joi | 25 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ROMPETROL RAFINARE S.A. - RRC

Revizie programata

Data Publicare: 29.10.2018 18:04:02

Cod IRIS: 479EE

29 Octombrie 2018                                                            Contact: Bogdan Urzica

 Tel: 021/30.57.745

 

Rompetrol Rafinare, revizie programata a rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti

 Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International, isi va opri pana pe data de 15 noiembrie activitatea rafinariei Petromidia si a diviziei de petrochimie, pentru desfasurarea reviziei programate. In aceeasi perioada, si rafinaria Vega isi va reduce activitatile de productie.

 “Aceasta revizie tehnica programata este importanta pentru mentinerea rafinariilor si a diviziei de petrochimie la capacitatile optime de productie, dar si pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investitii. In plus, aceasta va permite functionarea continua a instalatiilor de productie din cadrul rafinariei Petromidia pana in 2020, cand este programata revizia generala de 4 ani. “, declara Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.

 Lucrarile de revizie a celor 3 unitati de productie (rafinariile Petromidia si Vega, divizia de petrochimie) se vor ridica la circa 21,5 milioane USD, la care s-ar putea adauga circa 4,5 milioane USD pentru alte operatiuni suplimentare.  Sub coordonarea companiei Rominserv - contractorul general al KMG International, peste 40 de companii partenere, 2.000 de persoane pe platforma Midia si circa 200 de persoane la Vega vor contribui la finalizarea cu succes a acestor lucrari.

 In perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investitii pe platforma Midia si 5 in Vega, pregatirea instalatiilor pentru functionare continuua a rafinariei Petromidia pana in 2020, dar si verificarea si reavizarea a peste 830 de conducte si echipamente sub presiune in Petromidia si 283 in Vega.

Un proiect important al acestei revizii il reprezinta inlocuirea la rafinaria Petromidia a unei coloane de stripare din instalatia DGRS (Desulfurare gaze si recuperare sulf) - un echipament cu o lungime de 24 de metri, diametru de 2,7 metri si o greutate de circa 30 de tone. Proiectata de Rominserv si realizata in Romania de Comes Savinesti, aceasta va inlocui coloana pusa in functiune in 1980 si va asigura o crestere a capacitatii de procesare si a gradului de protejare a mediului inconjurator.

 De asemenea, la rafinaria Vega se vor inlocui doua coloane de 23 si 26 de metri din instalatia Rectificare, timpul necesar pentru demontarea celor vechi, adaptari si inlocuiri de conducte, montarea echipamentelor interioare si exterioare, punerea in functiune a acestora fiind estimata la 24 de zile. Cele doua au fost proiectate de Ludan Engineering si realizate de UZUC Ploiesti.

 Finalizarea lucrarilor de mentenanta vizeaza atingerea unui grad de disponibilitate mecanica in Rafinaria Petromidia de 96,6%. 

 Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a lucrarilor si atingerea obiectivului de zero accidente, companiile implicate au luat masuri suplimentare de protectia muncii si instruirea tuturor subcontractorilor care isi vor desfasura activitatea pe platformele Petromidia si Vega in aceasta perioada.

 Rafinaria Petromidia a procesat in prima jumatate a anului circa 3,1 milioane tone de materie prima, in crestere cu peste 27% fata de nivelul obtinut in perioada similara din 2017. Rafinaria reprezenta peste 43% din capacitatea interna de prelucrare, fiind cea mai mare unitate de profil din Romania si una dintre cele mai moderna din regiunea Marii Negre.

 In aceeasi perioada, rafinaria Vega Ploiesti a procesat o cantitate totala de 194 mii tone, in crestere cu 28% fata de perioada similara din 2017. In prezent, rafinaria este cea mai longeviva unitate de profil din Romania si este singurul producator intern de bitum si hexan.

 Pentru acest an, Petromidia si-a propus sa prelucreze o cantitate totala de 5,44 milioane tone de materii prime, dupa ce aceasta a atins in 2017 un record de 5,66 milioane tone. In acelasi timp, rafinaria Vega intentioneaza sa atinga un nivel de 387 mii tone de materii prime procesate, in crestere cu circa 4% fata de volumul inregistrat anul trecut.

 Divizia de petrochimie si-a majorat in S1 2018 productia totala de polimeri cu 26% fata de perioada ianuarie-iunie a anului trecut, pana la un nivel de 81,6 mii tone. Pentru acest an, divizia de petrochimie si-a propus obtinerea unei cantitati de 205 mii tone de polimeri, fata de un nivel de 147 mii tone de polimeri atins in 2017.

 Segmentul de petrochimie este unicul producator de polipropilena si polietilene din Romania, reusind constant sa-si majoreze cota de piata si pe categorile secundare de produse. Strategia sa de dezvoltare ii asigura o pozitie competitiva pe piata interna dar si pe cea regionala - zona Marii Negre si a Marii Mediterane, Europa Centrala si de Est.

 

Departamentul de Relatii Publice si Comunicare

KMG International

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.