sâmbătă | 24 februarie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Comunicate de presa


AQUILA va beneficia de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Raiffeisen Bank International

27.07.2023

AQUILA Part Prod Com (AQ), lider de piata in domeniul serviciilor integrate de distributie si logistica din Romania si Republica Moldova  va beneficia, din data de 7 august 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de Raiffeisen Bank International. Compania este listata pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti din noiembrie 2021. La data de 26 iulie 2023, capitalizarea companiei era de peste 1 miliard de lei.

„Avem o preocupare constanta pentru prezenta AQUILA in piata de capital. Ne dorim sa oferim atat actionarilor actuali, cat si potentialilor investitori o adancime mai mare a pietei pentru actiunile AQ, implicit tintim o mai buna lichiditate in piata. Contractarea unui al doilea Market Maker se inscrie in acest obiectiv si ne bucura parteneriatul cu una dintre cele mai active banci din regiune, Raiffeisen Bank International. Suntem printre performerii din acest an la BVB, lider in servicii integrate de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova si prin actiunile intreprinse vom continua dezvoltarea asumata” a declarat Catalin Vasile, CEO Aquila.

Actiunea AQ este a 7-a actiune a unui emitent listata la bursa pe Piata Reglementata pentru care Raiffeisen Bank International ofera servicii de Market Maker al Emitentului. Numarul total de instrumente financiare listate pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 23. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Maker al Emitentului efectuata de Raiffeisen Bank International pentru actiunile AQUILA sunt disponibili AICI.

„Ne bucura decizia AQUILA de a utiliza serviciul de market making furnizat de Raiffeisen Bank International (RBI). Suntem ferm convinsi ca aceasta colaborare va creste semnificativ adancimea pietei si va avea un impact pozitiv asupra lichiditatii actiunilor, precum si asupra volumului total de tranzactionare. Apreciem increderea acordata companiei si expertizei noastre" a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader Raiffeisen Bank International.

„Astazi, alaturi de AQUILA si Raiffeisen Bank International, marcam al 6-lea parteneriat pe Piata Reglementata realizat in 2023 la BVB pentru servicii de Market Maker al Emitentului. Aceasta noua colaborare ne arata deschiderea si dorinta emitentilor de a creste performanta actiunilor lor pe piata de capital, dar si increderea acestora in instrumentele disponibile la bursa. Ne bucuram ca AQUILA a decis sa faca un nou parteneriat pentru sustinerea lichiditatii si cresterea gradului de reprezentativitate la bursa. De la listarea la BVB, compania a inregistrat rezultate notabile, printre care includerea actiunilor in indicele principal al pietei, BET, urmata de includerea in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente. Speram sa vedem in viitor tot mai multi emitenti dornici sa continue acest trend ascendent de accesare a serviciilor de Market Maker al Emitentului la bursa” a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

AQUILA este listata pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, la categoria premium. In data de 21 martie 2022, actiunile AQ au intrat in componenta BET, indicele principal al pietei si BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET. In acelasi an, la data de 20 iunie 2022, actiunile companiei au intrat in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

 

Despre AQUILA Part Prod Com

AQUILA opereaza in Romania si Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate in urmatoarele segmente de afaceri: distributie, logistica si transport. AQUILA vinde produse de larg consum in peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comert cu amanuntul al bunurilor de larg consum, care acopera peste 90% din piata. Portofoliul de produse integrat insumeaza peste 10.000 produse, marci consacrate din diferite categorii precum: produse de ingrijire personala, dulciuri, cafea, produse de curatenie, mancare pentru animale de companie, produse de igiena, scutece copii, legume congelate si conserve, smantana vegetala si frisca vegetala, peste si preparate din peste.

Compania a fost infiintata in anul 1994 de catre antreprenorii Alin Adrian Dociu si Constantin Catalin Vasile. Din noiembrie 2021 este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a unei oferte publice initiale in valoare de 367 milioane lei, cea mai mare oferta publica initiala derulata de o companie antreprenoriala romaneasca pe piata de capital locala. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti si Global Micro Cap ai FTSE Russell. Compania a obtinut nota maxima, 10, in cadrul evaluarii VEKTOR efectuata de Asociatia Romana pentru Relatia cu Investitorii - ARIR, in baza a 12 criterii privind guvernanta corporativa si comunicarea cu investitorii.

Despre Raiffeisen Bank International

Raiffeisen Bank International AG (RBI), compania-mama a Raiffeisen Bank S.A., considera Austria, tara in care este una dintre cele mai importante banci corporate si de investitii, precum si Europa Centrala si de est (ECE), drept piata sa principala. Prin intermediul subsidiarelor sale, acopera 12 piete din regiune. Mai mult, Grupul RBI cuprinde numerosi alti furnizori de servicii financiare, cum ar fi leasingul, gestionarea activelor sau fuziunile si achizitiile.

Aproximativ 45.000 de angajati deservesc 17,7 milioane de clienti prin aproximativ 1.600 de puncte de lucru, majoritatea fiind situate in CEE. Actiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena. Bancile regionale Raiffeisen din Austria detin aproximativ 58,8% din actiuni, iar restul sunt in circulatie libera. In cadrul Grupului Raiffeisen Banking din Austria, RBI este institutia centrala a bancilor regionale Raiffeisen si a altor institutii de credit afiliate.

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti, institutie fundamentala a pietei de capital, este singurul operator de piete de valori mobiliare din Romania. Bursa de Valori Bucuresti, companie listata pe propria piata din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde si Depozitarul Central, institutia responsabila pentru operatiunile de registru si decontare in Romania, iar in octombrie 2019 a luat fiinta contrapartea centrala CCP.RO, institutie care va prelua functia de compensare a tranzactiilor cu valori mobiliare in Romania si care va contribui la relansarea pietei de produse derivate la bursa locala. Capitalizarea bursiera cumulativa a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (locala si internationala) depaseste 58 miliarde EUR (date la 26 iulie 2023). Incepand de luna aceasta, Romania va avea 14 companii listate incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente si 12 companii romanesti incluse in indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Indexes), odata cu listarea recenta a Hidroelectrica. Pentru mai multe informatii despre Bursa de Valori Bucuresti, va rugam sa consultati www.bvb.ro.