sâmbătă | 20 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


Med Life S.A. - M

MedLife isi mareste pachetele de actiuni din grupurile SAMA Craiova; PDR Brasov

Data Publicare: 21.01.2019 13:57:24

Cod IRIS: 14815

 

MedLife isi mareste pachetele de actiuni din grupurile SAMA Craiova si PDR Brasov

 

 

Bucuresti, 21 ianuarie 2019: MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta achizitionarea unui nou pachet de 35% din grupul de firme SAMA din Craiova, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei. In felul acesta, MedLife va fi actionarul cu 90% din actiunile grupului de firme din Oltenia (de la 55% pachetul initial).

 

Grupul SAMA are in componenta trei clinici multidisiciplinare, incluzand o unitate medicala cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, doua centre de medicina muncii, 6 laboratoare si mai multe puncte de recoltare. Unitatile SAMA sunt prezente in orasele Craiova, Ramnicu Valcea, Slatina, Balcesti si Calafat.

 

De asemenea, MedLife achizitioneaza inca 3 procente din grupul PDR Brasov (Policlinica de Diagnostic Rapid), unul dintre cei mai importanti operatori privati de servicii medicale din Romania, compania detinand la momentul actual pachetul de 83% (de la 80% pachetul initial).

 

MedLife a intrat pe piata din Brasov in 2010, odata cu achizitionarea grupului de firme PDR Brasov. In prezent, compania reuneste in portofoliu un spital multidisciplinar (Spitalul MedLife Brasov), o maternitate (Maternitatea MedLife Eva Brasov), trei hyperclinici (hyperclinica MedLife PDR Vulturului, hyperclinica MedLife PDR Turnului si hyperclinica MedLife Brasov), un Centru de Pediatrie, sase centre medicale (Fagaras, Sf. Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Brasov, Sacele), patru laboratoare de analize medicale (Brasov si Sf. Gheorghe) si o farmacie proprie, parte a lantului PharmaLife Med. Sub managementul MedLife, grupul PDR a ajuns in primele 10 cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania.

 

Pachetele de actiuni ale grupurilor SAMA si PDR au facut obiectul unui schimb cu pachete de actiuni MedLife, decizie luata de Consiliul de Administratie al Societatii, imputernicit de AGEA (Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor) in data de 8 octombrie 2018. Aceasta tranzactie are drept scop alinierea la nivel de grup, dar si concordanta cu strategia de achizitii, care recunoaste si incurajeaza contributia fondatorilor filialelor la activitatea integrata a grupului MedLife.

 

“Decizia de a achizitiona noi pachete de actiuni din SAMA si PDR este o consecinta a aprobarii AGEA, din octombrie 2018, si, totodata, si un proces de consolidare in dezvoltarea business-ului. In cei 4 ani de cand suntem prezenti pe piata din Craiova, respectiv 9 ani pe piata din Brasov, am continuat sa investim, am crescut calitatea serviciilor si complexitatea actului medical, ambele orase devenind centre de business importante pentru MedLife. In 2019 vom continua planul de business anuntat catre investitori si actionari, urmand sa ne consolidam pozitia la nivel national, atat prin achizitii, cat si prin proiecte de tip greenfield”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.

 

Din 2010 pana in prezent, MedLife a finalizat 20 de achizitii, fiind operatorul cu cea mai mare expertiza pe acest segment de activitate. Compania evalueaza posibilitatea de a se extinde in afara granitelor.

 

Despre MedLife:

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.