joi | 28 martie, 2024 |

Anunturi

Obligatiunile Globalworth intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti pe 18 mai

17.05.2018

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca o noua emisiune de obligatiuni Globalworth, sub simbolul GWI25, intra la tranzactionare pe Piata Reglementata pe 18 mai, 2018, si au urmatoarele caracteristici: 5.500 de obligatiuni, nominative, dematerializate, liber transferabile, cu o valoare nominala de 100.000 de euro in valoare totala de 550 de milioane de euro. Dobanda fixa va fi platita anual si este de 3% pe an, iar data scadentei este 29 martie 2025.

Obligatiunile corporative se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti in euro, iar decontarea este efectuata direct in euro. in premiera pentru Romania, incepand de anul trecut, la Bursa de Valori Bucuresti a fost implementata decontarea direct in moneda unica europeana, ceea ce arata maturitatea si dezvoltarea pietei locale de capital. Prin implementarea de catre Depozitarul Central a regulilor si practicilor de decontare utilizate in pietele mature europene, Grupul BVB contribuie in mod semnificativ la cresterea gradului de incredere si atractivitate a Romaniei pentru investitorii straini.

Obligatiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori din Irlanda.

Globalworth este o companie de investitii imobiliare care activeaza in Europa Centrala si de Sud-Est, axata cu precadere pe piata din Romania. Gestionat de aproximativ 110 profesionisti in Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de 1,9 miliarde de euro.