vineri | 19 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

Plata dividend 2016

Data Publicare: 15.05.2017 18:45:20

Cod IRIS: 79C4D

 

 

 

In conformitate cu Legea privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata nr. 24/2017 si Regulamentul CNVM nr.1/2006 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare

 

Data raportului: 15 mai 2017

Denumirea entitatii emitente: OMV Petrom S.A.

Sediul social: Bucuresti, Str. Coralilor, nr. 22, sector 1, (“Petrom City”)

Numarul de telefon/fax: 0372 160697/0372 868518

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului: 1590082

Atribut fiscal: RO

Numar de ordine in Registrul Comertului: J 40/8302/1997

Capital social subscris si varsat: 5.664.410.833,5 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori București (simbol SNP) si Bursa de Valori din Londra (simboluri PETB si PETR)

 

Eveniment important de raportat: Plata dividendelor aferente anului 2016

Urmare a hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor OMV Petrom S.A. din data de 25 aprilie 2017, OMV Petrom anunta plata dividendelor aferente exercitiului financiar 2016 prin intermediul Depozitarului Central S.A. si BRD - Groupe Societe Generale – agentul de plata selectat – incepand cu data de 12 iunie 2017, catre actionarii OMV Petrom S.A. inscrisi in Registrul Actionarilor tinut de catre Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 23 mai 2017.

Dividendul brut este de 0,015 lei pentru o actiune, iar unde este cazul impozitul pe dividende aferent va fi retinut la sursa in cotele prevazute de lege. 

Detalii privind modalitatile de plata a dividendelor pot fi regasite in documentul „ANUNT IMPORTANT privind plata dividendelor aferente anului 2016 de catre OMV Petrom S.A.”, anexat la prezentul raport curent si pe website-ul societatii http://www.omvpetrom.com in sectiunea Relatia cu Investitorii / Dividende 2016.  

                                              

Mariana Gheorghe                                                                          Andreas Matje

Director General Executiv                                                                 Director Financiar                  

 

 

ANUNŢ IMPORTANT

privind plata dividendelor aferente anului 2016 de către OMV Petrom S.A. 

Urmare a hotărarii Adunării Generale Ordinare a Acționarilor („AGOA”) OMV Petrom S.A. („OMV Petrom” sau „Societatea”) din data de 25 aprilie 2017, OMV Petrom anunță plata dividendelor aferente exercițiului financiar 2016, prin intermediul Depozitarului Central S.A. („Depozitarul Central”) şi BRD - Groupe Societe Generale („BRD”) – agentul de plată selectat – incepand cu data de 12 iunie 2017 („Data plății”), către acționarii OMV Petrom S.A. inscriși in Registrul Acționarilor ținut de către Depozitarul Central S.A. la data de inregistrare 23 mai 2017 („Data de inregistrare”). 

Dividendul brut este de 0,015 lei pentru o acțiune, iar unde este cazul, impozitul pe dividende aferent va fi reținut la sursă in cotele prevăzute de lege. 

Modalitatea de plată a dividendelor: 

1.     Prin Participanți (Bănci Custode sau Brokeri): Persoane fizice şi juridice / alte entități care au cont deschis la Participant (intermediar participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central): 

Pentru acționarii persoane fizice, juridice sau alte entități, care la Data de inregistrare dețin acțiuni evidențiate in Secțiunea II a Registrului Acționarilor OMV Petrom in contul deschis la Participant, dividendele vor fi plătite automat prin virament bancar prin intermediul Depozitarului Central in conturile Participanților la Data plăţii. 

Acționarii nerezidenți, care au cont deschis la Participant (Banca Custode sau Broker), care doresc aplicarea prevederilor mai favorabile ale unei Convenții de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania şi ţara lor de rezidentă sau prevederile mai favorabile aplicabile fondurilor de pensii nerezidente (astfel cum sunt ele definite in legislația statului membru al Uniunii Europene sau in unul dintre statele Spațiului Economic European, cu condiția existenței unui instrument juridic in baza căruia să se realizeze schimbul de informații), trebuie să depună prin intermediul Participantului certificatul de rezidenţă fiscală pentru anul in care are loc plata dividendelor, in termen de valabilitate, in original sau copie legalizată, apostilat/supralegalizat, dacă este cazul, insoţit/ă de traducere autorizată, precum şi detalii de contact pentru eventuale clarificări asupra certificatelor de rezidenţă fiscală (in cazul fondurilor de pensii nerezidente se vor depune şi documentele prevăzute la pct. 2.2.1 din Anexa 1, referitoare la fondurile de pensii nerezidente):

