vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


Med Life S.A. - M

Proiect pilot de testare anticorpi; Ghiduri de bune practici

Data Publicare: 15.04.2020 13:18:53

Cod IRIS: 9307C

 

 

MedLife a demarat un proiect pilot de testare a cadrelor medicale si auxiliare proprii care intra in contact cu pacientul, in vederea depistarii anticorpilor pentru COVID 19

 

Compania lucreaza in paralel la elaborarea unor ghiduri de bune practici pentru a sustine companiile romanesti pentru a-si reporni activitatea pe masura ce autoritatile vor decide sa ridice restrictiile privind pandemia de COVID 19

 

Bucuresti, 14 aprilie, 2020: In contextul potential de relaxare in cursul lunilor urmatoare a numarului de noi cazuri confirmate de infectie cu COVID 19 la nivel national, MedLife, liderul pietei de servicii medicale din Romania, anunta ca demareaza un proiect pilot de testare in masa pentru detectarea anticorpilor pentru COVID 19. Proiectul vine in sprijinul eforturilor realizate de catre autoritatile de sanatate publica in vederea cunoasterii situatiei reale privind infectarea si raspandirea virusului.

 

Potrivit specialistilor, testele RT-PCR, utilizate in prezent la nivel global pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19, indica prezenta materialului viral in timpul infectiei acute, dar nu pot indica daca o persoana a dezvoltat anticorpi. De aceea, o posibila recomandare este ca testarea RT-PCR sa fie completata cu testarea anticorpilor din sange care pot fi utilizati pentru a identifica daca oamenii au fost expusi la un anumit agent patogen, verificandu-se raspunsul lor imun.

 

“Pandemia de COVID-19 a fost declarata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii ca principala urgenta pentru sanatatea publica de interes international. Una din principalele recomandari OMS ca si arma de lupta impotriva acestei patologii este testarea in numar cat mai mare a populatiei. In fapt, testarea in masa, reprezinta solutia pentru a cunoaste exact situatia reala a cazurilor de infectare cu noul coronavirus si tinerea pandemiei sub control” a spus Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.  

 

In acest sens, demaram un proiect pilot. Vom testa prezenta anticorpilor IgG cat si IgM in cazul cadrelor medicale care sunt simultan testate prin metoda RT PCR pentru determinarea exacta a stadiului imunizarii acestora. Vom prelucra in paralel teste prin metoda chemiluminiscenta, metoda Elisa si teste rapide deci atat prin metode rapide, cat si prin metode cantitative de acuratete ridicata. O astfel de abordare, testare RT PCR triplata de testarea pentru anticorpi prin doua metode, rapida dar si cantitativa, va determina daca testele rapide pot fi utilizate pe scara larga, implicit vom determina daca cadrele medicale, personal al MedLife au deja anticorpi, pentru a fi siguri ca aceste cadre medicale sunt sanatoase, mai ales in masura in care vom determina valori pozitive privind prezenta anticorpilor. Acest proces este cu atat mai eficient cu cat este realizat exclusiv pentru personalul medical si auxiliar ce intra direct in contact cu pacientul, fiind recomandat atat de OMS cat si de autoritatile romane in mai multe randuri pentru a fi testat permanent” a mai spus Mihai Marcu.

 

Conform studiilor, testarea anticorpilor prezinta avantaje: ofera detalii despre incidenta reala a bolii, prin identificarea persoanelor care au dezvoltat anticorpi impotriva virusului si presupune un risc minim de infectie a personalului din laborator, testarea fiind automata. Derulrea proiectului pilot MedLife va permite  companiei sa identifice, in urmatoarele saptamani, pe o populatie relevanta de aproximativ 1000 de persoane la nivelul intregii tari si implicita statistic, daca intradevar in Romania un numar mai mare de persoane care au avut contact cu virusul fara sa aiba simptome sunt imunizate.  

“Vom demara studiul intern de cercetare in domeniul imunitatii echipei medicale la finele acestei saptamani si speram sa putem pune la dispozitia publicului larg rezultatele preliminare pana la finele saptamanii viitoare. Asa cum am mai declarat, vom continua sa deschidem laboratoare PCR de identificare a COVID 19. Dupa ce la inceputul crizei MedLife nu avea capacitatile de procesare in siguranta de probe Covid 19 acum avem deja un laborator functional de doua saptamani, iar joi, 16 aprilie, vom incepe testarile in al doilea laborator situat in Sfantu Gheorghe, Covasna si speram ca pana pe data de 23 aprilie sa incepem activitatea si in al treilea laborator din Timisoara” a mai spus Mihai Marcu.

