joi | 30 noiembrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ZENTIVA S.A. - SCD

Litigii

Data Publicare: 11.01.2019 11:40:42

Cod IRIS: EB96E

 

Catre:

Autoritatea de Supraveghere Financiara

Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

 

Bursa de Valori Bucuresti

Piata Reglementata, Categoria Standard (Actiuni)

De la:

ZENTIVA S.A. 

 

RAPORT CURENT

conform prevederilor art. 122 alin. (1) din Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si art. 234 alin. (1) lit. l) Regulamentului Autoritatii de Supraveghere Financiare nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului:

11 ianuarie 2019

Denumirea Emitentului:

ZENTIVA S.A. („Societatea”)

Sediul social:

Bd. Theodor Pallady nr. 50

Sector 3, Bucuresti

Romania

Numarul de telefon/fax:

+4021.304.72.00/ +4021.345.40.04

Webpage:

www.zentiva.ro 

Numarul de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti si codul unic de inregistrare:

J40/363/1991

336206

Capital Social:

RON 41.696.115

Numarul de actiuni:

416.961.150 actiuni

Piata Reglementata pe care se tranzactioneaza instrumentele financiare emise:

Bursa de Valori Bucuresti, Segmentul Principal, Categoria Standard (Actiuni)

Evenimente importante de raportat:  

Societatea informeaza actionarii si investitorii ca in data de 10 ianuarie 2019 a fost citata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a V-a civila, Camera 101, in calitate de parat, in proces cu ELI LILLY and COMPANY, o societate cu sediul in Indianopolis, Indiana 46285, SUA, in calitate de reclamanta (Reclamanta).

Cauza face obiectul dosarului nr. 45087/3/2018 in materia proprietatii intelectuale si se afla in faza procesuala a fondului, in cadrul procedurii simplificate a ordonantei presedintiale.

In cadrul dosarului sus-mentionat, Reclamanta sustine incalcarea de catre Societate a drepturilor ce rezulta din brevetul national de inventie cu nr. RO 118374 B1, extins prin certificatul suplimentar de protectie nr. c2007059, care, potrivit sustinerilor Reclamantei, i-ar conferi un drept exclusiv de a folosi substanta chimica atomoxetinum in produse farmaceutice destinate tratamentului tulburarii cu deficit de atentie si hiperactivitate pana la data de 27 mai 2019. Astfel, Reclamanta solicita instantei sa oblige Societatea (i) sa inceteze orice act de folosire, productie, vanzare, oferire spre vanzare si/sau importul, exportul, distributia, posesia in aceste scopuri, a produselor ATOMOXETINA ZENTIVA 10 mg, ATOMOXETINA ZENTIVA 18 mg, ATOMOXETINA ZENTIVA 25 mg, ATOMOXETINA ZENTIVA 40 mg, ATOMOXETINA ZENTIVA 60 mg, ATOMOXETINA ZENTIVA 80 mg, ATOMOXETINA ZENTIVA 100 mg si orice alt medicament continand atomoxetinum („Produsele)pe teritoriul Romaniei, (ii) sa retraga pretul de comercializare al Produselor, aprobat prin Ordinul nr. 1544 privind modificarea si completarea Anexelor nr. 1 si 2 la Ordinul ministrului sanatatii nr. 1468/2018, (iii) sa retraga de pe piata Produsele, (iv) sa se abtina de la orice activitati comerciale privind Produsele si (v) sa plateasca Reclamantei cheltuielile de judecata aferente dosarului.

In legatura cu cele aratate mai sus, Societatea isi exprima angajamentul de a intreprinde toate masurile legale in vederea protejarii si pastrarii drepturilor si intereselor sale, in scopul protejarii pe termen lung a intereselor tuturor actionarilor si investitorilor acesteia. De asemenea, Societatea va aduce la cunostinta actionarilor si a investitorilor informatii actualizate privind acest litigiu, in conformitate cu prevederile legale aplicabile.

 

Simona Cocos

Director General

 

 

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.