-     pană la data de 25 mai 2017, la adresa OMV Petrom din str. Fabrica de Glucoză nr. 11G, sector 2, cod poștal 020331, București, in atenția Departamentului Taxe (recomandăm depunerea direct la Registratură, pentru analiza cu celeritate a documentației). Menționăm că aplicarea Convenției de evitare a dublei impuneri sau a tratamentului fiscal mai favorabil aplicabil fondurilor de pensii nerezidente, in Data plăţii (plata automată) este condiționată de primirea pană la data de 25 mai 2017 a documentelor complete şi corecte şi a eventualelor clarificări solicitate. OMV Petrom nu este responsabilă de neaplicarea tratamentului fiscal mai favorabil menționat mai sus, in lipsa prezentării in termenul menționat a documentației şi/sau a clarificărilor solicitate. 

Astfel, in cazul acționarilor nerezidenți reprezentați printr-un Participant, OMV Petrom va retine impozitul pe dividende din dividendul brut in cota standard in vigoare prevăzută de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal („Codul fiscal”) dacă aceștia nu au transmis certificatul de rezidenţă fiscală (inclusiv documentele prevăzute la pct. 2.2.1 din Anexa 1, referitoare la fondurile de pensii nerezidente) şi eventualele clarificări solicitate pană la data de 25 mai 2017. 

Nereținerea impozitului pe dividende prin raportare la prevederile art. 43 din Codul fiscal, acționarilor, fonduri de investiții fără personalitate juridică, incadrate astfel potrivit reglementarilor privind piața de capital din Romania, este condiționată de primirea de către OMV Petrom (la adresa din str. Fabrica de Glucoza nr. 11G, sector 2, cod poștal 020331, București, in atenția Departamentului Taxe – recomandăm depunerea direct la Registratură, pentru analiza cu celeritate a documentației) pană la data 25 mai 2017 (pentru fondurile de investiții care au cont deschis la Participant) a unei declarații pe proprie răspundere semnată de reprezentantul legal/persoana autorizată să reprezinte fondul de investiții prin care se declară lipsa personalității juridice a fondului conform celor prevăzute la pct. 2.2.2 din Anexa 1. 

Astfel, in cazul respectivelor fonduri de investiții, reprezentate printr-un Participant, OMV Petrom va reţine impozitul pe dividende din dividendul brut in cota standard in vigoare prevăzută de Codul fiscal dacă acestea nu au transmis documentele prevăzute la pct. 2.2.2 din Anexa 1, referitoare la fondurile de investiții fără personalitate juridică şi eventualele clarificări solicitate pană la data de 25 mai 2017. 

2.     Numai pentru plăți prin virament bancar conform solicitărilor acționarilor adresate direct Depozitarului Central 

Depozitarul Central oferă posibilitatea tuturor acționarilor nereprezentați de Participanți, să incaseze orice sumă de bani cuvenită prin virament bancar intr-un cont bancar indiferent de emitentul care distribuie sumele de bani fiind valabil şi pentru distribuțiile viitoare pană la notificare contrară. Pentru a beneficia de această modalitate de plată, acționarii sunt invitați să se adreseze direct Depozitarului Central la numărul de telefon 021.408.58.74 şi/ sau adresa de e-mail: dividende@depozitarulcentral.ro 

3.     Prin intermediul agentului de plata – BRD Groupe Societe Generale 

                       i.            In numerar: numai pentru persoane fizice care nu au cont deschis la Participant: la ghișeele BRD, la orice unitate BRD 

Pentru acționarii persoane fizice care nu se incadrează la punctul 1 si 2, plata dividendelor se va face in numerar la ghișeele BRD, la orice unitate BRD.

Lista unităţilor BRD este disponibilă pe site-ul http://www.brd.ro sau site-ul http://www.omvpetrom.com sectiunea Relatia cu investitorii›Actiuni OMV Petrom›Dividende. 

