vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


LION CAPITAL S.A. - SIF1

Convocare AGA O & E pentru data de 29/30 august 2016

Data Publicare: 25.07.2016 19:22:18

Cod IRIS: 46691

Nr. 1795/25.07.2016

Catre,

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

SECTORUL INSTRUMENTE SI INVESTITII FINANCIARE

BURSA DE VALORI BUCURESTI – Piata reglementata

RAPORT CURENT

conform Regulamentului nr. 1/2006 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare si
Legii nr. 297/2004 privind piata de capital

Data raportului: 25.07.2016

Societatea emitenta Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana SA (SIF Banat-Crisana) | Sediul social Calea Victoriei nr. 35 A, Arad 310158 | Tel +40257 304 438 | Fax +40257 250 165 | Web www.sif1.ro | Email sifbc@sif1.ro | CUI 2761040 | Nr. ORC J02 / 1898 / 02.09.1992 | Nr. in Registrul ASF PJR09SIIR/020002/02.02.2006 | Cap. soc. 54.884.926,80 lei | Piata reglementata BVB - categoria Premium (simbol: SIF1)

Eveniment important de raportat:

Convocarea Adunarii Generale Ordinare si Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Banat-Crisana

Consiliul de administratie al Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana S.A., inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Arad sub numarul J02/1898/1992 si in Registrul A.S.F. sub numarul PJR09SIIR/020002/02.02.2006, avand Codul unic de inregistrare 2761040 si capitalul social subscris si varsat de 54.884.926,80 lei, convoaca, in temeiul art. 117 din Legea nr. 31/1990, adunarea generala ordinara a actionarilor (AGOA) pentru data de 29 august 2016, ora 10:00 si adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA), pentru data de 29 august 2016, ora 12:00, la sediul societatii din Arad, Calea Victoriei nr. 35A.

La adunarea generala a actionarilor sunt indreptatiti sa participe si sa voteze actionarii inregistrati in registrul actionarilor, tinut de Depozitarul Central S.A. Bucuresti, la sfarsitul zilei de 16 august 2016, considerata data de referinta.

Adunarea generala ordinara a actionarilor va avea pe ordinea de zi urmatoarele puncte:

1. Aprobarea situatiilor financiare consolidate intocmite pentru anul incheiat la 31 decembrie 2015, pe baza discutiilor si a rapoartelor prezentate de consiliul de administratie si de auditorul financiar.

2. Aprobarea datei de 15 septembrie 2016 ca data de inregistrare (14 septembrie 2016 ca ex date) in conformitate cu prevederile art. 238 alin. 1 din Legea nr. 297/2004, ale Regulamentului CNVM nr. 6/2009 si ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006.

3. Aprobarea imputernicirii (cu posibilitatea de substituire) a domnului Bogdan-Alexandru Dragoi, presedinte al consiliului de administratie si a domnului Octavian Avramoiu, vicepresedinte al consiliului de administratie, pentru semnarea tuturor documentelor necesare pentru indeplinirea formalitatilor necesare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, la Oficiul Registrului Comertului precum si oriunde va fi necesar, pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarii generale.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor va avea pe ordinea de zi urmatoarele puncte:

1. Aprobarea modificarii Actului constitutiv al societatii in sensul reducerii numarului membrilor Consiliului de administratie de la 7 (sapte) la 5 (cinci) membri, cu aplicabilitate de la data de 24.04.2017 – data incetarii mandatului actualului consiliu de administratie - si rescrierea corespunzatoare a art. 7 alin. (1) din Actul constitutiv, care va avea urmatorul continut:

„(1)Societatea este administrata de catre un consiliu de administratie compus din 5 membri, alesi de adunarea generala pe o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realesi. In caz de vacanta a unuia sau mai multor administratori, ceilalti administratori, procedeaza la numirea de administratori provizorii pana la intrunirea adunarii generale ordinare a actionarilor.”

2. Aprobarea datei de 15 septembrie 2016 ca data de inregistrare (14 septembrie 2016 ca ex date) in conformitate cu prevederile art. 238 alin. 1 din Legea nr. 297/2004, ale Regulamentului CNVM nr. 6/2009 si ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006.

3. Aprobarea imputernicirii (cu posibilitatea de substituire) a domnului Bogdan-Alexandru Dragoi, presedinte al consiliului de administratie si a domnului Octavian Avramoiu, vicepresedinte al consiliului de administratie, pentru semnarea tuturor documentelor necesare pentru indeplinirea formalitatilor necesare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, la Oficiul Registrului Comertului precum si oriunde va fi necesar, pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarii generale.

