joi | 28 martie, 2024 |

Programul de Market Maker al Emitentului se dezvolta la Bursa de Valori Bucuresti. BRK Financial Group devine Market Maker pentru actiunile MedLife

10.02.2020

• Monica Ivan, Director General BRK Financial Group: BRK Financial Group continua directia de afaceri initiata anul trecut prin oferirea de servicii de market making emitentilor listati si ne face o deosebita onoare sa anuntam parteneriatul cu MedLife SA, primul emitent din componenta indicelui BET care incheie un contract de Market Making cu un intermediar. Proiectul este unul ambitios si speram ca lichiditatea actiunilor MedLife se va imbunatati semnificativ.
  • Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife: MedLife este o companie care s-a concentrat mereu in zona de performanta, independent de contextul social sau politic. Am fost prima companie medicala din Romania care s-a listat la Bursa, iar in scurt timp am fost inclusi in indicele BET, ca urmare a standardelor calitative si cantitative indeplinite. Ne dorim, in continuare, sa performam si, pentru ca lichiditatea reprezinta un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investitii, ne-am decis sa implementam si noi acest program de Market Making.
  • Adrian Tanase, CEO BVB: Ne bucuram sa vedem ca doua entitati active in piata de capital romaneasca colaboreaza pentru sustinerea lichiditatii si cresterea gradului de reprezentativitate in randul investitorilor. Astfel de parteneriate reprezinta rezultatul unora dintre masurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru crestererea lichiditatii pietei dupa ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de Market Making al Emitentului. Ne-am dori ca aceste exemple sa fie replicate si de alti emitenti, care au la dispozitie cadrul care creeaza premisele de imbunatatire a lichiditatii.

SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a devenit incepand cu data de 10 februarie, Market Maker al Emitentului MedLife (M), primul funizor de servicii private de sanatate listat pe bursa romanesca.

„BRK Financial Group continua directia de afaceri initiata anul trecut prin oferirea de servicii de market making emitentilor listati si ne face o deosebita onoare sa anuntam parteneriatul cu MedLife SA, primul emitent din componenta indicelui BET care incheie un contract de Market Making  cu un intermediar. Proiectul este unul ambitios si speram ca lichiditatea actiunilor MedLife se va imbunatati semnificativ. BRK urmeaza sa mentina cotatii ferme de market maker la un spread de maxim 1%, in valoare de peste 50.000 de euro pentru emitentul MedLife SA,” a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

„MedLife este o companie care s-a concentrat mereu in zona de performanta, independent de contextul social sau politic. Am fost prima companie medicala din Romania care s-a listat la Bursa, iar in scurt timp am fost inclusi in indicele BET, ca urmare a standardelor calitative si cantitative indeplinite. Ne dorim, in continuare, sa performam si, pentru ca lichiditatea reprezinta un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investitii, ne-am decis sa implementam si noi acest program de Market Making. Dincolo de scaderea volatilitatii si cresterea performantei actiunii, credem ca introducerea acestui nou program ne va ajuta sa ne consolidam si mai mult pozitia pe care o avem in acest moment si, implicit, sa devenim un emitent si mai atractiv pentru fondurile de investitii,” a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a stabilit anul trecut cadrul general care permite implementarea conceptului de Market Maker al Emitentului (MME). In esenta, MME este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

„Ne bucuram sa vedem ca doua entitati active in piata de capital romaneasca colaboreaza pentru sustinerea lichiditatii si cresterea gradului de reprezentativitate in randul investitorilor. Astfel de parteneriate reprezinta rezultatul unora dintre masurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru crestererea lichiditatii pietei dupa ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de Market Making al Emitentului. Ne-am dori ca aceste exemple sa fie replicate si de alti emitenti, care au la dispozitie cadrul care creeaza premisele de imbunatatire a lichiditatii,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de MedLife sunt disponibili aici: http://www.bvb.ro/info/RO_Paramentrii_MM_M_BRK_wbo.doc.pdf.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici:

Despre BRK Financial Group

BRK Financial Group a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Romania. Cu o  experienta vasta pe piata de capital, este totodata prima si, pana in prezent, singura societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, categoria premium (simbol: BRK). Activitatea de baza a BRK Financial Group este structurata pe doua directii de afaceri, respectiv segmentul de intermediere si segmentul de tranzactionare. Pe segmentul de tranzactionare, societatea opereaza tranzactiile pe contul propriu, operatiuni de market-making si operatiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea opereaza tranzactiile clientilor, respectiv operatiunile corporate. Managementul considera ca fiind importante proiectele de viitor, in tripla calitate a BRK: de firma de investitii, de intermediar si de emitent. Cu o echipa ce detine un nivel de competenta si experienta ridicat la toate nivelurile corporative, compania are toate motivele sa perceapa cu incredere viitorul.

Despre MedLife

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si de Est.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat peste 130 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.