Plăţile in numerar se vor realiza in limita sumelor stabilite in legislația aplicabilă. 

                        ii.          Prin virament bancar: persoane fizice şi juridice/alte entităţi care nu au cont deschis la Participant 

Acționarii persoane fizice şi juridice/alte entităţi care doresc plata dividendelor prin transfer bancar pot solicita BRD plata prin virament bancar depunand formularul de cerere de plată dividende prin virament bancar insoţit de documentele suport menționate in Anexa nr.1. 

Formularele de cereri de plată sunt disponibile pe site-ul http://www.omvpetrom.com, secțiunea Relatia cu investitorii›Actiuni OMV Petrom›Dividende, pe site-ul http://www.brd.ro, putand fi solicitate şi la orice agenție BRD sau pe site-ul www.depozitarulcentral.ro. 

Formularul de cerere de plată a dividendelor nete prin virament bancar impreună cu documentele suport solicitate conform celor prevăzute in Anexa nr. 1 pot fi transmise după cum urmează: 

a)        prezentate la ghișeele BRD incepand cu data plăţii (12 iunie 2017).

sau

b)       trimise prin poştă, prin scrisoare recomandată, la adresa: “Direcția Titluri - BRD METAV- Corp A2, str. Biharia nr. 67-77, sector 1, Bucureşti, Romania”. 

* * *

Pentru acționarii nerezidenți care aleg metodele de plată de la punctele 2 şi 3 (respectiv nu au cont deschis la Participant): 

Pentru plata prin virament bancar/ numerar in Data plăţii (12 iunie 2017) in cazul acționarilor nerezidenți care nu au cont deschis la Participant şi care doresc aplicarea prevederilor mai favorabile ale Convenției de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania şi ţara lor de rezidenţă sau a prevederilor mai favorabile aplicabile fondurilor de pensii nerezidente (astfel cum sunt ele definite in legislația statului membru al Uniunii Europene sau in unul dintre statele Spațiului Economic European, cu condiția existenței unui instrument juridic in baza căruia să se realizeze schimbul de informații), documentele fiscale trebuie recepționate pană in data de 25 mai 2017 la sediul OMV Petrom din str. Fabrica de Glucoza, nr. 11G, sector 2, cod poștal 020331, București, in atenția Departamentului Taxe (recomandăm depunerea direct la Registratură, pentru analiza cu celeritate a documentației). Plata prin virament bancar/ numerar in Data plăţii (12 iunie 2017) se va efectua de către BRD cu condiția depunerii tuturor documentelor necesare realizării plăţii astfel cum sunt menționate in prezentul anunț. 

Ulterior Datei plăţii, BRD va efectua plata dividendelor nete in cel mult o zi lucrătoare (sau zece zile lucrătoare in cazul acționarilor nerezidenți care nu au cont deschis la Participant care depun certificate de rezidenţă fiscală) de la data primirii de către BRD a cererii de plata prin virament bancar, insoțită de documentele suport complete şi corecte şi eventualele clarificări solicitate. Data creditării conturilor bancare ale acționarilor depinde de circuitul interbancar şi de lanțul de bănci corespondente. 

Acționarii nerezidenți care nu au cont deschis la Participant care doresc aplicarea prevederilor mai favorabile ale Convenției de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania şi ţara lor de rezidenţă sau a prevederilor mai favorabile aplicabile fondurilor de pensii nerezidente (astfel cum sunt ele definite in legislația statului membru al Uniunii Europene sau in unul dintre statele Spațiului Economic European, cu condiția existenței unui instrument juridic in baza căruia să se realizeze schimbul de informații) trebuie să prezinte, pană la plata dividendelor, certificatul de rezidenţă fiscală pentru anul in care are loc plata dividendelor, in termen de valabilitate, in original sau copie legalizată, apostilat/supralegalizat, dacă este cazul, insoţit/ă de traducere autorizată in limba romană, precum şi detalii de contact pentru eventuale clarificări asupra certificatelor de rezidenţă fiscală (in cazul fondurilor de pensii nerezidente se vor depune şi documentele prevăzute la pct. 2.2.1 din Anexa 1, referitoare la fondurile de pensii nerezidente). Dacă documentele menționate anterior şi eventualele clarificări solicitate nu sunt transmise impreună cu cererea de plată a dividendelor nete prin virament bancar inainte de plata dividendelor, OMV Petrom va reţine impozitul pe dividende din dividendul brut in cota standard prevăzuta de Codul fiscal in vigoare. Certificatele de rezidenţă impreuna cu documentația suport pot fi depuse la sediile Agentului de plată BRD incepand cu Data plăţii (12 iunie 2017). 

