sâmbătă | 24 februarie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Comunicate de presa


Prima sedinta de tranzactionare pentru Lion Capital cu noua identitate de brand si sub noul simbol bursier la Bursa de Valori Bucuresti

15.05.2023

  • Din 15 mai, actiunile Lion Capital, unul dintre fondurile de investitii cu traditie pe piata de capital din Romania, se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul bursier LION.
  • Lion Capital a beneficiat la inceputul acestui an de implementarea unui proces de schimbare a identitatii de brand actualizand, de asemenea,  numele companiei din SIF Banat-Crisana in Lion Capital.

 

Lion Capital, companie listata la Bursa de valori Bucuresti de peste 20 de ani, se tranzactioneaza de astazi, 15 mai 2023, sub noul simbol LION, ca urmare a procesului de actualizare a identitatii de brand realizat de companie la inceputul acestui an.

„In viata fiecarei companii exista momente definitorii care marcheaza structural, la nivel ideologic, parcursul si dezvoltarea acesteia. Pentru Lion Capital, un astfel de moment se consuma astazi, cand asezam piatra de temelie a noii constructii, adaptata viitorului si pregatita, din punct de vedere competitiv, sa activeze pe piata de capital europeana si globala. Pastram experienta si traditia SIF Banat Crisana, dar adaugam inovatia si forta noii structuri, pentru un nivel de performanta superior si o identitate vizuala proaspata si actuala” a declarat Bogdan Dragoi, Presedinte si Director general Lion Capital S.A.

„Lion Capital se numara printre primele companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, istoria sa la bursa locala incepand in luna noiembrie a anului 1999. De atunci si pana in prezent, Lion Capital a reprezentat un partener cu un aport semnificativ pe piata de capital romaneasca si unul dintre investitorii institutionali importanti ai Bursei de Valori Bucuresti. Felicitari intregii echipe Lion Capital pentru procesul de schimbare a identitatii de brand si mult succes in implementarea planurilor de viitor” a spus Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Actualizarea arhitecturii brandului reprezinta un proces important pentru companiile cu traditie, asa cum este Lion Capital, intrucat aceste demersuri demonstreaza atentia pe care o acorda evolutiei socio-economice si, in egala masura, este o reafirmare a fundamentelor pe care este construita compania, prin alinierea la planurile de dezvoltare. Procesul strategic de ancorare la dinamismul companiei reflecta alinierea la valorile sale, dar si la evolutia pietei de capital. Lion Capital este unul dintre partenerii care contribuie de peste 20 de ani la dezvoltarea pietei locale si, cu aceasta ocazie, uram echipei mult succes in continuare sub noua identitate” a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.  

Actiunile Lion Capital se tranzactioneaza pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti din data de 1 noiembrie 1999, compania fiind printre primii emitenti ai bursei locale. Actiunile companiei au fost suspendate in sedintele bursiere de joi si vineri (11 - 12 mai 2023) pentru schimbarea simbolului bursier din SIF1 in LION, iar luni, 15 mai, au putut fi realizate primele tranzactii cu simbolul LION.

In cei 23 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucuresti, au fost tranzactionate 3,8 miliarde de actiuni, cu o valoare de 5,5 miliarde de lei. La finalul sedintei de tranzactionare de miercuri, 10 mai, ultima zi de tranzactionare a actiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Lion Capital era de 1.2 miliarde lei, o valoare de 82 de ori mai mare fata de capitalizarea de la debutul pe bursa.  Luand in calcul si dividendele distribuite de companie in acesti ani, investitia realizata in actiunile companiei a adus un randament de 11,135% de la listare pana in prezent. Actiunile companiei sunt incluse in indicii  BET-XT | BET-XT-TR | BET-XT-TRN | BET-BK | BET-FI.