vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. - SIF3

Convocare AGA O & E pentru 4(5) Decembrie 2020

Data Publicare: 19.10.2020 10:23:29

Cod IRIS: 3AAC1

 

Nr. 6561 / 19.10.2020

 

 

Catre: Bursa de Valori Bucuresti

Autoritatea de Supraveghere Financiara

-          Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare

 

 

RAPORT CURENT

conform Legii nr. 24/2017 si Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018

Data raportului: 19.10.2020

 

 

S.I.F. Transilvania S.A.

Sediul social: str. Nicolae Iorga nr.2, Brasov 500057

Telefon: 0268/415529, 416171; Fax: 0268/473215, 473216

CUI / Cod de inregistrare fiscala: RO3047687

Numar de ordine in Registrul Comertului : J08/3306/92

Numar de inregistrare in Registrul C.N.V.M.: PJR 09 SIIR/080004

Cod LEI (Legal Entity Identifier): 254900E2IL36VM93H128

Capital social subscris si varsat: 216.244.379,70 RON

Piata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti (simbol: SIF3)

 

Eveniment important de raportat: Convocarea Adunarilor Generale Ordinara si Extraordinara ale Actionarilor

Directoratul societatii, intrunit in sedinta din 19.10.2020 a hotarat Convocarea Adunarilor Generale Ordinara si Extraordinara ale Actionarilor S.I.F. Transilvania S.A., conform urmatorului convocator:

Directoratul

Societatii de Investitii Financiare Transilvania S.A.,

cu sediul in Brasov, str. Nicolae Iorga nr. 2, judetul Brasov („Sediul Societatii” in continuare), inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Brasov sub numarul J08/3306/1992, avand Codul de inregistrare fiscala RO3047687 („Societatea” in continuare), convoaca:

 

(i) Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (A.G.O.A. in continuare) pentru data de 04.12.2020, ora 1000;

(ii) Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (A.G.E.A. in continuare) pentru data de 04.12.2020, ora 1300.

Lucrarile adunarilor generale se vor desfasura in Municipiul Brasov, B-dul Eroilor nr. 27, Sala Europa a Hotelului Aro Palace.

In situatia neindeplinirii conditiilor de validitate la prima convocare, A.G.O.A./A.G.E.A. este/sunt convocata/e pentru data de 05.12.2020, cu mentinerea ordinii de zi, a orei si a locului de desfasurare a lucrarilor acestora.

Convocarea se efectueaza in conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata (Legea nr. 24/2017 in continuare), ale reglementarilor A.S.F. date in aplicarea acesteia, ale Legii societatilor nr. 31/1990, republicata in 2004, cu modificarile si completarile ulterioare (Legea nr. 31/1990 in continuare) si cele ale Actului constitutiv al Societatii.

Capitalul social al Societatii este format din 2.162.443.797 actiuni nominative, indivizibile, de valori egale si dematerializate, fiecare actiune dand dreptul la un vot in cadrul adunarii generale a actionarilor.

La adunarile generale ale actionarilor sunt indreptatiti sa participe si sa voteze toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 16.11.2020, stabilita ca data de referinta pentru sedintele adunarilor generale.

 

I. Ordinea de zi a adunarilor generale va fi urmatoarea:

(i) Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor va avea urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea secretariatului de sedinta format din doi membri, respectiv dna. Simona Modval si dna. Mihaela Susan, actionari cu datele de identificare disponibile la sediul societatii, insarcinat cu verificarea prezentei actionarilor, indeplinirea formalitatilor cerute de lege si actul constitutiv pentru tinerea adunarii generale, numararea voturilor exprimate in cadrul sedintei adunarii generale si intocmirea procesului-verbal de sedinta;

2. Alegerea Consiliului de Supraveghere al societatii, format din 5 membri, pentru un mandat de 4 ani, cu incepere de la data autorizarii componentei C.S. de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara;

3. Aprobarea modelului contractului de administrare ce se va incheia intre S.I.F. Transilvania si membrii Consiliului de Supraveghere;

4. Constatarea incetarii mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere, in functie la data adunarii generale, nealesi de catre adunarea generala, de la data autorizarii de catre A.S.F. a membrilor Consiliului de Supraveghere alesi in cadrul acestei sedinte a adunarii generale a actionarilor si aprobarea acordarii pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere in functie la data sedintei A.G.O.A. neales in cadrul noului Consiliu de Supraveghere a unei indemnizatii egala cu valoarea indemnizatiilor ce puteau fi incasate pana la finalul mandatului, respectiv o indemnizatie calculata pentru perioada cuprinsa intre data autorizarii de catre A.S.F. a membrilor C.S. alesi in cadrul acestei sedinte si data de 27.04.2021;

5. Aprobarea Strategiei de dezvoltare a societatii pentru perioada 2020-2024;

6. Aprobarea Declaratiei de politica investitionala pentru perioada 2020-2024;

7. Aprobarea datei de 18.12.2020 ca data de inregistrare (ex date 17.12.2020), in conformitate cu prevederile legale aplicabile, pentru stabilirea actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararilor adoptate;

8. Imputernicirea d-lui Marius Adrian Moldovan, Presedinte Executiv/Director General, pentru semnarea Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, efectuarea formalitatilor de publicitate si inregistrare a acesteia si semnarea contractului de administrare cu membrii Consiliului de Supraveghere.