Acţionarii nerezidenţi care nu au cont deschis la Participant care solicită aplicarea unei Convenții vor specifica acest lucru in cererea de plată depusă la BRD. De asemenea, acționarii nerezidenți care reprezintă fonduri de pensii şi care nu au cont deschis la Participant, astfel cum sunt ele definite in legislația statului membru al Uniunii Europene sau in unul dintre statele Spațiului Economic European, cu condiția existenței unui instrument juridic in baza căruia să se realizeze schimbul de informații, vor specifica acest aspect in cererea de plată depusă la BRD. Totodată, acționarii, fonduri de investiții fără personalitate juridică, incadrate astfel potrivit reglementărilor privind piața de capital din Romania (care nu au cont deschis la Participant), vor specifica acest aspect in cererea de plată depusă la BRD. 

Nereținerea impozitului pe dividende prin raportare la prevederile art. 43 din Codul fiscal, acționarilor, fonduri de investiții fără personalitate juridică, incadrate astfel potrivit reglementărilor privind piața de capital din Romania, care nu au cont deschis la Participant este condiționată de primirea de către OMV Petrom (la adresa din str. Fabrica de Glucoza nr. 11G, sector 2, cod poștal 020331, București, in atenția Departamentului Taxe – recomandăm depunerea direct la Registratură, pentru analiza cu celeritate a documentației), pană la data de 25 mai 2017 pentru plata in Data plăţii (12 iunie 2017) sau impreună cu formularul cerere de plată a dividendelor nete pentru plata ulterior Datei plăţii a unei declarații pe proprie răspundere semnată de reprezentantul legal/persoana autorizată să reprezinte fondul de investiții prin care se declară lipsa personalității juridice a fondului conform celor prevăzute la pct. 2.2.2 din Anexa 1. Dacă documentele menționate anterior şi eventualele clarificări solicitate nu sunt transmise impreună cu cererea de plată a dividendelor nete prin virament bancar inainte de plata dividendelor, OMV Petrom va reţine pentru respectivele fonduri de investiții impozitul pe dividende din dividendul brut in cota standard prevăzută de Codul fiscal in vigoare. 

* * * 

In situația in care documentele suport sunt emise intr-o altă limbă decat limba romană şi/sau emise de autorităţi străine, acestea trebuie depuse apostilate/supralegalizate, dacă este cazul, precum şi in traducere legalizată in limba romană. 

Titularul contului bancar in care se solicită transferul dividendelor nete poate fi doar acționarul. 

Comisioanele percepute de BRD şi Depozitarul Central pentru plata dividendelor nete in RON sunt suportate de OMV Petrom. 

Pentru beneficiarii Programului de Privatizare in Masă, reamintim faptul că OMV Petrom s-a constituit in baza Ordonanței de Urgenţă nr. 49/1997, sub denumirea de Societatea Națională a Petrolului, Petrom S.A. – București, prin reorganizarea Regiei Autonome Petrom RA – București şi fuziunea prin absorbție cu aceasta a unui număr de 45 foste societăţi comerciale a căror listă o prezentăm in Anexa nr. 2 la prezentul Anunț. 

Plata dividendelor nete cuvenite acționarilor OMV Petrom pentru exercițiul financiar 2016 este supusă prevederilor generale in materia prescripției, fiind prescrisă incepand cu data de 13 iunie 2020, respectiv in termen de 3 (trei) ani de la data de 12 iunie 2017 (12 iunie 2020 reprezentand ultima zi in care se mai efectuează plăţi de dividende aferente exercițiului financiar 2016). 

BRD şi Depozitarul Central, după caz, işi rezervă dreptul de a solicita acționarului/ imputernicitului acestuia documente suplimentare in urma analizării cererilor de plată a dividendelor OMV Petrom S.A. Informații suplimentare privind procedura de plată a dividendelor pot fi solicitate:

-          la Agentul de plata BRD la adresa de email titluri@brd.ro sau la următoarele numere de telefon: +4 021 200 8372, +4 021 200 8387 sau +4 021 200 8385.

