din 2018, TGB a inregistrat un venit net consolidat de 5,6 miliarde lire turcesti (806,2 milioane euro) si active de 456,3 miliarde lire turcesti (65,7 miliarde euro), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) in valoare de 354,7 miliarde lire turcesti (51 miliarde euro). TGB deserveste 16 milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este actionarul majoritar al TGB.

Despre Grupul Garanti Romania

Grupul Garanti reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA). Cele doua institutii financiare nebancare completeaza oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite. Grupul Garanti ofera servicii financiare pe piata locala catre peste 500.000 de clienti.

Garanti Bank Romania ofera o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala. Prezenta in Romania din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta nationala prin sucursale si canale alternative, ajungand la o retea extinsa de bancomate inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii bancii, pentru tranzactii cu sau fara card.

La inceputul acestui an, Garanti Bank a fost desemnata Superbrand, evidentiindu-se dintr-o lista de peste 1.500 de branduri, analizate de Superbrands Romania. Totodata, in luna august, Garanti Bank a fost premiata de catre prestigioasa revista Global Finance pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distinctia a fost acordata in cadrul evenimentului “2018 World’s Best Consumer Digital Banks” si este al unsprezecelea premiu pe care Garanti Bank il primeste din partea Global Finance in ultimii zece ani.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.garantibank.ro

Contact de presa

Cristina Sbirn / Account Coordinator Oxygen / cristina@oxygenpr.ro / 0726.296.001

Comunicatul de presa este disponibil si accesand linkul de mai jos:

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.

©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.