vineri | 19 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


S.N.G.N. ROMGAZ S.A. - SNG

Contract cf. art. 234 lit. v) si i) Regulament 5/2018 - Exxon

Data Publicare: 03.05.2022 16:14:01

Cod IRIS: 30750

RAPORT CURENT

Conform Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018, art.234 alin.1 literele v) si i)

 

Data Raportului: 03 mai 2022

Denumirea entitatii emitente: Societatea Nationala de Gaze Naturale ROMGAZ S.A.

Sediul Social: Medias, Piata Constantin I. Motas, nr.4, jud. Sibiu – Romania, 551130

Numar de telefon/fax: 004-0374-401020 / 004-0269-846901

Codul unic de inregistrare fiscala: RO14056826

Cod LEI: 2549009R7KJ38D9RW354

Numar de ordine in Registrul Comertului: J32/392/2001

Capital social subscris si varsat: 385.422.400 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Bursa de Valori Londra (LSE)

 

Eveniment important de raportat:

 

·     Achizitie substantiala de active prin incheierea Contractului de Vanzare-Cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, a carui valoare depaseste 10% din cifra de afaceri neta aferenta anului financiar 2021

 

In conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, art.234 alin.(1) literele v) si i), S.N.G.N. ROMGAZ S.A. aduce in atentia investitorilor si pietei de capital evenimentul privind semnarea Contractului de vanzare – cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited intre S.N.G.N. ROMGAZ S.A., in calitate de Cumparator si ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited si ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, in calitate de Vanzatori.

 

Mentionam ca incheierea contractului de vanzare-cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited a fost aprobata prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. nr. 4 din 28 aprilie 2022.

 

Parti contractante

Cumparator

·         S.N.G.N. ROMGAZ S.A.

Vanzatori

·         ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited;

·         ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited;

·         ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited;

·         ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited si

·         ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited

Nr. si data contractului

Contract nr. 38145 / 03 mai 2022

Data achizitiei

La indeplinirea conditiilor suspensive necesare finalizarii tranzactiei astfel cum acestea sunt reglementate prin contract, dar nu mai tarziu de 12 luni de la semnare.

Obiectul contractului

Vanzarea si cumpararea intregului capital social emis de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, o societate care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile din Commonwealth-ul din Bahamas

Descrierea activului

100% din actiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, societate ce detine 50% din drepturile dobandite si obligatiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrul XIX Neptun Zona de Apa Adanca.

Valoarea platii  (exclusiv TVA)

 

Pretul de achizitie care va fi achitat de catre S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va fi de 1.060.000.000 USD (un miliard saizeci de milioane USD), care poate fi ajustat pozitiv cu o valoare maxima de cel mult 10.000.000 USD (zece milioane USD), in timp ce ajustarea negativa nu este limitata

Termene si modalitati de plata

La semnarea contractului, S.N.G.N. ROMGAZ S.A.  achita Vanzatorilor o suma egala cu 106.000.000 USD (o suta sase milioane USD), reprezentand avans/depozit.

Dupa indeplinirea conditiilor suspensive necesare finalizarii tranzactiei, astfel cum acestea sunt reglementate in contract, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va achita suma reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie si avansul/depozitul achitat la semnarea contractului.

Descrierea tranzactiei privind activul

Vanzarea si cumpararea intregului capital social emis de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, o societate care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile din Commonwealth-ul din Bahamas, care actioneaza prin intermediul sucursalei sale din Romania, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucuresti, Romania.

Sursa finantarii

Partial credit, partial surse proprii.

Scopul sau modul de utilizare anticipat al activelor achizitionate

Cresterea productiei de gaze naturale, a cifrei de afaceri si a profitului grupului Romgaz.

Modificarile estimate a interveni in activitatea emitentului ca urmare a utilizarii respectivelor active

Cresterea productiei de gaze naturale, a cifrei de afaceri si a profitului grupului Romgaz.

Garantii constituite

Scrisoare de garantie corporativa emisa de Exxon Equity Holding Company in favoarea S.N.G.N. ROMGAZ S.A. pentru garantarea rambursarii depozitului si a platii pretentiilor relevante, conform

contractului de vanzare-cumparare.

 

 

 Director General,                                                Director Economic,

 Aristotel Marius JUDE                                       Razvan POPESCU

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.