-          La Depozitarul Central la adresa de email dividende@depozitarulcentral.ro sau la următorul număr de telefon: +4 021 408 5874.

-          Pentru alte tipuri de intrebări referitoare la dividende sau acțiuni OMV Petrom, va rugăm să accesați site-ul companiei http://www.omvpetrom.com sau să contactați departamentul Relația cu Investitorii al OMV Petrom la numerele de telefon 0800800064 (apelabil gratuit de pe teritoriul Romaniei) sau +40 214022206. 

De asemenea, OMV Petrom va publica o listă de răspunsuri la intrebări frecvente referitoare la plata dividendelor pe site-ul http://www.omvpetrom.com, secțiunea Relatia cu investitorii›Actiuni OMV Petrom›Dividende. 

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale acționarilor persoane fizice şi/sau reprezentanților legali ai acționarilor OMV Petrom persoane juridice/alte entităţi 

In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulație a acestor date, OMV Petrom prelucrează in condiții de siguranță şi numai pentru scopurile specificate in prezenta notă de informare date cu caracter personal inscrise in registrul acționarilor Societăţii furnizat de către Depozitarul Central S.A., precum şi datele furnizate de acționarii inşişi, un membru al familiei lor sau o altă persoană. OMV Petrom prelucrează datele cu caracter personal ale acționarilor săi pentru realizarea obligațiilor legale privind calculul, inregistrarea şi plata dividendelor. 

Datele cu caracter personal ale acționarilor sunt destinate utilizării de către OMV Petrom in scopurile mai sus menționate şi pot fi comunicate numai următorilor destinatari, după caz: (i) acționarilor Societăţii şi reprezentanților legali/convenționali ai acestora; (ii) Depozitarului Central S.A.; (iii) agentului de plată prin intermediul căruia se va efectua plata dividendelor (BRD – Groupe Societe Generale S.A.); (iv) autorităţilor publice centrale sau locale; (v) Agenției Naționale de Administrare Fiscală; (vi) Autorităţii de Supraveghere Financiară. OMV Petrom are totodată obligația sa comunice date cu caracter personal solicitate de instanțele de judecată, procurori, organe de urmărire penală, dacă acestea sunt necesare desfăşurării unor anchete sau procese. 

Vă informăm că orice modificări de date personale in registrul acționarilor (schimbări de nume, adresă etc.) se realizează numai de către Depozitarul Central S.A. la solicitarea acționarului/persoanei indreptăţite. 

In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, vă informăm că beneficiați de dreptul de acces la date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supuși unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiției. Totodată aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitați ștergerea datelor, cu excepția acelor situații prevăzute de lege cand prelucrarea datelor de către OMV Petrom este obligatorie.

 

Mariana Gheorghe                                                                                                        Andreas Matje

Președintele Directoratului                                                                                           Director Financiar

Director General Executiv


Anexa nr. 1 Documente suport pentru plata dividendelor

1.          PLĂŢI IN NUMERAR 

1.1     In cazul persoanelor fizice rezidente care se prezintă personal la unitățile BRD, plata dividendelor se face in baza actului de identitate avand inscris codul numeric personal (C.N.P.).

1.2     In cazul persoanelor fizice nerezidente care se vor prezenta personal la unitățile BRD, plata dividendelor se face in baza pașaportului. Persoanele fizice nerezidente care doresc invocarea şi aplicarea prevederilor mai favorabile ale Convenției de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania şi ţara lor de rezidenţă vor depune certificatul de rezidenţă fiscală, in termen de valabilitate (original sau copie legalizată, apostilat/supralegalizat, dacă este cazul, insoţit de traducerea autorizată in limba romană) şi detalii de contact (recomandabil pentru eventuale clarificări suplimentare). Plata dividendelor către persoanele fizice care doresc aplicarea prevederilor mai favorabile ale Convenției de evitare a dublei impuneri se va efectua in termen de 10 zile lucrătoare de la primirea documentelor fiscale complete şi corecte şi a eventualelor clarificări solicitate.