 

(ii) Adunarea generala extraordinara a actionarilor va avea urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea secretariatului de sedinta format din doi membri, respectiv dna. Simona Modval si dna. Mihaela Susan, actionari cu datele de identificare disponibile la sediul societatii, insarcinat cu verificarea prezentei actionarilor, indeplinirea formalitatilor cerute de lege si actul constitutiv pentru tinerea adunarii generale, numararea voturilor exprimate in cadrul sedintei adunarii generale si intocmirea procesului-verbal de sedinta; 

2. Informarea actionarilor privind modificarea de catre A.S.F., prin Autorizatia nr. 145/19.08.2020, a prevederilor art. 9 alin. (7), art. 14 alin. (10), art. 15 alin. (1), art. 17 alin. (1), art. 17 alin. (5), art. 17 alin. (6) si a art. 25 alin. (4) din Actul constitutiv, act constitutiv modificat prin dispozitiile Hotararii A.G.E.A. nr. 1/29.06.2020 a S.I.F. Transilvania;

3. Aprobarea modificarii si completarii Actului constitutiv al Societatii, la solicitarea A.S.F. si la initiativa Directoratului si a Consiliului de Supraveghere, astfel:

(i) art. 1 alin. (1) se modifica si va avea urmatorul continut:

“(1) Denumirea societatii este Societatea de Investitii Financiare Transilvania S.A., iar cea abreviata este S.I.F. Transilvania. In toate actele, facturile, anunturile, publicatiile si alte acte emanand de la societate, denumirea societatii va fi urmata de cuvintele "societate pe actiuni" sau de initialele "S.A.", de capitalul social subscris si varsat, numarul de inregistrare din registrul comertului si anul, codul fiscal, sediul societatii si mentiunea ca este autoadministrata in sistem dualist.”;

(ii) art. 2 alin. (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(1) S.I.F. Transilvania este persoana juridica romana organizata sub forma de societate pe actiuni (S.A.). Societatea este listata la Bursa de Valori Bucuresti, tranzactionarea actiunilor fiind supusa regulilor aplicabile pietei reglementate si fondurilor de investitii alternative de tip inchis.

...

(3) Societatea este administrata  in sistem dualist.”

 (iii) dupa alin. (1) al art. 2 se introduce un alineat nou, alin. (11) care va avea urmatorul continut:

“(11) S.I.F. Transilvania este Fond de Investitii Alternative destinat investitorilor de retail (F.I.A.I.R.), de tip inchis, diversificat, infiintat ca societate de investitii, autoadministrat. De asemenea, S.I.F. Transilvania este autorizata ca Administrator de Fonduri de Investitii Alternative (A.F.I.A.).”

(iv) art. 3 alin. (1) se modifica si va avea urmatorul continut:

“(1) Sediul societatii este in Brasov, str. Nicolae Iorga nr. 2, jud. Brasov, Romania.”

(v) art. 4 alin. (1) se modifica si va avea urmatorul continut:

“(1) Durata societatii este de 49 de ani, calculata de la data autorizarii de catre A.S.F. a acestei modificari. Actionarii au dreptul de a  modifica durata societatii inainte de expirarea acesteia, prin Hotarare a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.”

(vi) in cadrul art. 4 se introduce un nou alineat, alin. (2), care va avea urmatorul continut:

“(2) Societatea nu poate da curs solicitarilor de rascumparare de actiuni formulate de investitori pentru actiunile pe care acestia le detin, inainte de inceperea fazei de lichidare a fondului, in mod direct sau indirect, din activele fondului, in conformitate cu preverile legale.”

(vii) art. 5 se modifica si va avea urmatorul continut:

“art. 5 - Scopul societatii este de a creste valoarea capitalului investit prin administrarea si gestionarea eficienta a activelelor proprii.”

(viii) art. 6 alin. (1), (3) si (4) se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(1) Domeniul principal de activitate al societatii este Cod CAEN 649 - alte activitati de intermedieri financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii, iar activitatea principala este Cod CAEN 6499 - alte intermedieri financiare neclasificate altundeva.

...

(3) Principalele activitati ale societatii sunt:

(i) administrarea portofoliului;

(ii) administrarea riscului.

(4) S.I.F. Ttransilvania poate desfasura, in cadrul administrarii colective si alte activitati, precum:

a) administrarea entitatii:

(i) servicii juridice si de contabilitate a fondului;

(ii) cereri de informare din partea clientilor;

(iii) evaluarea si stabilirea pretului, inclusiv returnari de taxe;

(iv) controlul respectarii legislatiei aplicabile;

 (v) distributia veniturilor;

(vi) emisiuni de titluri de participare;

(vii) decontarea de contracte, inclusiv emiterea de certificate;

(viii) tinerea evidentelor;

b) activitati legate de activele fondului, si anume servicii necesare pentru indeplinirea atributiilor de administrare ale A.F.I.A., administrarea infrastructurilor, administrarea bunurilor imobiliare, consultanta acordata entitatilor cu privire la structura capitalului, strategia industriala si aspectele conexe acesteia, consultanta si servicii privind fuziunile si achizitiile de entitati, precum si alte servicii legate de administrarea F.I.A. si a societatilor si a altor active in care a investit.

(ix) alineatul (2) al art. 6 se elimina.

(x) alineatele (1) si (4) ale art. 8 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(1) Datele de identificare ale fiecarui actionar, aportul fiecaruia la capitalul social, numarul de actiuni aflate in proprietate si cota de participare a actionarului in totalul capitalului social, sunt cele cuprinse in registrul actionarilor tinut de Depozitarul Central S.A. Bucuresti.

...

(4) Directoratul este in drept sa decida majorarea capitalului social prin incorporarea unor rezerve statutare si a altor rezerve, constitutite in conditiile dispozitiilor legale si ale hotararilor adunarilor generale ale actionarilor, in masura in care apreciaza ca necesara si oportuna o astfel de decizie, numai cu avizul Consiliului de Supraveghere.”

(xi) alineatele (1), (2) si (3) ale art. 9 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(1) Actiunile emise de societate sunt nominative, indivizibile, de valori egale, dematerializate.

(2) Calitatea de actionar al societatii si numarul de actiuni detinute se atesta printr-un extras de cont emis si certificat de catre Depozitarul Central S.A. sau, dupa caz, de catre participantii definiti conform prevederilor legale in vigoare, care furnizeaza servicii de custodie.

(3) Orice schimbare va interveni in situatia juridica a actionarilor societatii, din diverse cauze, va fi comunicata de catre persoana interesata la Depozitarul Central S.A. Nu vor fi opozabile S.I.F. Transilvania S.A. niciuna dintre schimbarile intervenite in situatia actionarilor care nu sunt comunicate si inregistrate in evidentele Depozitarului Central S.A.”

