sâmbătă | 24 februarie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Comunicate de presa


Romgaz beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Raiffeisen Bank International

18.05.2023

Romgaz (SNG) cel mai mare producator si principalul furnizor de gaze naturale din Romania, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) beneficiaza, din data de 16 mai 2023, de serviciile de Market Maker al Emitentului oferite de Raiffeisen Bank International.  Romgaz este listata la Bursa de Valori Bucuresti din anul 2013. La data de 17 mai 2023, capitalizarea companiei era de 15 miliarde de lei, fiind a 2-a cea mai mare companie listata la bursa, in functie de capitalizare.

“Am incheiat acest parteneriat pe o durata de doi ani pentru sustinerea lichiditatii si atractivitatii actiunilor SNG pe Bursa de Valori Bucuresti. Avem in vedere consolidarea structurii de capital si consideram ca aceste servicii vor contribui la imbunatatirea pozitiei companiei in negocierea finantarii proiectelor viitoare prin intermediul pietei de capital”, a declarat Razvan Popescu, CEO S.N.G.N. Romgaz S.A.

Actiunea SNG este a 6-a actiune a unui emitent listat la Bursa pe Piata Reglementata pentru care Raiffeisen Bank International ofera servicii de Market Maker al Emitentului. Numarul total de instrumente financiare listate pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 22. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Maker al Emitentului efectuata de Raiffeisen Bank International  pentru actiunile Romgaz sunt disponibili AICI.

“Suntem foarte incantati pentru ca am castigat inca un mandat de Market Maker al Emitentului la Bursa de Valori Bucuresti si pentru increderea acordata in expertiza noastra. Mandatul demonstreaza angajamentul continuu al Raiffeisen Bank International fata de piata de capital din Romania.” a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Bank International AG.

„Romgaz este o companie reprezentativa pentru piata de capital, fiind una dintre cele mai mari companii listate la bursa in functie de capitalizare si totodata un jucator emblematic pentru economia Romaniei.  Acest nou parteneriat pentru servicii de Market Maker al Emitentului la Bursa de Valori Bucuresti dintre Romgaz si Raiffeisen Bank International ne dorim sa contribuie la cresterea lichiditatii actiunilor companiei Romgaz si implicit la imbunatatirea lichiditatii pietei. Ne bucura deschiderea emitentilor pentru contractarea acestui tip de serviciu care indica angajamentul lor in vederea cresterii performantei pe piata de capital din Romania. ”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.