1.3     In cazul persoanelor fizice avand varsta sub 14 ani, plata dividendelor se face reprezentantului legal in speţă - tutorele/părintele minorului, in baza următoarelor documente: certificatul de naștere al acţionarului care trebuie să aibă inscris C.N.P.-ul + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine), actul juridic ce instituie tutela in cazul tutorelui care nu este unul dintre părinţi + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine) şi actul de identitate al tutorelui/părintelui + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine).

1.4     In cazul persoanelor fizice avand instituită curatela, plata dividendelor se face prin curatorul respectivei persoane, in baza următoarelor documente: actul de identitate al acţionarului care trebuie să aibă inscris C.N.P.-ul + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine), actul juridic ce instituie curatela + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine) şi actul de identitate al curatorului + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine). 

1.5     In cazul persoanelor fizice care nu se prezintă personal la ghișeu ci mandatează in acest sens o altă persoană, plata dividendelor se face imputernicitului respectivei persoane, in baza următoarelor documente: procură specială autentificată la notariat care cuprinde imputernicirea de ridicare a dividendelor eliberată cu nu mai mult de 3 ani anteriori datei in care se efectuează plata, cu excepția cazului in care imputernicirea are un termen de valabilitate mai mare de 3 ani şi este valabilă la data la care se efectuează plata + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine) şi actul de identitate al imputernicitului + 1 fotocopie certificată pentru conformitate cu originalul (fotocopia se reţine). 

1.6     Documentele prezentate intr-o limbă străină vor fi insoţite de traducerea legalizată in limba romană, iar dacă sunt emise de o autoritate străină acestea trebuie să fie apostilate sau supralegalizate, după caz. 

Notă: nu se procesează plăţi:

-          in baza certificatelor de moştenitor,

-          către acţionarii al căror C.N.P. din actele prezentate la ghişeu nu concordă cu cel comunicat de Depozitarul Central, caz in care Deținătorii nereprezentați de Participant se vor adresa Depozitarului Central,

cazuri in care plăţile se fac conform pct. 4 „Acţionari decedaţi”.

2.          PLĂŢI PRIN VIRAMENT BANCAR 

Acționarii persoane fizice şi juridice/alte entităţi care doresc plata dividendelor prin transfer bancar pot solicita incepand cu data plăţii (12 iunie 2017) către BRD plata prin virament bancar pe baza formularului de „Cerere de plată dividende prin virament bancar” insoţit de documentele suport: 

2.1     Acţionarii persoane fizice, personal sau prin reprezentant legal sau convenţional, vor prezenta formularul de mai sus,  in care se vor preciza banca şi contul (cod IBAN) deschis pe numele acţionarului (modelul este disponibil pe site-ul Depozitarului Central - www.depozitarulcentral.ro, pe  site-ul http://www.omvpetrom.com şi pe site-ul http://www.brd.ro), insoţit de:

Ø  copia actului de identitate valabil in care să fie lizibil codul numeric personal – certificată de titular „conform cu originalul”;

Ø  extras de cont sau un document eliberat de bancă (semnat şi ştampilat) prin care se confirmă existenţa contului pe numele acționarului, cu precizarea codului IBAN, in original;

Ø  copia documentelor care atestă calitatea semnatarului cererii de reprezentant legal sau convențional, dacă este cazul – certificată de titular „conform cu originalul”;

Ø  Persoanele fizice nerezidente care doresc invocarea şi aplicarea prevederilor mai favorabile ale Convenției de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania şi ţara lor de rezidenţă vor depune certificatul de rezidenţă fiscală, in termen de valabilitate (original sau copie legalizată, apostilat/supralegalizat, dacă este cazul, insoţit de traducerea autorizată in limba romană) şi detalii de contact (recomandabil pentru eventuale clarificări suplimentare).