(xii) alinetatele (1), (3) si (4) ale art. 10 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(1) Actionarii societatii sunt sau vor fi persoane fizice, persoane juridice sau entitati fara personalitate juridica care au dobandit sau vor dobandi calitatea de proprietar al uneia sau mai multor actiuni emise de societate, inclusiv in cota parte ideala si care si-au inregistrat dreptul dobandit in registrul actionarilor tinut de Depozitarul Central S.A.

...

(3) Fiecare actionar are dreptul la dividende proportional cu cota sa de participare la capitalul social. Fixarea dividendelor si termenul in care acestea se vor plati actionarilor se vor decide prin hotarare a Adunarii Generale. S.I.F. Transilvania in calitate de societate platitoare a dividendelor isi deduce din sumele de platit ca dividende, cheltuielile justificate de efectuarea platii. Plata dividendelor si a oricaror sume cuvenite detinatorilor de valori mobiliare emise de S.I.F. Transilvania se va realiza prin intermediul Depozitarului Central S.A. si al participantilor la sistemul de compensare-decontare si registru, conform legii.

(4) Dreptul la dividende si alte drepturi derivate din calitatea de actionar vor putea fi exercitate de catre persoanele inregistrate in registrul actionarilor la data stabilita prin hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, conform prevederilor legale in vigoare. Dividendele neincasate de catre actionari se prescriu conform prevederilor legale in vigoare.”

(xiii) art. 12 se modifica si va avea urmatorul continut:

“Art. 12 - Niciun actionar, indiferent de cota de capital detinuta, nu are dreptul sa puna mai presus de interesele societatii propriile interese, astfel incat voturile sale in Adunarile Generale precum si orice alte actiuni pe care le va intreprinde privind societatea, vor fi judecate ca fiind legitime ori ilegitime si prin prisma indeplinirii unei astfel de obligatii fundamentale.”

(xiv) art. 13 se modifica si va avea urmatorul continut:

“Art. 13 - Este contrara legii si prezentului Act Constitutiv, inclusiv interesului prioritar al societatii, folosirea in mod abuziv (contrar scopului prevazut ori permis de lege) a pozitei detinute de actionari sau a calitatii de membri ai Consiliului de Supraveghere sau Directoratului ori de angajat al societatii prin recurgerea la fapte neloiale sau frauduloase care au ca obiect sau efect lezarea drepturilor privind valorile mobiliare si a altor instrumente financiare emise de catre societate detinute de catre acestia precum si prejudicierea acestora. Actionarii sunt obligati sa isi exercite drepturile conferite de aceste valori mobiliare cu buna-credinta, cu respectarea drepturilor si intereselor legitime ale celorlalti detinatori si a interesului prioritar al societatii, in caz contrar, fiind raspunzatori pentru daune.”

(xv) alineatele (1), (2), (4), (8) si (9) ale art. 14 se modifica si vor avea urmatorul continut:

(1) Organul suprem de deliberare si decizie al societatii este Adunarea Generala a Actionarilor, care functioneaza in conformitate cu prevederile Legii si ale prezentului Act Constitutiv.

(2) Fiecare actionar este indreptatit sa participe si sa voteze la oricare dintre Adunarile Generale ale actionarilor societatii, personal, prin reprezentare, ori sa-si exprime votul prin corespondenta sau in sistem electronic conform prevederilor legale si reglementarilor A.S.F. emise in aplicarea legii. Directoratul emite regulamente privind procedurile de vot prin reprezentare, corespondenta, mijloace electronice, de asa maniera incat sa asigure posibilitatea exercitarii dreptului de vot, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Votul prin corespondenta se va efectua pe cheltuiala actionarului. Sunt interzise orice forme de influentare a votului actionarilor, precum si orice forma de recompensare a prezentei actionarilor la sedintele Adunarilor Generale.

...

(4) Adunarile Generale ale Actionarilor sunt Ordinare si Extraordinare. Cvorumul necesar in vederea organizarii si desfasurarii Adunarilor Generale ale Actionarilor si majoritatea necesara adoptarii hotararilor sunt cele prevazute de dispozitiile legale in vigoare. Lucrarile Adunarilor Generale ale Actionarilor se pot desfasura, la propunerea Directoratului inscrisa in convocatorul sedintei, si la alte adrese din localitatea sediului principal decat cea a sediului social. Pentru adoptarea hotararii privind retragerea de la tranzactionare este necesara prezenta actionarilor detinand 2/3 a drepturilor de vot, hotararea fiind luata cu majoritatea de 3/4 a actionarilor prezenti sau reprezentati.

...

(8) Convocarea Adunarii Generale a Actionarilor se va efectua de catre Directorat, care va lua masuri de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV-a, in unul dintre ziarele de larga raspandire din localitatea in care se afla sediul societatii, intr-un cotidian de circulatie nationala si pe site-ul societatii. Convocarea Adunarii Generale a Actionarilor va fi comunicata A.S.F. si Operatorului de piata unde sunt tranzactionate actiunile societatii.

(9) In anunturile prin care se aduce la cunostinta convocarea Adunarii Generale a Actionarilor societatii se va indica, de catre Directorat, informatiile impuse de lege. De asemenea, se va stabili data pana la care actionarii isi pot trimite voturile lor prin reprezentare, corespondenta si/sau mijloace electronice in cazul utilizarii acestor prevederi, cu privire la oricare dintre problemele supuse aprobarii.

(xvi) dupa alineatul (8) al art. 14 se introduce un nou alineat, alin. (81), care va avea urmatorul continut:

“(81) Convocatorul, precum si toate documentele si informatiile legate de problemele supuse informarii sau aprobarii actionarilor se pun la dispozitia acestora la sediul societatii cu cel putin 30 de zile inainte de data Adunarii Generale si se publica pe pagina de internet pentru liberul acces la informatii a actionarilor. La cerere, actionarilor li se vor elibera copii de pe aceste documente.”