Aditional acestui proiect pilot privind existenta anticorpilor, MedLife va lansa si un Ghid de Preventie si Bune Practici la nivelul companiilor pentru reducerea riscurilor de infectie cu COVID 19.

“In aceste zile lucram la niste Ghiduri de Preventie si Bune Practici pentru a sprijini companiile din Romania in era COVID. Aceste ghiduri vor acoperi teme esentiale in vedere preventiei si protectiei personalului medical si auxiliar, de la reguli de contact social si profesional, recalibrare si filtrare personal, constientizare riscurilor de contact cu persoane infectate, pana la testare, managementul circuitelor, si odihna personalului in aceasta perioada” a spus Mihai Marcu.

“Credem cu tarie ca infectia cu noul coronavirus poate fi invinsa prin respectarea riguroasa a regulilor si a protocoalelor in vigoare. Inca din data de 23 februarie MedLife a introdus in toate unitatile sale reguli stricte de circulatie, limitarea contactului cu pacientii la minimum posibil, a redus contactul intre angajati si a introdus obligativitatea purtarii mastilor de catre pacienti si personalul medical sau de suport, a introdus filtre la intrarea in unitati, a introdus filtre telefonice, declaratii pe proprie raspundere, toate pentru a determina persoanele cu risc de infectie. Acest proces extrem de riguros, coordonat stiintific impreuna cu echipele de epidemiologi si infectionisti, a contribuit la evitarea unor situatii limita. Am dovedit ca o pacienta care a omis in declaratii informatii cu privire la persoanele suspecte cu care a intrat in contact, nu a contaminat dupa ce a stat timp de 8 zile in maternitatea MedLife Grivita decat un singur cadru medical si nici un alt pacient, iar in maternitatea Arad, intr-o zona a tarii cu multe infectii, trei cadre medicale depistate pozitiv nu au infectat mai departe nici un alt coleg si nici un pacient. Covid 19 nu este imbatabil, masurile de preventie, echipamentele de protectie, sistemele de ventilatie, circuitele si testarea, toate aplicate cu strictete, pot reduce semnificativ riscul de contaminare si pot face firmele functionale, chiar si spitalele unde teoretic contactul poate fi periculos pentru pacientii cu probleme medicale multidisciplinare” a spus Mihai Marcu.   

“Mai mult, lucram intens in baza celor 8 milioane de rezultate de laborator si investigatii efectuate celor 650.000 abonati pentru a identifica persoanele cu riscuri crescute in fata infectiei cu COVID 19. Detalii despre aceste rapoarte personalizate prin care putem pune la dispozitia angajatorilor listele cu salariatii care prezinta aceste riscuri vor fi comunicate fiecarei companii care poate decide sau nu daca putem contacta aceste persoane prin prisma GDPR. Ne-am axat in prima faza pe abonatii care prezinta riscuri cardiovasculare, pulmonare, precum si pe cei care prezinta boli metabolice in stadii cronice” a mai declarat Mihai Marcu.

“Pe langa eforturile cercetatorilor de a dezvolta un tratament sau vaccin specific impotriva bolii, o veriga importanta in lupta contra SARS-CoV-2 este testarea preventiva si identificarea in mod rapid a riscurilor. Suntem prima companie din Romania care a testat sistematic preventiv personalul medical si in contact direct cu pacientii avand rezultate importante. Am introdus obligativitatea testarii temperaturii la intrarea la serviciu a intregului personal medical si de suport pentru pacienti in spitalele MedLife. Astfel, am identificat clar ca una dintre persoanele care s-a prezentat la serviciu cu temperatura si trimisa apoi acasa a fost testat pozitiv si alte doua cadre medicale cu simptome si care au ramas acasa au fost ulterior depistate pozitiv. Vom continua sa facem acest lucru pentru a deveni un model de bune practici: cum se face business cu risc scazut in plina pandemie, cum poti iesi din pandemie crescand vanzarile si reluand activitatea in bune conditii. Vom face in continuare demersuri pentru a sprijini comunitatea, companiile romanesti si autoritatile de sanatate publica pentru a invinge aceasta pandemie” a mai spus Mihai Marcu.

“Este nevoie sa venim in intampinarea economiei, Romania nu va putea sta inchisa la nesfarsit, companiile vor trebui sa inceapa activitatile si statul sa relanseze economia. Totodata, este important a nu se considera ca intram intr-o etapa de relaxare. In acest moment, carantina si recomandarile Ministerului Sanatatii si Ministerului de Interne sunt cele mai importante masuri pentru controlul pandemiei si este nevoie sa fie respectate cu rigurozitate, autoritatile fiind singurele in masura sa decida momentul corespunzator pentru reinceperea activitatii companiilor si implicit pentru relansarea economiei” a incheiat Mihai Marcu.

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.