sâmbătă | 20 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


Med Life S.A. - M

MedLife anunta intentia de a-si majora facilitatile existente cu 40m EUR

Data Publicare: 26.03.2021 9:47:16

Cod IRIS: 75C48

MedLife continua planurile de achizitii si investitii greenfield si anunta intentia de a semna un nou credit sindicalizat in valoare de 40 de milioane de euro: Intentionam sa investim si in cercetare, fiind prima companie medicala privata romaneasca care face din cercetare un obiectiv strategic

 

 

·         MedLife a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri proforma consolidata la nivel de grup in valoare de 251 milioane euro, devenind unul dintre cei mai mari operatori medicali privati din regiune.

·         Programul de achizitii va ramane o prioritate, MedLife avand avansate 3-4 discutii la nivel national si 1-2 la nivel regional.

·         Noile fonduri vor fi destinate dezvoltarii spitalelor regionale, prin marirea unitatilor existente, intrastructurii aferente in zona de oncologie si programelor post covid.

·         Compania isi va consolida eforturile si in zona de cercetare, urmand sa investeasca 3-5 milioane in unul dintre cele mai moderne laboratoare cu un grad mare de biosecuritate in domeniul virusologiei, geneticii si biologiei moleculare din Romania.

·         Cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arata o crestere de 15% a cifrei de afaceri, precum si o mentinere a profitabilitatii curente (marja EBITDA) la nivel de grup.

 

                                                  

Bucuresti, 25 martie 2021: Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta intentia de a-si majora facilitatilor existente cu 40 milioane de euro prin semnarea unui credit sindicalizat, discutiile fiind deja avansate cu bancile. In functie de oportunitati, la aceasta majorare se vor adauga, dupa caz, si alte lichiditati importante ale companiei.

 

Sindicatul de banci care ar urma sa semneze noul credit este format din Banca Comerciala Romana, in calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate si garantii si finantator, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank, in calitate de aranjori principali si finantatori.

 

Noile fonduri vor fi dedicate consolidarii si extinderii grupului la nivel national, prin dezvoltarea de unitati medicale, precum MedPark, unde pacientul sa beneficieze de o abordare 360 de grade atat din punct de vedere al complexitatii actului medical, cat si al calitatii serviciilor adiacente. Accent major va fi pus si pe dezvoltarea programelor si proiectelor in context pandemic, proiecte ce tin de zona de preventie, oncologie si radioterapie medicala, tehnologizare si digitalizare, obiectivul principal fiind nevoile pacientului 2021, trecut sau nu prin infectia COVID-19, care are grija de sanatatea lui si care doreste sa-si rezolve nevoile eficient, rapid si sigur. Potrivit reprezentantilor companiei, suma nu este destinata finalizarii achizitiilor in curs pentru care MedLife dispune de lichiditati suficiente. Totodata, compania isi propune sa continue demersurile de cercetare, si chiar sa le intensifice prin noi investitii in noul an.

 

Demersurile de cercetare initiate inca de la inceputul anului trecut, derulate consecvent si la o scara ampla, au pozitionat MedLife in calitate de watchdog regional al pandemiei, echipa noastra de specialisti informand in timp real autoritatile si populatia asupra virusului SARS CoV 2. Aceste demersuri ne-au conferit implict si un rol important in societate, asumandu-ne resposabilitatea morala de a monitoriza evolutia pandemiei. Am tratat foarte serios acest rol si tocmai de aceea vrem sa intensificam eforturile in zona de cercetare. In acest sens, am luat decizia de a investi intre 3 si 5 milioane pentru amenajarea unui nou laborator de biosecuritate III unde vom lucra pentru prima data cu virusi vii. Terenul si o parte din cladiri au fost deja achizitionate, noua unitate urmand sa fie adiacenta laboratorului central al grupului. Noul laborator, va fi parte din MedPark si va deveni cel mai modern laborator de cercetare in zona de genetica, virusologie si biologie moleculara din Romania” a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

 

Totodata, reprezentantii grupului anunta ca un alt segment vizat este programul de achizitii, atat national, cat si international, si intarirea infrastructurii de sanatate la nivelul intregii tari, unde pacientul sa poata avea acces rapid la servicii medicale, in orice zona s-ar afla.