(xvii) dupa alineatul (10) al art. 14 se introduce un nou alineat, alin. (11), care va avea urmatorul continut:

“(11) S.I.F. Transilvania poate permite actionarilor sai participarea si votul in cadrul Adunarii Generale prin mijloace electronice de transmisie a datelor stabilite prin procedurile privind desfasurarea si organizarea Adunarilor Generale.”

(xviii) punctul (vii) al alin. (5) din art. 15 se modifica si va avea urmatorul continut:

“(vii) analizeaza adecvarea, eficienta si actualizarea sistemului de control intern-conformitate, astfel incat sa asigure independenta acestuia fata de structurile organizatorice operationale si cele de suport din cadrul societatii, pe care le controleaza si monitorizeaza;”

(xix) alineatul (2) al art. 16 se modifica si va avea urmatorul continut:

“(2) Remuneratia lunara a membrilor Consiliului de Supraveghere se stabileste la nivelul a 2,0 salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al Consiliului, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru Vicepresedinte si 3,0 salarii medii brute pe societate pentru Presedinte. Remuneratia suplimentara a membrilor Consiliului de Supraveghere ce fac parte din comitetele consultative ale Consiliului de Supraveghere se stabileste la nivelul a 10% din remuneratia lunara individuala, indiferent de numarul comitetelor din care acestia fac parte. Daca membrii Consiliului de Supraveghere nu participa la lucrarile sedintelor consiliului, nici prin prezenta fizica si nici prin reprezentant, pentru o perioada mai mare de trei luni, nu mai au dreptul la indemnizatia lunara pentru o perioada egala cu perioada in care nu au participat la lucrarile sedintelor consiliului. Indemnizatia variabila, aferenta anului precedent, va fi diminuata cu cota parte aferenta perioadei in care nu primesc indemnizatia fixa.”

(xx) alineatele (1), (2), (3) si (8) ale art. 17 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(1) Consiliul de Supraveghere se va intruni cel putin o data la 3 luni, in sedinta ordinara, la convocarea presedintelui.

(2) Convocarea, in vederea intrunirii Consiliului de Supraveghere, va fi transmisa membrilor cu suficient timp inainte de data intrunirii. Acest termen si modalitatea de lucru a consiliului vor fi stabilite prin Regulamentul de functionare al Consiliului de Supraveghere, cu respectarea legislatiei in vigoare.

(3) Membrii Consiliului de supraveghere isi vor exercita mandatul personal, cu loialitate si in interesul societatii. Prin exceptie, un membru al Consiliului de Supraveghere poate reprezenta la sedintele Consiliului numai un singur membru absent, pe baza unei procuri speciale, valabila numai pentru o anumita sedinta a Consiliului de Supraveghere. Procura este valabila si produce efecte cu conditia sa fie transmisa Societatii si celorlalti membri ai consiliului, prin grija Secretariatului Consiliului, cu minim 2 zile lucratoare inainte de data sedintei.

...

(8) Consiliul de Supraveghere poate crea comitete consultative, formate din minim 2 membri, insarcinate cu desfasurarea de investigatii si cu elaborarea de recomandari pentru consiliu. Constituirea Comitetului de Audit, Comitetului de Risc, Comitetului de Remunerare si a Comitetului de Nominalizare este obligatorie.

(xxi) dupa alineatul (1) al art. 17 se introduce un nou alineat, alin. (11), cu urmatorul continut:

“(11) Consiliul de Supraveghere va putea fi convocat in sedinta extraordinara si la cererea motivata a cel putin doi dintre membrii sai sau la cererea Directoratului, ori de cate ori este necesara o astfel de convocare. In cererea de convocare formulata de cel putin doi membri ai Consiliului sau de catre Directorat vor fi inscrise data, ora si locatia desfasurarii sedintei. Ordinea de zi va fi propusa de catre autorii cererii de convocare. Termenul in care trebuie sa fie convocata sedinta de catre Presedintele C.S. este de maximum trei zile de la data inregistrarii cererii la societate, iar Consiliul se va intruni in cel mult 15 zile de la convocare. Daca Presedintele nu da curs cererii de convocare a sedintei extraordinare formulata de cel putin doi membri ai Consiliului sau de catre Directorat, sedinta se considera legal convocata prin cererea de convocare formulata de membrii Consiliului sau de catre Directorat si se va tine la data, ora si in locatia propuse in cerere. Prin Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului de Supraveghere pot fi reglementate si termene mai scurte de convocare si desfasurare a sedintelor extraordinare ale Consiliului de Supraveghere, justificate de urgenta situatiilor aparute.”

(xxii) alineatele (2), (5), (8), (9) si (13) ale art. 19 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(2) Membrii Directoratului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la alin. (1) al art. 15 din prezentul Act Constitutiv, sa aiba o experienta de minimum cinci ani in domeniul administrarii de investitii sau in domeniul pietei de capital si sa incheie o asigurare de raspundere profesionala, in limita echivalentului in lei a 300.000 euro. Primele de asigurare vor fi suportate de societate.

...

(5) Directoratul va putea sa incheie acte juridice, in numele si in contul societatii, de dobandire, instrainare, schimb, imprumut/credite bancare sau de constituire in garantie de bunuri a caror valoare nu depaseste, individual sau cumulat, pe durata unui exercitiu financiar 20% din totalul activelor imobilizate, mai putin creantele.

...

(8) Membrii Directoratului pot fi revocati oricand de catre Consiliul de Supraveghere. Daca revocarea lor survine fara justa cauza, Membrii Directoratului sunt indreptatii la plata de daune interese stabilite in baza contractului de mandat incheiat de acestia cu societatea. Daunele interese care vor fi platite Presedintelui Executiv/Director General ca urmare a revocarii fara just motiv sunt echivalente cu indemnizatiile cuvenite pana la finalul mandatului sau, dar nu mai mult de 12 indemnizatii fixe lunare, iar daunele interese care vor fi platite Vicepresedintelui Executiv/Director General Adjunct si Membrului Directoratului/Director ca urmare a revocarii fara just temei sunt echivalente cu indemnizatiile cuvenite pana la finalul mandatului acestora, dar nu mai mult de 6 indemnizatii lunare fixe.

