miercuri | 24 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


CEMACON SA - CEON

Rambursare anticipata credit BCR

Data Publicare: 19.12.2018 10:17:06

Cod IRIS: 99859

 

CEMACON ramburseaza anticipat 3 milioane de euro si inchide procesul de restructurare a datoriilor la BCR

 

 

 
   
 

 


Cluj-Napoca,  19 decembrie 2018

CEMACON - liderul pietei de blocuri ceramice din Transilvania anunta rambursarea anticipata a unei datorii de 3 milioane de euro catre Banca Comerciala Romana, inchizand astfel un credit ce urma sa fie scadent in decembrie 2019. Creditul fusese preluat de Cemacon Real Estate, companie detinuta 100% de CEMACON SA, prin novatie, in contextul implementarii solutiei de restructurare a datoriilor CEMACON la Banca Comerciala Romana in anul 2015.

Decizia de rambursare anticipata a fost luata de conducerea companiei in contextul in care CEMACON SA, pe baza unor rezultate operationale si financiare foarte bune in ultimii ani, a dobandit o soliditate financiara semnificativa reflectata in rezerve mari de lichiditati, o scadere accentuata a gradului de indatorare si  o puternica profitabilitate a afacerii.

Pentru perioada incheiata la 30 Septembrie 2018, CEMACON SA a raportat un profit operational de 35,133,884 lei si un profit net de 22,684,772 lei cu o cifra de afaceri de 87,483,654 lei.

„Faptul ca inchidem una din cele mai ample restructurari financiare si operationale din Romania, in cadrul careia compania si-a indeplinit 100% din ceea ce si-a asumat fata de banca, este o dovada ca se poate face restructurare intr-un mod corect fata de toti cei implicati, si ca managementul executiv, prin strategia implementata si prin performanta operationala livrata, poate reprezenta liantul si garantia pentru o solutie de tip win-win de salvare a unei companii in dificultate.”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CEMACON SA.

Restructurarea de succes a producatorului de blocuri ceramice a inceput in anul 2010, cand Liviu Stoleru a preluat managementul companiei in prag de insolventa, transformand-o, alaturi de o echipa profesionista, in doar cativa ani, intr-un model de succes, recunoscut atat la nivel national, cat si european. Compania a inregistrat o crestere alerta si continua, devenind al doilea producator de materiale de zidarie din Romania.

Restructurarea creditelor CEMACON implementata in anul 2015 a presupus reasezarea si reducerea unei datorii bancare de peste 33 milioane euro, angajata in anul 2007, printr-o solutie complexa ce a presupus novatia unei datorii de 5 milioane euro pe o companie nou creata - Cemacon Real Estate si mutarea activelor neproductive pe aceasta entitate, conversia in actiuni a unei datorii de peste 13 milioane euro, recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital, precum si stergerea unei parti din datorie; prin rambursarea anticipata, CEMACON a inchis cu succes un proces de restructurare de anvergura a unei datorii bancare in afara insolventei din Romania.

Suma rambursata de Cemacon Real Estate se bazeaza pe un imprumut intra-grup de la firma-mama CEMACON SA.

„Astazi, CEMACON, afacere ce a trecut in al 50-lea an de existenta, este o companie performanta, solida si angajata spre dezvoltare, detinuta de actionari puternici si cu excelenta cunoastere a pietei materialelor de constructii.”, a adaugat declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CEMACON SA.

 

***

DESPRE CEMACON SA.

CEMACON SA este liderul pietei de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de zidarie la nivel national.

Compania opereaza cea mai moderna si mai mare capacitate de productie din Romania cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obtinute la costuri de productie foarte competitive.

CEMACON SA este companie listata la Bursa de Valori Bucuresti si detinuta de Dedeman si Business Opportunity for Romania, fond de investitii al Erste Group; managementul companiei este unul profesionist, independent si cu puternica expertiza de sector.

 

Pentru mai multe detalii contactati:

CEMACON - Ioana Cozmescu, Specialist Marketing

E-mail: ioana.cozmescu@cemacon.ro

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.