vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


BOROMIR PROD SA - SPCU

Raport auditor 2017 - art. 82, Legea 24/2017

Data Publicare: 30.05.2017 8:35:12

Cod IRIS: 3D76A

Raport independent de asigurare limitata

asupra informatiilor incluse in raportul curent intocmit de
S.C. Boromir Prod S.A. Buzau la data de 03.05.2017 in conformitate cu prevederile Legii nr 24/2017 si ale Regulamentului nr. 1/2006 

 

Noi am fost solicitati de către S.C. BOROMIR PROD S.A Buzau pentru a raporta asupra informaţiilor incluse in Raportul curent din data de 03.05.2017, intocmit de către societate conform prevederilor Legii nr. 24/2017 privind privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, art. 82 şi ale Regulamentului nr. 1/2006 privind emitenţii şi operaţiunile cu valori mobiliare emis de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare - CNVM, actuala Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF, sub forma unei concluzii independente de asigurare limitată potrivit căreia, pe baza procedurilor efectuate, nu am luat la cunoştinţă de nimic care să ne facă să credem că tranzacţiile raportate induse in raportul curent mentionat nu sunt in conformitate, sub toate aspectele semnificative, cu prevederile art. 113, litera G, alineatul 6 din Regulamentul nr. 1/2006. Raportul curent din data de 03.05.2017 a fost intocmit de către conducerea societăţii pentru a raporta catre ASF in baza cerinţelor art. 82 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, şi ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006.

 Responsabilitatea conducerii societăţii

 Conducerea societăţii este responsabilă de intocmirea şi prezentarea fidelă a raportului curent şi a tranzacţiilor raportate incluse in raportul curent din data de 03.05.2017, care să nu conţină denaturări semnificative, in conformitate cu prevederile art. 82 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, şi ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006, precum şi pentru informaţiile prezentate in cadrul acestuia. Aceasta responsabilitate include proiectarea, implementarea şi menţinerea unui control intern relevant pentru intocmirea şi prezentarea rapoartelor curente care să nu conţină denaturări semnificative, datorită fraudei sau erorii. De asemenea, aceasta responsabilitate include indeplinirea cerinţelor art. 82 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, şi ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006 şi menţinerea documentelor justificative adecvate in legătură cu aceste rapoarte curente. Conducerea societăţii este responsabilă de asemenea pentru prevenirea şi identificarea fraudei şi asigurarea conformităţii rapoartelor societăţii cu legislaţia şi regulamentele in vigoare precum si pentru a se asigura ca personalul implicat in intocmirea rapoartelor curente este pregătit corespunzător.

 Responsabilitatea auditorului

 Responsabilitatea noastră este să analizăm tranzacţiile raportate prezentate de către societatea raportoare in raportul curent şi să raportăm sub forma unei concluzii independente de asigurare limitată, pe baza probelor obţinute. Noi am efectuat angajamentul nostru in conformitate cu Standardul Internaţional pentru Misiuni de Asigurare („ISAE") 3000 adoptat de Camera Auditorilor Financiari din Romania privind misiunile de asigurare, altele decat auditul sau revizuirea informaţiilor financiare istorice. Acest standard cere ca noi să respectăm cerinţele etice, inclusiv cerinţele de independenţa, să planificăm şi să efectuăm procedurile noastre de aşa maniera, incat să obţinem un nivel de asigurare corespunzător dacă tranzacţiile raportate incluse in raportul curent sunt in conformitate, sub toate aspectele semnificative, cu prevederile art. 113, litera G, alineatul 6 din Regulamentul nr. 1/2006, ca baza pentru concluzia noastră independenta de asigurare limitată.