(9) Angajarea si eliberarea din functie a persoanelor cu atributii de conducere care detin o astfel de functie in baza unor raporturi de munca se face de catre Directorul General, cu aprobarea prealabila a Directoratului, iar pentru ceilalti salariati decizia se ia in exclusivitate de catre Directorul General. Salarizarea personalului societatii, indiferent de functie, se face, prin negociere, intre Directorul General si acestia, in conditiile contractului colectiv de munca, a grilei de salarizare aprobata de catre Directorat si a prevederilor legale.

...

(13) Minim doi membrii ai Directoratului trebuie sa fie prezenti pentru ca deciziile sa fie valabile. Deciziile Directoratului vor fi luate cu votul majoritatii membrilor prezenti, sau reprezentati la respectiva intalnire a Directoratului.”

(xxiii) alineatul (10) al art. 19 se elimina.

(xxiv) alineatul (2) al art. 21 se modifica si va avea urmatorul continut:

“(2) Operatiunile prevazute de alineatul precedent se vor efectua de catre un auditor financiar, persoana fizica sau juridica, membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania, a carui numire si durata a mandatului vor fi stabilite de catre A.G.O.A. Activitatea auditorului financiar se va desfasura in conformitate cu prevederile legale in vigoare si cu normele profesionale specifice, pe baza de contracte de prestari servicii, aprobate de Directorat, cu avizul Consiliului de Supraveghere.”

(xxv) alineatul (5) al art. 22 se modifica si va avea urmatorul continut:

“(5) Regulile de evaluare a activelor societatii sunt elaborate cu respectarea principiilor prevazute de legislatia nationala si europeana in vigoare, iar prezentarea detaliata a acestora si politica de investitii a S.I.F. Transilvania se regasesc in Regulile Fondului.”

(xxvi) dupa alineatul (5) al art. 22 se introduc patru alineate noi, alin. (51)-(54), care vor avea urmatorul continut:

“(51) Valoarea activului net (V.A.N.) si valoarea unitara a activului net (V.U.A.N.) ale S.I.F. Transilvania sunt calculate de Societate cu frecventa lunara pentru ultima zi lucratoare a fiecarei luni, conform prevederilor din reglementarile legale aplicabile si din documentele de functionare ale S.I.F. Transilvania.

(52) Valoarea activului net si valoarea unitara a activului net ale S.I.F. Transilvania sunt certificate de catre depozitarul activelor societatii, pe baza instructiunilor si documentelor transmise acestuia de S.I.F. Transilvania.

(53) V.A.N. si V.U.A.N. vor fi facute publice de S.I.F. Transilvania pe site-ul www.siftransilvania.ro si prin intermediul sistemului de diseminare a informatiilor al Bursei de Valori Bucuresti.

(54) S.I.F. Transilvania are urmatoarele obligatii in legatura cu regulile privind evaluarea activelor societatii:

a) Sa publice regulile de evaluare pe site-ul www.siftransilvania.ro, in forma actualizata;

b) Sa notifice A.S.F. cu privire la orice modificari privind regulile de evaluare, cu cel putin 30 de zile inainte de aplicare;

c) Sa notifice investitorii in legatura cu orice modificare a regulilor mai sus mentionate prin intermediul unui raport curent ce va fi facut public pe site-ul www.siftransilvania.ro si prin intermediul sistemului de diseminare a informatiilor al Bursei de Valori Bucuresti.”

(xxvii) alineatul (6) al art. 22 se elimina.

(xxviii) art. 23 se modifica si va avea urmatorul continut:

“Art. 23 - Membrii Directoratului sunt obligati ca, in termen de 15 zile de la data Adunarii Generale de bilant, sa depuna o copie de pe situatiile financiare anuale, insotite de raportul lor, cel al Consiliului de Supraveghere si raportul Auditorului Financiar, la Oficiul Registrului Comertului, A.S.F. si la celelalte institutii prevazute de reglementarile legale aplicabile.”

(xxix) in cadrul art. 24 se introduc doua alineate noi, alin. (3) si (4), care vor avea urmatorul continut:

“(3) Societatea poate dobandi si detine active numai in conditiile admise de legislatia in vigoare. Politica de investitii si regulile prudentiale sunt stabilite de catre S.I.F. Transilvania si vor fi reglementate in Declaratia de Politica Investitionala, cu respectarea limitarilor investitionale prevazute de reglementarile legale aplicabile in vigoare si de Regulile fondului.

(4) S.I.F. Transilvania are urmatoarele obligatii in legatura cu regulile prudentiale privind politica de investitii a societatii:

a) Sa publice regulile prudentiale privind politica de investitii pe site-ul www.siftransilvania.ro, in forma actualizata;

b) Sa notifice A.S.F. cu privire la orice modificari privind regulile prudentiale privind politica de investiti;

c) Sa notifice investitorii in legatura cu orice modificare a regulilor prudentiale privind politica de investitii mai sus mentionate prin intermediul unui raport curent ce va fi facut public pe site-ul www.siftransilvania.ro si prin intermediul sistemului de diseminare a informatiilor al Bursei de Valori Bucuresti.”

(xxx) alineatele (2), (3) si (5) ale art. 25 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“(2) Profitul sau pierderea se determina lunar, cumulat de la inceputul fiecarui exercitiu financiar, iar rezultatul exercitiului financiar se supune anual aprobarii Adunarii Generale a actionarilor.

(3) Participarea la beneficii si pierderi a actionarilor se face proportional cu cota parte din capitalul social, in conditiile reglementate prin acest Act Constitutiv si normele legale in vigoare.

...

(5) Repartizarea profitului net anual pe diverse destinatii se va decide de catre A.G.A., tinand seama de limitele prevazute in prezentul Act Constitutiv, de nevoile de finantare a activitatii societatii si de cuantumul remuneratiei variabile platite de societate.”