2.2     Acționarii persoane juridice/alte entităţi, prin reprezentant legal sau convenţional, vor prezenta formularul de mai sus in care se precizează banca şi contul (cod IBAN) deschis pe numele acționarului (modelul este disponibil pe site-ul Depozitarului Central - www.depozitarulcentral.ro, pe  site-ul http://www.omvpetrom.com şi pe site-ul http://www.brd.ro), insoţit de:

Ø  copie a certificatului de inmatriculare – certificată de titular „conform cu originalul”;

Ø  copie după documentul care atestă calitatea de reprezentant legal al societăţii (certificat constatator emis de registrul comerțului/entitatea echivalentă – pentru entităţile de naționalitate străină) – certificată de titular „conform cu originalul”;

Ø  copia documentelor care atestă calitatea de reprezentant convențional a semnatarului cererii, dacă este cazul – certificată de titular „conform cu originalul”;

Ø  extras de cont sau un document eliberat de bancă (semnat şi ştampilat) prin care se confirmă existenţa contului pe numele titularului - persoana juridică, cu precizarea codului IBAN, in original;

Ø  persoanele juridice/ alte entităţi nerezidente, care doresc invocarea şi aplicarea prevederilor mai favorabile ale Convenției de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania şi ţara lor de rezidenţă, vor depune certificatul de rezidenţă fiscală, in original sau copie legalizată, apostilat/supralegalizat, dacă este cazul, insoţit de traducerea autorizată in limba romană şi date de contact (necesare pentru eventuale clarificări suplimentare)

2.2.1 In cazul Fondurilor de pensii şi:

Ø  copie act de identitate al reprezentantului legal al societăţii de administrare a fondului, in termen de valabilitate – carte/buletin de identitate cu CNP pentru cetățenii romani sau pașaport cu număr de identificare pentru cetățenii străini

Ø  copie certificat constatator al societăţii de administrare a fondului/ alt document echivalent, nu mai vechi de 3 luni de zile, care să menționeze reprezentantul legal al societăţii de administrare a fondului

Ø  copie certificat inregistrare/ alt document echivalent pentru societatea de administrare a fondului

Ø  copie decizie a autorităţii de reglementare care să ateste autorizarea societăţii de administrare a fondului şi a fondului de pensii

Ø  in cazul fondurilor de pensii nerezidente: certificat de rezidenţă fiscală, in original sau in copie legalizată, apostilat/supralegalizat, dacă este cazul, insoţit de traducerea autorizată in limba romană, o declarație pe proprie răspundere a reprezentantului legal al societăţii de administrare a fondului care să ateste că autorizarea societăţii de administrare a fondului şi a fondului de pensii este valabilă la data efectuării plăţii, dacă reprezintă fonduri de pensii astfel cum sunt ele definite in legislația statului membru al Uniunii Europene sau in unul dintre statele Spațiului Economic European, cu condiția existenței unui instrument juridic in baza căruia să se realizeze schimbul de informații, şi dacă sunt disponibile, informații cu privire la site-ul oficial al autorităţii de reglementare din ţara de origine unde poate fi verificat statutul de fond de pensii

2.2.2 In cazul fondurilor de investiții fără personalitate juridică incadrate astfel potrivit reglementarilor privind piața de capital din Romania şi:

Ø  o declarație pe proprie răspundere semnată de reprezentantul legal/persoana autorizată să reprezinte fondul de investiții prin care se declară:

·         tipul de fond de investiții acționar al OMV Petrom SA (de ex. fond deschis de investiții/fond inchis de investiții)

·         faptul că fondul nu are personalitate juridică

·         datele de identificare ale acestui fond in calitate de acționar al OMV Petrom SA, respectiv: codul unic de identificare/inregistrare, astfel cum este evidențiat in Registrul Acționarilor OMV Petrom ținut de către Depozitarul Central, denumirea completă a fondului de investiții, număr de inregistrare in Registrul ASF, număr şi data notificării ASF şi valabilitatea acesteia

Ø  copie act de identitate al reprezentantului legal/persoanei autorizate să reprezinte fondul, in termen de valabilitate - carte/buletin de identitate cu CNP pentru cetățenii romani sau pașaport cu număr de identificare pentru cetățenii străini

Ø  copie document relevant din care să rezulte calitatea celui ce semnează declarația de reprezentant legal / de persoană autorizată să reprezinte fondul. 

2.3     Documentele prezentate intr-o limbă străină vor fi insoţite de traducerea legalizată in limba romană, iar dacă sunt emise de o autoritate străină acestea trebuie să fie apostilate sau supralegalizate, după caz. 

