joi | 25 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

Disponibilitate raport sustenabilitate 2017

Data Publicare: 03.07.2018 12:07:01

Cod IRIS: 69441

 

 

OMV Petrom lanseaza raportul de sustenabilitate pentru anul 2017

 

 

   Raportul detaliaza obiectivele si realizarile stabilite prin strategia de sustenabilitate a companiei, in conformitate cu standardele Initiativei Globale de Raportare (GRI), cel mai recunoscut standard international de raportare in sustenabilitate.

   HSSE (sanatate, siguranta, securitate si mediu), managementul eficient al carbonului, principiile de afaceri si responsabilitate sociala, inovatia si angajatii sunt doar cateva dintre temele prezentate.

   In 2017, cheltuielile totale de mediu, inclusiv investitiile, au fost de aproximativ 180 milioane de euro.

 

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2017 - „AICI SI ACUM. Energia pentru o viata mai buna” - este acum disponibil online. Raportul prezinta, pe larg, obiectivele si rezultatele anului trecut, dar si strategia de sustenabilitate a companiei, care are urmatoarele directii principale: HSSE (sanatate, siguranta, securitate si mediu), managementul eficient al carbonului, principiile de afaceri si responsabilitate sociala, inovatia si angajatii sunt doar cateva dintre temele prezentate.

                                                                                                                 

„La nivel global, cererea pentru energie continua sa creasca, in timp ce cresc si preocuparile pentru o energie mai curata si pentru cresterea eficientei energetice. In aceste conditii, pentru a avea succes, companiile din domeniul energiei trebuie sa fie tot mai agile si eficiente. Pentru OMV Petrom, sustenabilitatea e metoda prin care dorim sa ne atingem acest obiectiv. In urmatorii ani, ne propunem sa ducem la un nou nivel angajamentul pe care OMV Petrom si l-a luat - sa actioneze aici si acum, prin proiecte desfasurate in siguranta, angajati responsabili si profesionisti, grija pentru mediu, inovatie si tehnologii si activitati de responsabilitate sociala.” - declara Christina Verchere, Director General Executiv, OMV Petrom.

 

Printre informatiile prezentate in raport se numara investitiile facute, dar si rezultatele acestora:

·         In 2017, cheltuielile totale de mediu au fost de aproximativ 180 milioane de euro, din care peste 29 de milioane de euro au fost investitii;

·         OMV Petrom a reciclat 48% din cantitatea totala de deseuri generate in 2017. Trei proiecte de demolare a terminalelor vechi de combustibil (Roman, Iasi, Deva) au atins o performanta de 99% in reciclarea deseurilor;

·         Compania a implementat sistematic proiecte care au condus, in continuare, la scaderea Intensitatii GES (gaze cu efect de sera) cu 6,3% in 2017, fata de 2016;

·         Anul trecut, OMV Petrom a alocat 2,8 milioane de euro pentru proiecte de responsabilitate sociala, iar educatia a fost principalul domeniu sustinut;

·         In programul Romania Meseriasa, 300 de elevi si 50 de profesori au avut ocazia sa-si aprofundeze cunostintele si sa se indragosteasca de meseria lor (in Tabara Meseriasilor). Prin Scoala Petrolistilor, OMV Petrom a oferit burse in valoare de 275.000 de euro pentru peste 160 de elevi. 

„OMV Petrom are o lunga traditie a responsabilitatii si sustenabilitatii business-ului sau. In 2017, am implementat proiecte strategice prin care am regandit modul in care ne desfasuram activitatea. Am continuat sa fim implicati si sa aducem valoare comunitatilor in care suntem prezenti. Multi dintre colegii si partenerii nostri au inceput sa dezvolte, la randul lor, proiecte de sustenabilitate, ceea ce arata ca demersul nostru este de lunga durata.”- Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.

 

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2017 poate fi consultat aici.

 

Despre OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. OMV Petrom isi propune sa dezvolte relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie prin solutii inovatoare. Compania se concentreaza pe managementul apei si al emisiilor de dioxid de carbon, inovatie si energii noi si educatie pentru dezvoltarea oamenilor. OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business. „Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate. Incepand cu 2007, OMV Petrom a alocat aproximativ 52 de milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.

 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup integrat de titei si gaze naturale din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de hidrocarburi de aproximativ 61 milioane bep in 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei cu amanuntul de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 787 benzinarii, la sfarsitul lui martie 2018, sub doua branduri, Petrom si OMV. 

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine o participatie de 51,01% la OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% reprezinta procentul din capitalul social care se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de circa 25,5 miliarde de euro sub forma de taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2017

 

 

 

Contact:

OMV Petrom Relatia cu Investitorii

Tel: +40 372 161930, Fax: +40 372 868518

E-mail: investor.relations.petrom@petrom.com

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.