(xxxi) dupa alineatul (5) al art. 25 se introduc cinci alineate noi, alin. (6)-(10), care vor avea urmatorul continut:

“(6) S.I.F. Transilvania stabileste si aplica o politica de remunerare aprobata de catre Consiliul de Supraveghere. Politica de remunerare este compatibila cu administrarea solida si eficace a riscurilor si promoveaza acest tip de administrare, fara a incuraja asumarea de riscuri care nu este conforma cu profilul de risc, Regulile fondului si Actul Constitutiv ale SIF Transilvania S.A. Politica de remunerare a societatii corespunde strategiei de afaceri, obiectivelor si intereselor pe termen lung si cuprinde masuri pentru prevenirea aparitiei conflictelor de interese.

(7) Remuneratia variabila se va acorda cu respectarea urmatoarelor limitari generale, remuneratia variabila totala nu va depasi 0,60% din activul total plus maxim 5% din Profit (Profit operational + Castigul net din tranzactiile recunoscute in rezultatul reportat).

(8) Remuneratia variabila a membrilor Consiliului de Supraveghere se aproba de catre Adunarea Generala a Actionarilor.

(9) Remuneratia variabila a membrilor Directoratului se aproba de catre Adunarea Generala a Actionarilor.

(10) Remuneratia variabila a functiilor cheie se aproba de catre Consiliul de Supraveghere, iar remuneratia variabila a personalului identificat prin Politica de remunerare, se aproba de catre Directorat.”

(xxxii) alineatul (1) al art. 26 se modifica si va avea urmatorul continut:

“(1) Personalul societatii va fi angajat in baza reglementarilor interne si a prevederilor legale, incheindu-se contracte individuale de munca pe baza de negociere cu respectarea prevederilor contractului colectiv de munca. Drepturile si obligatiile personalului societatii sunt stabilite prin contractul individual de munca, prin reglementari interne ale societatii si prin contractul colectiv de munca, aprobate de Directorat.”

(xxxiii) dupa alineatul (3) al art. 26 se introduce un alineat nou, alin. (4), care va avea urmatorul continut:

“(4) Remuneratia personalului cuprinde remuneratia de baza (salariul tarifar) si poate include si alte beneficii, cuprinse in Contractul Colectiv de Munca.”

(xxxiv) art. 27 se modifica si va avea urmatorul continut:

Art. 27 – Situatiile de incompatibilitate pentru persoanele fizice din conducerea  societatii sunt reglementate de dispozitiile exprese din legislatia in vigoare.”

(xxxv) alineatul (4) al art. 28 se elimina.

(xxxvi) alineatele (1) si (2) ale art. 32 se modifica si vor avea urmatorul continut:

“ (1) Prevederile prezentului Act Constitutiv pot fi modificate de adunarea generala extraordinara a actionarilor si/sau de Directorat, in situatiile prevazute de lege, cu respectarea prevederilor legale si a conditiilor de forma si publicitate prevazute de lege.

(2) Orice modificare si/sau completare ce vor fi aduse prezentului Act Constitutiv vor fi valabile doar daca vor fi adoptate de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor si/sau de catre Directorat, dupa caz, cu respectarea tuturor conditiilor de fond si de forma prevazute de legislatia in vigoare.”

(xxxvii) alineatul (3) al art. 32 se elimina.

(xxxviii) art. 33 se modifica si va avea urmatorul continut:

Art. 33 - Prezentul Act Constitutiv se completeaza cu prevederile legale in vigoare aplicabile S.I.F. Transilvania S.A. In cazul in care, ulterior adoptarii prezentului Act Constitutiv, vor fi elaborate si adoptate noi acte normative, aplicabile in materie, ale caror norme au caracter imperativ, prevederile continute de prezentul act se vor considera modificate in mod corespunzator.”

4. Aprobarea unui program de rascumparare de catre societate a propriilor actiuni, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile, in urmatoarele conditii:

(i) dimensiunea programului - maxim 10.443.797 actiuni cu valoare nominala de 0,10 lei/actiune reprezentand maxim 0,48296% din capitalul social;

(ii) pretul de dobandire a actiunilor - pretul minim va fi egal cu pretul de piata al actiunilor societatii de la Bursa de Valori Bucuresti din momentul efectuarii achizitiei, iar pretul maxim va fi 0,46 lei/actiune;

(iii) durata programului - perioada de maxim 12 luni de la data publicarii hotararii A.G.E.A. in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a;

(iv) plata actiunilor rascumparate - din rezervele disponibile (cu exceptia rezervelor legale) inscrise in ultimele situatii financiare anuale aprobate;

(v) destinatia programului: distribuirea unui numar de 10.443.797 actiuni rascumparate, cu titlu gratuit, membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului si personalului identificat, in cadrul unui program Stock Option Plan, in acord cu  politica de remunerare aprobata la nivel societatii.

5. Aprobarea mandatarii Directoratului pentru ducerea la indeplinire a programului de rascumparare.

6. Ratificarea Deciziei Directoratului nr. 1/08.10.2020 de aprobare a contractului de imprumut semnat in 12.10.2020 cu Banca Transilvania S.A. pentru suma de 40 milioane lei, cu scadenta in data de 11.10.2021, utilizat exclusiv pentru plata dividendelor catre actionari.

7. Aprobarea datei de 18.12.2020 ca data de inregistrare (ex date 17.12.2020), in conformitate cu prevederile legale aplicabile, pentru stabilirea actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararilor adoptate;

8. Imputernicirea d-lui Marius Adrian Moldovan, Presedinte Executiv/Director General, pentru semnarea Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, redactarea si semnarea Actului constitutiv actualizat cu modificarile aprobate prin aceasta Hotarare A.G.E.A. si efectuarea formalitatilor de publicitate si inregistrare a acesteia. La actualizarea actului constitutiv se va da textelor o noua numerotare.