Potrivit dispozitiilor art. 117^1 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 si ale art. 7 alin. (1) din Regulamentul CNVM nr. 6/2009 unul sau mai multi actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social al Societatii, pot solicita Consiliului de administratie al societatii introducerea unor puncte suplimentare pe ordinea de zi a AGOA/AGEA si/sau prezentarea de proiecte de hotarare pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a AGOA/AGEA, cu respectarea urmatoarelor conditii:

(i). In cazul actionarilor persoane fizice solicitarile trebuie sa fie insotite de o copie a actului de identitate si de extrasul de cont din care rezulta calitatea de actionar si numarul de actiuni detinute, emis de Depozitarul Central SA sau, dupa caz, de catre participantii definiti la art. 168 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 297/2004, care furnizeaza servicii de custodie;

(ii). In cazul actionarilor persoane juridice, solicitarile trebuie sa fie insotite de:

· un certificat constatator, in original sau copie conforma cu originalul, eliberat de Registrul Comertului sau orice alt document, in original sau in copie conforma cu originalul, emis de catre o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, cu o vechime de cel mult 3 luni raportat la data publicarii convocatorului adunarii generale, care sa permita identificarea acestora in registrul actionarilor societatii tinut de Depozitarul Central SA;

· calitatea de reprezentant legal va fi luata din registrul actionarilor tinut de Depozitarul Central SA. In cazul in care registrul actionarilor nu contine date referitoare la calitatea de reprezentant legal, aceasta calitate se dovedeste cu un certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau in copie conforma cu originalul, emis de catre o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, cu o vechime de cel mult 3 luni raportat la data publicarii convocatorului adunarii generale, care atesta calitatea de reprezentant legal.

· documentele care atesta calitatea de reprezentant legal intocmite intr-o limba straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere, realizata de un traducator autorizat, in limba romana sau in limba engleza.

· extrasul de cont din care rezulta calitatea de actionar si numarul de actiuni detinute, emis de Depozitarul Central SA sau, dupa caz, de catre participantii definiti la art. 168 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 297/2004, care furnizeaza servicii de custodie.

(iii). Sa fie insotite de o justificare si/sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare;

(iv). Sa fie transmise si inregistrate la sediul social al societatii din Arad, Calea Victoriei, nr. 35A, prin orice forma de curierat, cu confirmare de primire, pana cel tarziu la data de 10 august 2016, ora 1600, in original, semnate si, dupa caz, stampilate de catre actionari sau reprezentantii legali ai acestora. Aceleasi cerinte de identificare vor fi aplicabile si pentru reprezentantul legal al actionarilor care adreseaza intrebari privind punctele de pe ordinea de zi a AGOA/AGEA.

Actionarii pot adresa intrebari societatii printr-un inscris care va fi transmis si inregistrat la sediul social al societatii din Arad, Calea Victoriei, nr. 35A, prin orice forma de curierat, cu confirmare de primire, pana cel tarziu la data de 27 august 2016, ora 16:00, in original, semnat si, dupa caz, stampilat de catre actionari sau reprezentantii legali ai acestora.

Actionarii isi pot exercita dreptul de vot direct, prin reprezentant sau prin corespondenta.

Accesul actionarilor indreptatiti sa participe la adunarea generala a actionarilor este permis prin simpla proba a identitatii acestora, facuta in cazul actionarilor persoane fizice cu actul de identitate sau, in cazul persoanelor juridice si al actionarilor persoane fizice reprezentate, cu imputernicirea data persoanei fizice care le reprezinta, cu respectarea prevederilor legale aplicabile in materie, a prevederilor continute in prezentul convocator si a procedurilor aprobate de consiliul de administratie al societatii.

In cazul actionarilor persoane juridice sau a entitatilor fara personalitate juridica, calitatea de reprezentant legal se constata in baza listei actionarilor de la data de referinta, primita de la Depozitarul Central. In cazul in care registrul actionarilor la data de referinta nu contine date referitoare la calitatea de reprezentant legal, aceasta calitate se dovedeste cu un certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau in copie conforma cu originalul, emis de catre o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, care atesta calitatea de reprezentant legal.

Documentele care atesta calitatea de reprezentant legal al actionarului persoana juridica vor fi emise cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului adunarii generale a actionarilor.

Documentele care atesta calitatea de reprezentant legal intocmite intr-o limba straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere, realizata de un traducator autorizat, in limba romana sau engleza.

Actionarii care nu au capacitate de exercitiu precum si persoanele juridice pot fi reprezentati prin reprezentantii lor legali, care la randul lor pot da imputernicire altor persoane.

Actionarii pot fi reprezentati in adunarea generala prin alte persoane, in baza unei imputerniciri speciale sau a unei imputerniciri generale. Actionarii persoane fizice sau juridice inregistrati la data de referinta pot fi reprezentati in adunarea generala si prin alte persoane decat actionarii, pe baza unei imputerniciri speciale autentificate, conform art. 6 alin. (14) din Statutul societatii.

