vineri | 29 martie, 2024 |

Anunturi

Obligatiunile Restart Energy One intra la tranzactionare pe 21 aprilie

19.04.2021

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca miercuri, 21 aprilie, intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB prima emisiune de obligatiuni Restart Energy One, furnizor de energie electrica si gaze naturale. Obligatiunile vor fi tranzactionate sub simbolul bursier REO26 si ISIN ROSWAJ8VBNH9. Obligatiunile REO26 sunt primele convertibile in actiuni admise la tranzactionare pe SMT-ul BVB.

Emisiunea de obligatiuni are o valoare totala de 16,36 milioane lei, cuprinde 163.612 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 100 lei /obligatiune, cu maturitate de 5 ani incepand cu 9 februarie 2021 si o rata anuala a cuponului de 9% platibila semestrial. Obligatiunile sunt convertibile incepand cu anul 2024 si pot fi rascumparate anticipat incepand cu anul al treilea al imprumutului obligatar.

Restart Energy One este al doilea cel mai mare furnizor independent de energie electrica pentru consumatorii casnici dupa numarul de locuri de consum. Compania a derulat in februarie anul acesta un plasament privat cu sprijinul Goldring, Consultantul Autorizat care a asistat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor pe SMT-ul BVB. Fondurile atrase prin emisiunea de obligatiuni vor fi folosite drept cofinantare pentru integrarea de capacitati de producere a energiei din surse regenerabile, de aproximativ 50 MWp. Emisiunea de obligatiuni se inscrie de asemenea intr-un obiectiv strategic indirect, cel de furnizare 100% energie regenerabila.

Mai multe informatii despre emisiunea de obligatiuni sunt disponibile in Memorandumul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare si publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.