 

II. In conformitate cu art. 1536 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, candidatii pentru posturile de membru in Consiliul de Supraveghere vor fi nominalizati de catre membrii actuali ai Consiliului de Supraveghere sau de catre actionari, cu respectarea conditiilor minime pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele nominalizate, prevazute de Regulamentul A.S.F. nr. 1/2019. Conditile de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii pentru functia de membru in Consiliul de Supraveghere si continutul dosarului de candidatura vor fi disponibile pe pagina de internet a societatii, www.siftransilvania.ro in sectiunea „A.G.O.A. Decembrie 2020” incepand din data de 30.10.2020.

Dosarele de candidatura ale candidatilor nominalizati se vor inainta Directoratului S.I.F. Transilvania la sediul societatii, in doua exemplare, in perioada cuprinsa intre 09.11.2020 si 12.11.2020 intre orele 900-1600 si se vor inregistra la registratura S.I.F. Transilvania in ordinea cronologica a depunerii acestora. Pe buletinele de vot vor fi inscrisi, respectandu-se ordinea cronologica a inregistrarii dosarelor, numai candidatii ale caror dosare sunt complete, continand documentele mentionate expres in lista publicata pe site-ul societatii.

Persoanele alese in calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere de catre Adunarea Generala a Actionarilor isi vor exercita prerogativele functiei numai dupa aprobarea acestora de catre A.S.F. in functia de membru al Consiliului de Supraveghere.

Informatiile cu privire la numele, localitatea de domiciliu si calificarea profesionala ale persoanelor propuse pentru functia de membru al Consiliului de Supraveghere se vor afla la dispozitia actionarilor pe site-ul societatii.

 

III. Introducerea de noi puncte pe ordinea de zi a A.G.O.A./A.G.E.A. Cerinte. Data limita. Unul sau mai multi actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social, in conditiile art. 92 din Legea nr. 24/2017, are/au dreptul: (i) de a introduce puncte pe ordinea de zi a adunarilor generale, cu conditia ca fiecare punct sa fie insotit de o justificare sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare de adunarea generala si (ii) de a prezenta proiecte de hotarari pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunarilor generale.

Solicitarea privind suplimentarea ordinii de zi formulata de actionari trebuie sa se incadreze in atributiile legale ale A.G.O.A./A.G.E.A. si sa indeplineasca urmatoarele conditii:

(i) solicitarea va fi facuta numai in scris, pana la data de 04.11.2020, ora 1000,  prin depunerea documentelor in original la sediul societatii sau prin transmiterea cu semnatura electronica extinsa, prin e-mail la adresa: siftransilvania@siftransilvania.ro (conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica);

(ii) calitatea de actionar in cazul actionarilor persoane fizice, precum si calitatea de reprezentant legal in cazul actionarilor persoane juridice sau al entitatilor fara personalitate juridica, se constata in baza listei actionarilor, primita de Societate de la Depozitarul Central S.A. sau pe baza documentelor emise de Depozitarul Central S.A. sau participantii care furnizeaza servicii de custodie, respectiv extrasul de cont din care rezulta calitatea de actionar si numarul de actiuni detinutesi documentele care atesta inscrierea informatiei privind reprezentantul legal la Depozitarul Central S.A. sau la respectivii participanti, dupa caz;

(iii) fiecare punct nou propus pentru introducere pe ordinea de zi va fi insotit de o justificare si de un proiect de hotarare propus spre aprobare A.G.O.A./A.G.E.A.

In situatia in care exercitarea dreptului de a introduce puncte noi pe ordinea de zi determina modificarea ordinii de zi a A.G.O.A./A.G.E.A. ce a fost deja comunicata actionarilor, Societatea va face disponibila o noua ordine de zi prin utilizarea aceleiasi proceduri ca si cea folosita pentru ordinea de zi initiala, inainte de data de referinta stabilita pentru aceaste sedinte ale A.G.O.A./A.G.E.A., in asa maniera incat actionarii indreptatiti sa fie instiintati de aceasta modificare.

Documentele prezentate de actionari redactate intr-o limba straina (cu exceptia actelor de identitate si a celor redactate in limba engleza) vor fi insotite de traducerea realizata de un traducator autorizat in limba romana sau engleza.

 

IV. Documentele aferente A.G.O.A./A.G.E.A.

Incepand cu data de 02.11.2020 vor fi puse la dispozitia actionarilor, la sediul Societatii si pe site-ul propriu, la sectiunile aferente Adunarilor Generale materialele aferente Adunarilor Generale ale Actionarilor, cu exceptia materialelor pentru care s-au stabilit alte date in acest convocator; rezultatul evaluarii prealabile a candidatilor pentru functia de membru al Consiliului de Supraveghere va fi disponibil in data de 16.11.2020.

Actionarii societatii pot obtine de la sediul Societatii, la cerere si contra cost, copii ale documentelor referitoare la problemele inscrise pe ordinea de zi sau le pot lista de pe site-ul Societatii de la sectiunile „A.G.O.A. Decembrie 2020” si „A.G.E.A. Decembrie 2020”.

 

V. Vot prin corespondenta. Imputerniciri. Participarea la A.G.O.A./A.G.E.A.

Prezenta fizica la lucrarile A.G.O.A./A.G.E.A. sau prin intermediul unui imputernicit se va realiza in masura in care, prin raportare la contextul epidemiologic existent la data Adunarilor Generale, o astfel de participare va fi admisa; in cazul in care nu vor fi admise intalnirile publice sau vor exista restrictii in ceea ce priveste organizarea acestora, Directoratul societatii recomanda actionarilor sa voteze prin corespondenta sau utilizand mijloacele electronice.

Actionarii inregistrati in registrul actionarilor la data de referinta pot vota la A.G.O.A. si A.G.E.A. prin corespondenta sau prin mijloace electronice, conform procedurilor ce vor fi afisate pe site-ul Societatii, la sectiunile „A.G.O.A. Decembrie 2020” si „A.G.E.A. Decembrie 2020”.

(i) Votul prin corespondenta. Actionarii inregistrati in registrul actionarilor la data de referinta au posibilitatea de a vota si prin corespondenta inainte de data desfasurarii Adunarii Generale, prin utilizarea formularelor de buletin de vot prin corespondenta, conform art. 92 din Legea nr. 24/2017. 