 

“Am sustinut dintotdeauna ca Romania are un potential extraordinar si oameni expeptionali care stiu sa se mobilizeze la criza si care reusesc sa faca fata provocarilor. Primul an pandemic ne-a aratat ca o mobilizare buna si strategica ne-a ajutat sa mergem mai departe si sa fim alaturi de oameni si de aceea ne dorim si mai mult acum sa intarim infrastructura medicala din tara noastra, sa cream unitati medicale care vor deservi cazuri grave si complexe din toata tara, unitati pe care le vom putea compara lejer cu alte entitati medicale de dimensiuni  mari din Europa. Programul de achizitii va ramane si el activ, asa cum am anuntat, avem in derulare trei – patru discutii avansate in Romania si una – doua in afara granitelor, de dimensiuni mai mici. Facem planuri strategice, dar vom calibra investitiile si in functie de modul in care va evolua pandemia”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

 

Aditional planurilor de investitie si dezvoltare la nivel national, MedLife va continua sa isi consolideze principalele segmente de business, clinici, corporate, spitale, laboratore, pharma si stomatologie, avand ca directie principala adaptarea serviciilor la nevoile actuale ale pacientilor si clientilor din portofoliu.

 

Anul 2020 a fost un an in care ne-am adaptat foarte mult, prioritizand nevoile pacientilor nostri. Spre exemplu in zona de clinici si laboratoare am marsat mult pe programe de screening pentru comorbiditati sau programe de screening pentru cei care au trecut prin infectia cu Sars CoV2, iar in zona de spitale am venit in intampinarea celor cu urgente chirurgicale acute. Si in zona diviziei corporate am avut o polititica  similara, de adaptare. Pe acest segment nu am insistat pe cresterea oportunista a vanzarilor de servicii ce nu ar fi putut fi accesate pe termen scurt de noii clienti, riscand in acelasi timp sa promovam politici economice anticiclice care vor fi decontate in anii ce urmeaza. In schimb, ne-am concentrat pe programe customizate care sa le sustina nevoia acuta a companiilor de a reincepe in siguranta business-ul si de a-si proteja angajatii pe perioada de pandemie a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

 

MedLife a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri pro-forma consolidata la nivel de grup in valoare de 251 milioane euro in crestere cu 25,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind unul dintre cei mai mari jucatori la nivel regional.

 

„Probabil insa ca cea mai mare realizare a anului 2020 a grupului MedLife este cea stiintifica, de cercetare si informare a populatiei si a autoritatilor referitor la evolutia tulpinilor provenite din diverse tari, a seroprevalentei dobandite dupa boala sau ca urmare a vaccinarii, a tendintelor de evolutie a pandemiei in general. Vom continua sa fim profund angajati in acest proces si in anii ce urmeaza.

 

Lunile urmatoare vor fi hotaratoare pentru evolutia pandemiei la nivel european dar mai ales la nivel national. Numarul de vaccinuri administrate va fi direct corelat cu revenirea economica si reluarea vietii sociale, invers proportional cu numarul de persone infectate cu SARS CoV 2. Pentru perioada urmatoare  exista vaccinuri suficiente. Miza se va muta incet pe capacitatea de vaccinare care ar trebui crescuta cat mai curand, posibil la 100 mii de vaccinuri pe zi si, gradual, la 150 mii. Pariul central va fi insa sa convingem populatia sa se vaccineze. Dupa ce se vor adminstra vaccinurile pentru 5-7 milioane de cetateni ai Romaniei va incepe greul. Din modul in care intelegem noi dinamica intentiei de vaccinare, pana la a ajunge la 11-12 milioane de persoane vaccinate va fi nevoie de un efort major de informare si promovare a necesitatii vaccinarii. Guvernul si mediul de afaceri, autoritatile sanitare vor trebui sa isi uneasca eforturile, sa demareze noi actiuni de educatie, sa conviga cu rabdare fiecare milion suplimentar de persoane ce urmeaza a fi vaccinate. MedLife va demara, in scurt timp, un studiu complet de masurare a acestei dinamici a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

 

Potrivit reprezentantilor companiei, cifrele bugetate pentru anul 2021 la nivel consolidat arata o crestere de 15% a cifrei de afaceri, precum si o mentinere a profitabilitatii curente (marja EBITDA) la nivel de grup. Cifrele bugetate nu includ achizitiile anuntate la sfarsitul anului 2020, care vor fi adaugate pe masura ce procedurile de finalizare se vor incheia.

 

 

Despre Sistemul Medical MedLife:

 

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 26 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

 

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

 

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, alcatuita 100% din romani, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

 

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind  un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

 

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

 

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

 

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.