joi | 30 noiembrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


FONDUL PROPRIETATEA - FP

Recomandari de vot si materiale de informare AGA din 25 septembrie 2023

Data Publicare: 11.09.2023 18:30:01

Cod IRIS: 93371

Raport curent conform art. 99 litera s) din Codul Bursei de Valori Bucuresti Operator de Piata, Titlul II, Emitenti si Instrumente Financiare

 

Evenimente de raportat:

Recomandari de vot si materiale de informare in legatura cu adunarile generale ale actionarilor din data de 25 septembrie 2023

Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitate de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic („Administratorul Fondului”) al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul / Fondul Proprietatea”), doreste sa reaminteasca actionarilor ca Administratorul Fondului a convocat adunarea generala ordinara („AGOA”) si extraordinara („AGEA”) ale actionarilor Fondului in data de 25 septembrie 2023, la Hotel „INTERCONTINENTAL ATHENEE PALACE BUCHAREST”, Sala Le Diplomate, Strada Episcopiei, nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 010292, Romania, incepand cu ora 11:00 AM (ora Romaniei) pentru AGOA si cu ora 12:00 PM (ora Romaniei) pentru AGEA.

Toate materialele suport aferente AGOA si AGEA sunt disponibile spre informarea actionarilor la adresa https://www.fondulproprietatea.ro/ro_RO/home/investor-relations/gsm-information/gsm-documentation/2023.html

Termenul pana la care actionarii puteau propune noi puncte pe ordinea de zi AGOA si AGEA a expirat in data de 6 septembrie 2023, ora 5:00 PM (ora Romaniei) si pana la termenul limita Fondul a primit o solicitare din partea Ministerului Finantelor care detine peste 5% din capitalul social al Fondul Proprietatea, de a completa ordinea de zi a AGOA prin introducerea a trei noi puncte si ordinea de zi a AGEA prin introducerea unui nou punct. Agendele AGOA si AGEA au fost completate in consecinta.

In data de 6 septembrie 2023, ora 5:00 PM (ora Romaniei) a expirat si termenul limita pentru:

(i)           primirea propunerilor de candidati pentru doi membri in Comitetul Reprezentantilor al Fondul Proprietatea ca urmare a expirarii a doua dintre mandate la data de 15 noiembrie 2023 si respectiv, 25 noiembrie 2023, si au fost primite urmatoarele propuneri:

-     pentru locul rezultat din expirarea mandatului doamnei Ilinca von Derenthal la 25 noiembrie 2023:

·                 Doamna Ilinca von Derenthall – propusa de FDI BT Maxim (BT Asset Management SAI SA)

·                 Doamna Liliana Anghel – propusa de Ministerul Finantelor;

·                 Domnul Marian-Cristian Mocanu – propus de el insusi.

-     pentru locul rezultat din expirarea mandatului domnului Ciprian Ladunca la 15 noiembrie 2023:

·                 Mr. Ciprian Ladunca – propus de Swiss Capital S.A..

(ii)          primirea propunerilor de candidati pentru punctul 2 de pe ordinea de zi AGOA si nu a fost primita nicio astfel de candidatura. Astfel, punctul 2 de pe ordinea de zi AGOA a ramas fara obiect al votului si nicio decizie cu privire la acest punct nu va produce efecte.

Cu privire la punctele de pe ordinea de zi AGOA, Administratorul Fondului recomanda votul in favoarea punctului 1.

Aceasta recomandare se bazeaza pe performanta puternica a Franklin Templeton in administrarea Fondului Proprietatea pe durata ultimilor 13 ani, cu o crestere totala cumulata de 301% a VAN si 624% a pretului actiunilor din ianuarie 2011 pana la 31 iulie 2023. Realizarile semnificative includ finalizarea cu succes a Ofertei publice initiale a Hidroelectrica in iulie 2023 si distributia ulterioara a sumelor totale obtinute din IPO in septembrie 2023 (care a condus la cresterea distributiile totale platite actionarilor la 6,7 miliarde USD). Ca o consecinta fireasca, Administratorul Fondului a propus un mandat de 4 ani pentru administrarea Fondului de catre Franklin Templeton pentru a permite continuarea si implementarea masurilor menite sa genereze valoare pentru actionarii Fondului. Opinia Administratorului Fondului este ca o schimbare a strategiei de administrare a Fondului este necesara pentru a permite noi investitii, bazandu-se pe performanta de succes, care implica , de asemenea, un mandat pe termen mai lung.

Administratorul Fondului recomanda votul “impotriva” cu privire la punctul 2 de pe ordinea de zi AGOA deoarece nu a fost primita nicio candidatura, acest punct ramanand fara obiect si, in orice caz, orice decizie cu privire la acest punct fiind lipsita de efecte juridice.

Administratorul Fondului se abtine de la a face orice recomandare de vot cu privire la punctul 3 de pe ordinea de zi AGOA, intrucat candidatii pentru Comitetul Reprezentantilor sunt propusi si numiti de catre actionari, dar recomanda actionarilor sa isi exercite dreptul de vot numai dupa parcurgerea:

-       listei de candidati si a informatiilor conexe disponibile pe website-ul Fondului la:Lista candidati (fondulproprietatea.ro)

-       recomandarea Comitetului Reprezentantilor disponibila pe website-ul Fondului: raport curent_recomandare candidati Comitetul Reprezentantilor (fondulproprietatea.ro)

Administratorul Fondului se abtine de la a face orice recomandare de vot cu privire la punctele 4, 5 si 6 de pe ordinea de zi AGOA, dar precizeaza ca toate aceste puncte sunt incompatibile cu punctul 1 de pe ordinea de zi AGOA.

Administratorul Fondului recomanda votul in favoarea punctului 7 de pe ordinea de zi AGOA.

Cu privire la punctele de pe ordinea de zi AGEA, Administratorul Fondului recomanda votul in favoarea punctelor 1 si 3.

Administratorul Fondului se abtine de la a face orice recomandare de vot cu privire la punctul 2 de pe ordinea de zi AGEA, dar precizeaza ca acest punct este incompatibil cu punctul 1 de pe ordinea de zi AGOA.

Recomandarile de vot ale Administratorului Fondului descrise aici nu sunt in niciun fel obligatorii si nu ar trebui considerate in niciun fel ca fiind document suport/argument pentru fundamentarea votului, actionarii fiind liberi sa decida asupra modului in care voteaza pentru fiecare punct de pe ordinea de zi. Administratorul Fondului va duce la indeplinire si se va conforma cu toate deciziile luate de actionarii Fondului, indiferent de recomandarile sale din prezentul document, sub rezerva respectarii legii si a reglementarilor.

 

Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitate de administrator de fond de investitii alternative al FONDUL PROPRIETATEA S.A.

 

Johan MEYER

Reprezentant Permanent

 

 

Data raportului:

11 septembrie 2023

 

Denumirea entitatii emitente:

Fondul Proprietatea S.A.

 

Sediul social:

Str. Buzesti nr. 76-80, etaj 7, sector 1, Bucuresti, 011017

 

Numarul de telefon/fax:

Tel.: + 40 212 009 600

Fax: + 40 316 300 048

Email:

office@fondulproprietatea.ro

Internet:

www.fondulproprietatea.ro

 

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului:

18253260

 

Numar de ordine in Registrul Comertului:

J40/21901/2005

 

Capital social subscris si varsat:

3.233.269.110,76 RON

 

Numar de actiuni emise si varsate:

6.217.825.213

 

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise:

Actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti

GDR-uri pe London Stock Exchange

 

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.