Formularele de buletin de vot prin corespondenta vor fi disponible la sediul societatii si pe site-ul acesteia incepand cu data de 02.11.2020.

Actionarii inregistrati in registrul actionarilor la data de referinta au posibilitatea de a vota inainte de data desfasurarii Adunarilor Generale si prin mijloace electronice pana in data de 02.12.2020, prin accesarea site-ului Societatii www.siftransilvania.ro, sectiunea „Vot electronic”.

Procedura de vot prin corespondenta, inclusiv prin mijloace electronice, astfel cum aceasta va fi stabilita de catre Directorat, va fi prezentata in materialele informative care vor fi puse la dispozitia actionarilor pe site-ul Societatii, la sectiunile „A.G.O.A. Decembrie 2020” si „A.G.E.A. Decembrie 2020”.

(ii) Exercitarea dreptului de vot prin corespondenta. Buletinele de vot prin corespondenta insotite de documente conform procedurilor se transmit ca document electronic cu semnatura electronica extinsa, conform Legii nr. 455/2001, prin e-mail la adresa siftransilvania@siftransilvania.ro, sau se depun/expediaza la sediul societatii in zilele lucratoare (luni-vineri, orele 900-1500) pana la data de 02.12.2020, data de inregistrare la registratura Societatii sau data postei de sosire a corespondentei in Brasov, sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului de vot prin corespondenta la Adunarile Generale convocate prin prezentul convocator, conform prevederilor legii.

(iii) Imputerniciri. Actionarii inregistrati in registrul actionarilor la data de referinta pot fi reprezentati in cadrul Adunarilor Generale de o alta persoana pe baza unei imputerniciri speciale. Un actionar poate desemna o singura persoana care sa il reprezinte si un reprezentant supleant pentru situatiile in care reprezentantul desemnat este in imposibilitate de a-si indeplini mandatul. Unui actionar ii este permis sa acorde o imputernicire speciala unui singur reprezentant.

Formularele de imputerniciri speciale valabile pentru Adunarile Generale se pot obtine de la sediul Societatii, incepand cu data de 02.11.2020, in zilele lucratoare, intre orele 900-1500.

Reprezentarea actionarilor in cadrul Adunarilor Generale de catre alte persoane se poate face si in baza unei imputerniciri generale, insotita de Declaratia pe proprie raspundere data de reprezentantul legal al intermediarului (definit conform art. 2 alin. (1) pct. 20 din Legea nr. 24/2017) sau de avocatul care a primit imputernicirea de reprezentare, in conditiile legale aplicabile si ale procedurii de desfasurare a Adunarilor Generale. Imputernicirea generala este acordata de actionar pentru intreaga detinere la data de referinta si se depune la Societate, in termenul prezentat in cadrul punctului de mai jos, in copie conforma cu originalul sub semnatura reprezentantului.

(iv) Exercitarea dreptului de vot prin imputerniciti. Imputernicirile speciale si imputernicirile generale, insotite de documente conform procedurilor, se depun/transmit la sediul Societatii in zilele lucratoare (luni-vineri, orele 900-1500) sau se transmit ca document electronic cu semnatura electronica extinsa, conform Legii nr. 455/2001, prin e-mail la adresa siftransilvania@siftransilvania.ro, pana la data de 02.12.2020, data de inregistrare la registratura Societatii sau data postei de sosire a corespondentei in Brasov, sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului de vot prin reprezentant la Adunarile Generale convocate prin prezentul convocator, conform prevederilor legii.

Revocarea unei imputerniciri speciale/generale se poate face in scris, prin oricare dintre formele de desemnare si se transmite la sediul societatii pana cel mai tarziu in data de 02.12.2020, ora 1200.

Imputernicirile speciale/generale ce poarta o data ulterioara (inregistrate la Societate pana la data limita 02.12.2020, ora 1200) au ca efect revocarea imputernicirilor datate anterior.

(v) Participarea la Adunarile Generale ale Actionarilor. Accesul actionarilor persoane fizice indreptatiti sa participe la Adunarile Generale ale Actionarilor este permis prin simpla proba a identitatii acestora.

Actionarii persoane juridice sau entitatile fara personalitate juridica pot participa la Adunarile Generale prin reprezentantul legal. Calitatea de reprezentant legal se constata conform celor prezentate la punctul III de mai sus.

Participarea directa a actionarului la Adunarile Generale, personal sau prin reprezentant legal, inlatura orice alta optiune de vot transmisa anterior, fiind luat in considerare numai votul exprimat personal sau prin reprezentantul legal.

 

VI. Intrebari ale actionarilor. Fiecare actionar are dreptul sa adreseze intrebari privind punctele de pe ordinea de zi a Adunarilor Generale, pana cel tarziu la data de 02.12.2020. Societatea poate raspunde inclusiv prin postarea raspunsului pe site-ul propriu, la sectiunea "Intrebari frecvente" sau in cadrul lucrarilor Adunarilor Generale, daca informatiile solicitate respecta caracterul de informatie publica si nu se regasesc in materialele aferente ordinii de zi sau in raportarile institutionale efectuate.

Intrebarile actionarilor vor fi transmise in scris, prin depunerea documentelor in original la sediul Societatii sau prin transmiterea cu semnatura electronica extinsa, prin e-mail la adresa siftransilvania@siftransilvania.ro (conform Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica), cu mentiunea scrisa clar „Pentru A.G.O.A. sau A.G.E.A. din data de 04/05.12.2020”.

Calitatea de actionar (persoana fizica sau reprezentant legal al persoanei juridice) se constata in baza registrului actionarilor la data de referinta, pe baza documentelor de identitate sau, anterior primirii acestuia, conform punctului III al prezentului Convocator.

 

Presedintele Directoratului,

Marius Adrian MOLDOVAN

 

 

Vicepresedintele Directoratului

Radu-Claudiu ROSCA

 

 

 

Membru al Directoratului,

Tony-Cristian RADUTA-GIB

 

 

 

Ofiterul de Conformitate

Loredana-Floriana BASTON

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.