Formularul „Cerere de plată dividende prin virament bancar” impreună cu documentele suport pot fi:

a)        prezentate la ghișeele BRD incepand cu data de 12 iunie 2017 sau

b)       trimise prin poştă, prin scrisoare recomandată, la adresa: “Direcția Titluri - BRD METAV - Corp A2, str. Biharia nr. 67-77, sector 1, București, Romania”. In această situație documentele suport solicitate mai sus in copie simplă vor fi transmise in copie legalizată 

Notă: nu se procesează plăţi:

-          in baza certificatelor de moștenitor

-          către acţionarii al căror C.N.P. din actele prezentate la ghişeu nu concordă cu cel comunicat de Depozitarul Central, caz in care Deținătorii nereprezentați de Participant se vor adresa Depozitarului Central,

cazuri in care plăţile se fac conform pct. 4 „ Acţionari decedați”. 

3.          Acţiuni deținute in coproprietate 

In cazul acțiunilor deținute in coproprietate, plata dividendelor se va realiza conform următoarelor particularităţi: 

3.1. In cazul plăților prin virament bancar dividendele cuvenite coproprietarilor se vor vira in contul indicat de către toți coproprietarii in baza solicitării comune adresate BRD. 

3.2. In cazul plăților in numerar, plăţile se vor face in numerar cu condiția ca toți coproprietarii să se prezinte la BRD, personal sau prin reprezentant legal şi/sau convențional şi să prezinte documentele prevăzute mai sus pentru plăţile in numerar. 

3.3. In cazul plăţilor către cei care au cont deschis la Participant, dividendele cuvenite coproprietarilor vor fi virate Participantului ai cărui clienți sunt.  

3.4. In situația in care coproprietarii solicită atat inregistrarea de către Depozitarul Central a transferului direct de proprietate asupra instrumentelor financiare ca efect al ieșirii din indiviziune, in conformitate cu Regimul juridic aplicabil, cat şi plata directă către fiecare dintre coproprietari conform numărului de instrumente dobandite in proprietate exclusivă, Depozitarul Central va bloca plata dividendelor, plata urmand a se realiza fiecărui fost coproprietar conform prezentei proceduri. 

4.          Acţionari decedaţi 

4.1. In cazul in care in Registrul Acționarilor la Data de inregistrare sunt incluse persoane decedate, dividendele urmează a se plăti doar după solicitarea de către moştenitor(i) şi inregistrarea de către Depozitarul Central a transferului direct de proprietate asupra instrumentelor financiare ca efect al succesiunii, in conformitate cu Regimul juridic aplicabil. 

Anexa nr. 2 (conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 49/1997) 

SOCIETĂŢILE COMERCIALE care au fuzionat prin absorbţie cu Societatea Naţională a Petrolului "Petrom" S.A. Bucureşti 

1. "Arpechim"                                                 

2. "Petrobrazi"                                                      

3. "Peco" Alba                                                      

4. "Peco" Arad                                                     

5. "Peco" Argeş                                                    

6. "Peco" Bacău                                                    

7. "Peco" Bihor                                                    

8. "Peco" Bistriţa                                  

9. "Peco" Botoşani                                

10. "Peco" Braşov                                

11. "Peco" Brăila                                                  

12. "Peco" Buzău                                  

13. "Peco" Caraş-Severin                     

14. "Peco" Călăraşi               

15. "Peco" Cluj                                     

16. "Peco" Constanţa                                            

17. "Peco" Covasna                                              

18. "Peco" Damboviţa                                          

19. "Peco" Dolj                                                    

20. "Peco" Galaţi                                  

21. "Peco" Giurgiu                

22. "Peco" Gorj                                    

23. "Peco" Harghita                              

24. "Peco" Hunedoara

25. "Peco" Ialomiţa

26. "Peco" Iaşi

27. "Peco" Maramureş

28. "Peco" Mehedinţi

29. "Peco" Mureş

30. "Peco" Neamţ

31. "Peco" Olt

32. "Peco" Prahova

33. "Peco" Satu Mare

34. "Peco" Sălaj

35. "Peco" Sibiu

36. "Peco" Suceava

37. "Peco" Teleorman

38. "Peco" Timiş

39. "Peco" Tulcea

40. "Peco" Vaslui

41. "Peco" Valcea

42. "Peco" Vrancea

43. "Competrol"

44. "Transpeco"

45. “Compania Romană de Petrol” (C.R.P., Rafirom, Peco Bucureşti, Petrotrans)

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.