Pentru acest tip de vot trebuie utilizate formularele de imputernicire speciala (in limba romana sau limba engleza) conforme cu prevederile legislatiei aplicabile, care vor fi puse la dispozitie de consiliul de administratie al societatii sau o imputernicire generala, intocmita in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 90/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital si ale Regulamentului ASF nr. 3/2015. Actionarii persoane juridice sau entitatile fara personalitate juridica care participa la adunarea generala prin alta persoana decat reprezentantul legal, vor utiliza in mod obligatoriu o imputernicire speciala sau generala, in conditiile anterior precizate.

Modelele formularelor de imputernicire speciala vor fi disponibile in limba romana si engleza incepand cu data de 29 iulie 2016 la sediul central al societatii, la sediul sucursalei societatii, la adresele mentionate in prezentul convocator si pe pagina de internet a societatii, www.sif1.ro.

Actionarii vor completa si semna imputernicirile speciale in trei exemplare originale: unul pentru actionar, unul pentru reprezentant si unul pentru societate. Exemplarul pentru societate, completat si semnat, se depune personal sau se transmite:

· prin orice forma de curierat – formularul de imputernicire speciala in original, impreuna cu documentele insotitoare la sediul central al societatii din Arad, Calea Victoriei, nr. 35A, astfel incat sa poata fi inregistrat la societate cel tarziu pana la data de 27 august 2016, ora 10:00, sub sanctiunea pierderii dreptului de vot.

· prin e-mail - cu semnatura electronica extinsa incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica la adresa aga@sif1.ro, cel tarziu pana la data de 27 august 2016, ora 10:00, sub sanctiunea pierderii dreptului de vot.

Societatea va accepta o imputernicire generala pentru participarea si votarea in cadrul adunarii generale a actionarilor, data de un actionar, in calitate de client, unui intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 14 din Legea nr. 297/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, sau unui avocat, fara a solicita alte documente suplimentare referitoare la respectivul actionar, daca imputernicirea generala respecta prevederile art. 171 din Regulamentul CNVM nr. 6/2009, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul ASF nr. 3/2015, este semnata de respectivul actionar si este insotita de o declaratie pe proprie raspundere data de reprezentantul legal al intermediarului sau de avocatul care a primit imputernicirea de reprezentare prin imputernicirea generala, din care sa reiasa ca:

(i) imputernicirea este acordata de respectivul actionar, in calitate de client, intermediarului sau, dupa caz, avocatului;

(ii) imputernicirea generala este semnata de actionar, inclusiv prin atasare de semnatura electronica extinsa, daca este cazul.

Declaratia data de reprezentantul legal al intermediarului sau de avocatul care a primit imputernicirea de reprezentare prin imputernicirea generala trebuie depusa la societate in original, semnata si, dupa caz, stampilata, odata cu imputernicirea generala, cel tarziu cu 48 de ore anterior adunarii generale a actionarilor (27 august 2016, ora 10:00), in cazul primei utilizari.

Actionarii pot acorda o imputernicire generala valabila pentru o perioada care nu va depasi trei ani, permitand reprezentantului desemnat sa voteze in toate aspectele aflate in dezbaterea adunarii generale a actionarilor societatii cu conditia ca imputernicirea generala sa fie acordata de catre actionar, in calitate de client, unui intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 14 din Legea nr. 297/2004 sau unui avocat.

Actionarii nu pot fi reprezentati in adunarea generala a actionarilor, pe baza unei imputerniciri generale, de catre o persoana care se afla intr-o situatie de conflict de interese, in conformitate cu dispozitiile art. 243 alin. (6^4)) din Legea nr. 297/2004, text introdus prin O.U.G. nr. 90/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital.

Imputernicirile generale se depun la societate cu 48 de ore inainte de adunarea generala (cel tarziu pana la data de 27 august 2016, ora 1000), in copie, cuprinzand mentiunea conformitatii cu originalul, sub semnatura reprezentantului.

Anterior depunerii imputernicirilor speciale sau generale, actionarii pot notifica societatea in legatura cu desemnarea unui reprezentant, prin transmiterea unui e-mail la adresa aga@sif1.ro.

Actionarii au posibilitatea de a vota prin corespondenta anterior adunarii generale a actionarilor, prin utilizarea buletinelor de vot prin corespondenta puse la dispozitie de societate.

Modelele formularelor de buletin de vot prin corespondenta vor fi disponibile in limbile romana si engleza, incepand cu data de 29 iulie 2016, la sediul central al societatii, la sediul sucursalei sale, la adresele mentionate in prezentul convocator si pe pagina de internet a societatii la adresa www.sif1.ro.