 Procedurile selectate depind de analiza si inţelegerea noastră a datelor din raportul curent mentionat şi a altor circumstanţe ale angajamentului, precum şi de consideraţiile noastre privind ariile in care ar putea apărea denaturări semnificative. In dezvoltarea inţelegerii noastre privind raportul curent şi tranzacţiile raportate in acesta, am luat in considerare controlul intern relevant al societăţii pentru intocmirea şi prezentarea rapoartelor curente in conformitate cu cerinţele art. 82 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, şi ale Regulamentului CNVM nr. 1/2006 pentru a stabili procedurile relevante in circumstanţele date, dar nu şi in scopul exprimării unei concluzii asupra eficacităţii controlului intern al societăţii pentru intocmirea şi prezentarea rapoartelor curente şi pentru efectuarea tranzacţiilor raportate.

 Procedurile de obţinere a probelor pentru un angajament de asigurare limitată sunt mai restranse decat in cazul unui angajament de asigurare rezonabilă, şi, prin urmare se obţine un nivel mai scăzut de asigurare decat intr-un angajament de asigurare rezonabilă. Asigurarea limitată este mai restransă decat asigurarea absoluta sau rezonabilă.

 Pentru realizarea acestui angajament, noi nu am efectuat proceduri de audit, revizuire sau verificare asupra raportului curente şi asupra tranzacţiilor raportate in Rapoartele curente in conformitate cu Standardele Internaţionale de Audit sau Standardele Internaţionale pentru Angajamentele de Revizuire adoptate de către Camera Auditorilor Financiari din Romania şi nici asupra surselor din care rapoartele curente şi tranzacţiile raportate incluse in raportul curent au fost extrase. Procedurile noastre au fost efectuate doar cu privire la raportul curent din data de 03.05.2017. Noi nu am efectuat alte proceduri suplimentare pentru a verifica daca raportul curent include toate contractele cu administratorii, angajaţii, acţionarii care deţin controlul, precum şi cu entităţile afiliate acestora, care trebuie raportate conform articolului nr. 82 al Legii nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016.

 Criteriile folosite in acest angajament au fost urmatoarele:

 Ø  In cazul achiziţiilor efectuate de la entitatile cu care societatea este in relatii de afiliere, am obţinut informatii privind nivelul preturilor pentru produse similare existente pe piata si practicate de societate in relatia cu alti furnizori;

Ø  In cazul livrarilor de produse catre entitati cu care societatea este in relatii de afiliere, am obţinut informatii din baza de date a societatii privind preturile practicate de societate pentru produse similare, in relatia cu celelalte canale de vanzare sau distributie.

 

Concluzia noastră a fost formată pe baza, şi in legătură cu, aspectele prezentate in acest raport. Considerăm că probele pe care le-am obţinut sunt suficiente şi adecvate pentru a constitui baza concluziei noastre de asigurare limitată.

 Concluzia auditorului

 Pe baza procedurilor efectuate, concluzionam ca nu am luat la cunoştinţa de nimic care să ne facă să credem că tranzacţiile raportate in raportul curent din data de 03.05.2017 nu sunt in conformitate, sub toate aspectele semnificative, cu prevederile art. 113, litera G, alineatul 6 din Regulamentul CNVM nr. 1/2006 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare.

 Alte aspecte

 Raportul nostru are exclusiv scopul stabilit in primul paragraf al acestui raport si este intocmit in conformitate cu prevederile art. 113, litera G, al. (6) din Regulamentul CNVM nr. 1/2006 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare. Raportul nostru nu trebuie considerat ca fiind adecvat pentru a fi folosit de orice parte care doreşte să dobandească drepturi faţă de noi, altele decat societatea, pentru orice scop sau in orice context. Orice parte, alta decat societatea, care obţine acces la raportul nostru sau o copie a acestuia şi alege sa se bazeze pe raportul nostru sau o parte a acestuia, va face acest lucru pe propria răspundere.

 Angajamentul nostru a fost efectuat pentru a putea raporta societăţii acele aspecte pe care trebuie să le raportăm intr-un raport independent de asigurare limitată, şi nu in alte scopuri.

 

Buzau, 26 mai 2017

 In numele S.C. Elf Expert S.R.L.

inregistrata la Camera Auditorilor Financiari din Romania sub nr. 28/18.07.2001

 Auditor financiar,

 Filip STOICA

inregistrat la Camera Auditorilor Financiari din Romania sub nr. 427/2001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.