vineri | 19 aprilie, 2024 |

Appraisal and Valuation companie de evaluare si consultanta fondata acum 11 ani se listeaza la bursa

02.09.2021

• Appraisal & Valuation, companie care ofera servicii de evaluare, consultanta si dezvoltare imobiliara, face primul pas la bursa prin listarea pe piata AeRO, sub simbolul bursier APP.
  • Compania a derulat un plasament privat de actiuni pentru majorarea capitalului social prin care a atras peste 4,4 milioane de lei pentru extinderea serviciilor si crearea de noi divizii.
  • Appraisal & Valuation intentioneaza sa foloseasca in continuare mecanismele de finantare disponibile la bursa prin emiterea de obligatiuni corporative si distribuirea de actiuni gratuite actionarilor.

Appraisal & Valuation, companie care ofera servicii de evaluare, consultanta si dezvoltare imobiliara, recunoscuta pentru brandul NAI Romania, a debutat astazi, 2 septembrie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul bursier APP. Listarea a fost precedata de realizarea cu succes a unei majorari de capital social prin care compania a strans de la investitori peste 4,4 milioane de lei. Fondurile sunt destinate dezvoltarii afacerii, prin crearea de noi divizii, extinderea serviciilor, precum si pentru sustinerea activitatii curente. Appraisal & Valuation a fost infiintata in 2010 si, in prezent, isi desfasoara activitatea pe piata din Romania si Republica Moldova.

„Ne bucuram sa incepem luna septembrie cu listarea unei noi companii antreprenoriale, a 17-a de la inceputul anului. Ne asteptam ca trendul sa se mentina in acelasi ritm, cel putin pana la finalul acestui an. Este incurajatoare de asemenea si diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor care vin la bursa, precum si dorinta noilor emitenti de a continua sa se finanteze prin bursa, inclusiv dupa momentul listarii. Mult succes echipei Appraisal & Valuation”, spune Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Dupa mai bine de un deceniu de evolutie ascendenta pe piata evaluarilor, in care compania a crescut de 50 de ori, ne dorim ca momentul listarii actiunilor sa marcheze intrarea in urmatoarea etapa de dezvoltare, in care sa crestem de 50 de ori, in alti 10 ani, iar apoi si mai mult. Pe langa cresterea organica, in ritmul pietei, ne propunem sa folosim parghiile de finantare oferite de piata de capital pentru a derula operatiuni care sa vizeze preluarea de firme din domenii conexe sau similare, cu scopul cresterii capabilitatilor companiei, a accesarii unor noi categorii de clienti si, in acelasi timp, a atragerii celor mai buni experti in echipa noastra. Vizam derularea si pe viitor a unor majorari de capital cu aport de la actionari, pentru a ne finanta proiectele de crestere, timp in care dorim sa mentinem motivatia actionarilor de a ramane alaturi de noi, prin capitalizarea profiturilor si distributia de actiuni gratuite in mod recurent, probabil in fiecare an”, spune Andrei Botis, CEO si fondator al Appraisal & Valuation.

Listarea Appraisal & Valuation vine dupa derularea unui plasament privat de actiuni pentru majorarea capitalului social in luna iunie 2021. Compania a emis un numar de 387.000 de actiuni la un pret de 11,5 lei/actiune, reusind sa atraga din piata de capital 4.450.500 lei. In cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificati (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail. Plasamentul privat si listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Investitorii la BVB au de astazi posibilitatea sa tranzactioneze actiunile unei companii care poate sa devina in urmatorii ani un hub profesional pentru activele alternative din Romania. Astfel, dupa ce si-a construit o reputatie solida in domeniul imobiliar, am aflat cu totii recent ca NAI Romania a achizitionat o companie ce ofera servicii de evaluare pentru opere de arta si alte obiecte de colectie. Urmarim cu mare interes modalitatea in care acest nou emitent va putea oferi, indirect, expunere catre domenii care sunt complementare investitiilor bursiere”, declara Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

Activitatea principala a companiei consta in prestarea de servicii de evaluare si stabilirea valorii de piata a proprietatilor imobiliare, activelor financiare, a bunurilor, active necorporale, precum si a afacerilor in sine. Appraisal & Valuation are reprezentare nationala, iar din 2019 este prezenta si in Republica Moldova. Compania a inregistrat in 2020 o cifra de afaceri de 4,84 milioane de lei, in usoara scadere fata de 2019 cand cifra de afaceri a fost de 5,03 milioane de lei. Din totalul cifrei de afaceri, serviciile de evaluare si consultanta au avut in 2020 cea mai mare pondere, 4,78 milioane lei, respectiv 98,9%. In structura cifrei de afaceri se regasesc de asemenea venituri din chirii, cu o pondere redusa in totalul veniturilor, precum si venituri din vanzarea de apartamente, care au inregistrat un trend descendent din 2018 pana in 2020. Profitul net al companiei in 2020 a fost de peste 610.000 lei, o crestere semnificativa fata de 2019 cand a inregistrat un profit net de 357.480 lei.

Appraisal & Valuation ia in calcul, ca strategie de dezvoltare pentru perioada 2021 – 2023, extinderea activitatii prin fuziuni si achizitii de firme din domeniul evaluarilor, precum si atragerea de noi profesionisti in companie. De asemenea, echipa Appraisal & Valuation isi propune extinderea activitatii si pe alte piete. Compania anunta de asemenea ca va investi circa 2 milioane de euro pentru consolidarea unui alt segment de business, respectiv dezvoltarea de proiecte rezidentiale pe terenurile din Bucuresti si din imprejurimi aflate in proprietatea firmelor din grup. Pentru 2021, compania estimeaza o cifra de afaceri in crestere fata de 2020, pana la 6,15 milioane de lei, si un profit la nivelul anului trecut.