Sub sanctiunea pierderii dreptului de vot, buletinele de vot prin corespondenta completate si semnate de actionari, impreuna cu toate documentele insotitoare, se transmit la sediul central al societatii din Arad, Calea Victoriei, nr. 35A pentru a fi inregistrate pana la data de 27 august 2016, ora 10:00, astfel:

· prin orice forma de curierat - buletinul de vot prin corespondenta in original, pe suport de hartie, situatie in care semnatura actionarului pe buletinul de vot prin corespondenta trebuie sa fie legalizata de un notar public (buletinele de vot legalizate in afara Romaniei vor trebui apostilate/supralegalizate);

· prin e-mail - cu semnatura electronica extinsa incorporata conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica la adresa aga@sif1.ro.

Pentru transmiterea imputernicirilor speciale, a buletinelor de vot prin corespondenta si a documentelor insotitoare prin posta sau orice forma de curierat, vor fi respectate urmatoarele cerinte:

· Imputernicirea speciala sau buletinul de vot prin corespondenta, completate si semnate in original de catre actionar (in cazul buletinelor de vot prin corespondenta semnatura trebuind legalizata de un notar) se introduc intr-un plic pe care se mentioneaza in clar si cu majuscule: „Imputernicire speciala/buletin de vot prin corespondenta – nume, prenume/denumire actionar, CNP/CUI”;

· Plicul mentionat mai sus, impreuna cu restul documentelor insotitoare se expediaza la societate intr-un plic pe care se mentioneaza in clar si cu majuscule „PENTRU AGA”.

In situatia in care actionarul care si-a exprimat votul prin corespondenta participa personal sau prin reprezentant la adunarea generala, votul exprimat prin corespondenta va fi anulat. In acest caz va fi luat in considerare doar votul exprimat personal sau prin reprezentant.

Daca persoana care reprezinta actionarul prin participare personala la adunarea generala este alta decat cea care a exprimat votul prin corespondenta, atunci pentru valabilitatea votului sau aceasta va prezenta la adunare o revocare scrisa a votului prin corespondenta semnata de actionar sau de reprezentantul care a exprimat votul prin corespondenta. Acest lucru nu este necesar daca actionarul sau reprezentantul legal al acestuia este prezent la adunarea generala.

Consiliul de administratie al societatii va prezenta detaliat procedura de vot direct, prin imputernicire speciala/generala, respectiv procedura de vot prin corespondenta precum si documentele ce trebuie prezentate de actionari pentru exercitarea fiecarei modalitati de vot in parte. Aceasta procedura obligatorie va fi disponibila pentru consultare la sediul central, la sediul sucursalei precum si pe pagina de internet a societatii, incepand cu data de 25 iulie 2016.

Vor fi considerate nule imputernicirile speciale/generale si buletinele de vot prin corespondenta care nu sunt transmise la societate in termenul prevazut in convocator si care nu respecta prevederile legale, statutare si procedura stabilita de consiliul de administratie.

In situatia in care se va solicita completarea ordinii de zi a sedintei si aceasta va fi publicata intr-o forma revizuita, formularele de imputerniciri speciale si formularele de buletine de vot prin corespondenta vor fi actualizate si puse la dispozitia actionarilor in data de 11 august 2016.

Incepand cu data de 29 iulie 2016, situatiile financiare consolidate, raportul consolidat al consiliului de administratie, proiectele de hotarari supuse aprobarii adunarii generale si celelalte materiale informative se pun la dispozitia actionarilor si pot fi consultate la sediul societatii in zilele lucratoare intre orele 14:00 si 16:00.

Toate materialele pentru adunarea generala vor fi disponibile pe internet, la adresa www.sif1.ro, precum si la sediul Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana S.A. din Arad si la sediul sucursalei din Bucuresti, la urmatoarele adrese:

- Sediul central, Arad, Calea Victoriei nr. 35A, tel. 0257-304.438;

- Sucursala Bucuresti, Calea Floreasca, nr.175, sector 1, etaj 7, camera A1, tel. 021-311.16.47;

Daca nu sunt indeplinite conditiile de validitate la prima convocare, se convoaca pentru a doua oara, adunarea generala ordinara a actionarilor (AGOA) pentru data de 30 august 2016, ora 10:00 si adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA), pentru data de 30 august 2016, ora 12:00, cu aceeasi ordine de zi si in acelasi loc.

Bogdan-Alexandru DRAGOI

Presedinte, Director General

Octavian AVRAMOIU

Vicepresedinte, Director General Adjunct

Avizat Control Intern, Eugen Cristea, RCCI



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.