sâmbătă | 20 aprilie, 2024 |

MedLife si CONPET intra in proiectul InvestingRomania com

22.06.2017

• Cele doua companii au fost incluse in primul motor informational dedicat pietei de capital romanesti, dupa ce anterior au intrat in componenta indicelui BET
  • Ludwik Sobolewski, CEO BVB: MedLife si CONPET se alatura grupului prestigios de companii incluse in InvestingRomania, care respecta un inalt standard in comunicarea cu investitorii
  • InvestingRomania.com ajunge la 15 companii listate la Bursa de Valori Bucuresti

Companiile MedLife (simbol bursier M) si CONPET (simbol bursier COTE), care au intrat in componenta indicelui BET in urma cu trei luni, au fost incluse in proiectul InvestingRomania.com, primul motor informational dedicat investitorilor lansat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si AGERPRES.

Ca urmare a includerii MedLife si CONPET in cadrul InvestingRomania.com, investitorii vor avea acces la stiri AGERPRES, rapoarte ale analistilor asupra acestor companii si vor putea folosi in analiza lor comparatorul, instrument care le permite sa compare atat pe baza indicatorilor de tranzactionare, cat si a celor financiari. CONPET are ca principala activitate transportul prin conducte si pe calea ferata a titeiului intern si din import, gazolinei, condensatului si etanului lichid catre rafinariile din Romania, in timp ce Medlife este cel mai mare operator privat de servicii de sanatate din Romania.

„MedLife si CONPET se alatura grupului prestigios de companii incluse in InvestingRomania si care respecta un inalt standard in comunicarea cu investitorii. Acest portal a ajuns la scurt timp de la lansare apreciat si urmarit atat pe plan local, cat si internationali, de investitori individuali si institutionali, actuali sau potentiali” spune Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Selectia companiilor incluse in proiect este una extrem de riguroasa, spune CEO-ul BVB. „Pentru ca o companie sa fie selectata in proiect, BVB a luat in considerare o serie de criterii cum ar fi raportarea prin noul sistem IRIS atat in limba romana, cat si in limba engleza, o buna guvernanta corporativa si acoperirea de catre minimum doi analisti financiari,” explica Ludwik Sobolewski.

InvestingRomania.com include continut relevant pentru piata de capital romaneasca folosind patru surse de informare: stiri AGERPRES, analize si estimari ale analistilor financiari, raportari curente si periodice transmise bursei, prezentari si noutati venite de la companiile listate. De la lansarea acestuia, in 11 aprilie, portalul a fost accesat de peste 35 de mii de utilizatori care au generat mai mult de 100 de mii de afisari de pagini. O treime din sesiuni au provenit de la persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani. Majoritatea accesarilor au fost din Romania, urmate de cele din Polonia, Marea Britanie, Germania si SUA.

Portalul InvestingRomania.com a fost dezvoltat, apartine si este intretinut de catre societatea Bursa de Valori Bucuresti (“BVB”), avand scopul de a servi ca sursa specifica si complexa de informare a investitorilor de pe piata de capital in privinta societatilor admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere si sistemul alternativ de tranzactionare administrate de BVB, pe baza informatiilor, analizelor si documentelor incarcate de catre terte parti care au acceptat sa furnizeze informatii pe portal, incluzand: Societati listate, colaboratori ai BVB, inclusiv analisti ai unor societati de servicii de investitii financiare si institutii de credit.