miercuri | 04 octombrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


FONDUL PROPRIETATEA - FP

Actualizare privind majorarea capitalului social al CN Aeroporturi Bucuresti SA

Data Publicare: 25.05.2023 18:00:02

Cod IRIS: F32A1

 

Raport curent conform art. 99 lit. a) si s) din Codul Bursei de Valori Bucuresti Operator de Piata, Titlul II, Emitenti si Instrumente Financiare

 

Evenimente importante de raportat:

Decizia instantei in legatura cu actiunea in anulare formulata de Fondul Proprietatea S.A. impotriva majorarii capitalului social al C.N. Aeroporturi Bucuresti S.A.

Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitatea sa de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic („AFIA/ Administratorul Fondului”) al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul Proprietatea / Fondul”), prin prezenta, informeaza actionarii si investitorii ca, urmare a actiunii in anulare formulate de Fond impotriva Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor („AGEA”) nr. 15 / 26 octombrie 2021 a C.N. Aeroporturi Bucuresti S.A. („CNAB” / „Aeroporturi Bucuresti”) de aprobare a majorarii capitalului social de la 143.772.150 RON la 4.912.283.610 RON, ca urmare a aportului in natura al Statului roman cu valoarea terenului din interiorul Aeroportului Baneasa (“Majorarea”), in dosarul nr. 2779/93/2021, Tribunalul Ilfov a decis in data de 25 mai 2023 respingerea actiunii Fondului ca neintemeiata.

Precizam ca decizia instantei nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Administratorul Fondului precizeaza ca intentioneaza sa exercite dreptul de a formula apel impotriva deciziei instantei.

De asemenea, precizam ca efectele Majorarii sunt suspendate ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti din data de 13 ianuarie 2022, pana la solutionarea definitiva a cererii de anulare a AGEA CNAB (astfel cum Administratorul Fondului a anuntat investitorii prin raportul curent din data de 14 ianuarie 2022 - Microsoft Word - Raport curent litigiu impotriva majorarii de capital social Aeroporturi Bucuresti_suspendare_14.01.2022v3.doc (fondulproprietatea.ro)).

Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitate de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic al FONDUL PROPRIETATEA S.A.

 

Johan MEYER

Reprezentant permanent

 

 

Data raportului:

25 mai 2023

 

Denumirea entitatii emitente:

Fondul Proprietatea S.A.

 

Sediul social:

Str. Buzesti nr. 76-80, etaj 7, sector 1, Bucuresti,011017

 

Numarul de telefon/fax:

Tel.: + 40 212 009 600

Fax: + 40 316 300 048

Email:

office@fondulproprietatea.ro

Internet:

www.fondulproprietatea.ro

 

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului:

18253260

 

Numar de ordine in Registrul Comertului:

J40/21901/2005

 

Capital social subscris si varsat:

3.233.269.110,76 RON

 

Numar de actiuni emise si varsate:

6.217.825.213

 

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise:

Actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti

 

GDR-uri pe London Stock Exchange

 

 

 

 

 

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.