sâmbătă | 24 februarie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Comunicate de presa


Raiffeisen Bank revine cu o noua emisiune de obligatiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucuresti in valoare de peste 369 milioane lei

28.02.2023

Raiffeisen Bank, jucator important in sectorul bancar din Romania si unul dintre cei mai activi emitenti la bursa in implementarea si promovarea finantarilor verzi pe piata de capital, listeaza astazi, 28 februarie, a treia emisiune de obligatiuni sustenabile, in valoare de peste 369 milioane de lei, pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti. Obligatiunile, care se vor tranzactiona sub simbolul bursier RBRO27C, reprezinta prima emisiune de obligatiuni pe care Raiffeisen Bank o listeaza la Bursa de Valori Bucuresti anul acesta si a 7-a emisiune de obligatiuni tranzactionabila la bursa, valoarea lor totala fiind de 3,7 miliarde de lei.  

Obligatiunile sustenabile, nepreferentiale, negarantate, de tip senior, eligibile pentru cerinta minima de fonduri proprii si pasive eligibile, denominate in lei, care intra la tranzactionare astazi, 28 februarie, au maturitate 5 ani, fiind scadente in 7 decembrie 2027 si dobanda fixa anuala, de 8,817%. Raiffeisen Bank a emis si vandut catre investitori calificati, 703 obligatiuni, cu o valoare nominala de 525.000 lei.

Prima zi de tranzactionare a acestei emisiuni de obligatiuni sustenabile lansata de Raiffeisen Bank la finalul anului trecut este un moment pe care vreau sa il celebrez cu toti cei care au contribuit la reusita programului. Suntem mandri ca premiera pe care am marcat-o pe piata de capital locala in 2022, prin lansarea Cadrului pentru Obligatiuni Sustenabile, afirma angajamentul nostru continuu pentru un banking responsabil, in sprijinul proiectelor care aduc valoare in comunitate si mediu”, a declarat Romulus Mircea, Director Directia Trezorerie, Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank este unul dintre cei mai activi emitenti din sistemul financiar-bancar pe piata de capital locala, cu 7 emisiuni de obligatiuni care se tranzactioneaza astazi la BVB si care insumeaza o valoare totala de peste 3,7 miliarde de lei. Este a 3-a emisiune de obligatiuni sustenabile a bancii listata la bursa, alaturi de alte 3 emisiuni de obligatiuni verzi. Particularitatile acestor emisiuni de obligatiuni reconfirma directia pe care atat noi, cat si investitorii, o consideram importanta pentru societatea in care traim, si anume sustenabilitatea tuturor proiectelor finantate prin piata de capital. Ne dorim sa contribuim in continuare la dezvoltarea sustenabila a economiei Romaniei prin mecanismele pietei de capital si sa vedem tot mai multi emitenti consecventi in implementarea proiectelor dedicate sustenabilitatii”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Emitentul va utiliza o suma echivalenta cu veniturile nete obtinute din emisiunea de obligatiuni pentru finantarea si/sau refinantarea, partial sau integral, a unor imprumuturi eligibile noi sau existente care ofera beneficii distincte pentru mediu, precum Imprumuturi Verzi si Social Eligibile, cu o alocare minima de 50% pentru categoriile sociale. Diferenta pana la 100% va fi alocata categoriilor verzi, conform criteriilor de eligibilitate descrise in Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligatiuni pentru Sustenabilitate al bancii.

Raiffeisen Bank a listat primele sale obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2013. In cei 10 ani, banca a listat la bursa 9 emisiuni de obligatiuni, dintre care doua au ajuns deja la scadenta. In anul 2021, Raiffeisen Bank a marcat o premiera pe piata de capital, dar si in sectorul bancar romanesc prin listarea pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti a primei emisiuni de obligatiuni verzi in valoare de peste 400 milioane de lei. In anii care au urmat, banca a continuat sa emita si sa listeze noi obligatiuni verzi, dar si sustenabile, ajungand ca astazi, valoarea tuturor emisiunilor Raiffeisen Bank tranzactionate la bursa sa fie de 3,7 miliarde de lei.

Mai multe informatii despre cea mai recenta emisiune de obligatiuni Raiffeisen Bank sunt disponibile aici.

 

...

 

Despre Raiffeisen Bank:

Raiffeisen Bank, banca universala aflata pe piata bancara din Romania de peste 25 de ani, deserveste peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are 4.930 de angajati in 291 de unitati, 1.130 ATM&MFM si 27.000 POS-uri.