joi | 28 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Anunturi


Obligatiunile dezvoltatorului de software Qualitance intra la tranzactionare pe SMT-ul BVB in data de 31 martie

30.03.2020

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca marti, 31 martie, intra la tranzactionare obligatiunile corporative denominate in euro emise de dezvoltatorul de software Qualitance QBS (simbol bursier – Q22E si ISIN - ROMG9UZ65889), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB.

Caracteristicile acestora sunt prezentate in tabelul de mai jos.

Valoarea emisiunii (euro)
 

Numar de obligatiuni

Valoare nominala

Dobanda

Data emiterii

Maturitate

1.500.000

3.000

500 euro/ obligatiune

5% p.a. fixa, platibila semestrial

16 decembrie 2019

16 decembrie 2022

 

Obligatiunile au fost cumparate de 59 de investitori, dintre care 58 persoane fizice si 1 persoana juridica, intr-un plasament privat intermediat de Tradeville in calitate de Consultant Autorizat.

Infiintata in 2007 de catre antreprenorii Ioan Iacob si Radu Constantinescu, Qualitance este una dintre cele mai dinamice companii din Europa, fiind prezenta in ultimi ani in topurile Deloitte Technology Fast 50, Inc. 5.000 Europe si Financial Times 1.000. Qualitance foloseste experience design, rapid prototyping si tehnologii emergente precum AI pentru a crea produse si servicii digitale inovatoare pentru companii internationale si startup-uri. Este furnizor de servicii si solutii tehnologice pentru companii precum IBM (pentru care este Education Partner, Business Partner si Core Supplier) si in portoliul de clientii se regasesc companii precum BCR, Raiffeisen, Deutsche Telekom, IKEA, Ford, News Corp, Johnson & Johnson sau Virgin Group. Qualitance detine cate 99% din capitalul social al celor doua subsidiare din afara Romaniei, in SUA si, respectiv, in Australia. Cei doi fondatori, Ioan Iacob si Radu Constantinescu, detin cate 50% din actiunile Qualitance.

Initial Qualitance a abordat in special segmentul outsourcing, insa in ultimii ani ponderea inovarii a devenit substantiala. Pentru urmatorii trei ani, Qualitance isi propune printre altele sa extinda in mod semnificativ vanzarile si investitiile in proprietate intelectuala prin deschiderea unor noi entitati in strainatate, dezvoltarea echipei de vanzari, extinderea portofoliului de clienti, dezvoltarea de proiecte globale de transformare digitala in corporatii din Fortune 500, dar si a propriilor platforme de tehnologie.

Compania mama si cele doua subsidiare au incheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri preliminara cumulata de 51,5 milioane lei, din care 48,7 milioane lei reprezinta veniturile Qualitance Romania, 2,4 milioane lei sunt venituri ale Qualitance Australia si 0,4 milioane lei venituri ale Qualitance US, tinand cont de eliminarea tranzactiilor realizate intre cele 3 companii. Cifra de afaceri preliminara este cu 1% peste nivelul de la finalul anului 2018.