marți | 16 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

Noua unitate Policombustibili din rafinaria Petrobrazi a inceput productia

Data Publicare: 15.04.2019 13:10:00

Cod IRIS: 6F05D

 

Noua unitate Policombustibili din rafinaria Petrobrazi a inceput productia

 

 

   Investitiile s-au ridicat la aproximativ 65 milioane de euro

   Unitatea foloseste tehnologia inovativa Policombustibili (PolyFuel®) pentru a converti GPL si benzina usoara de joasa calitate in benzina si motorina

 

OMV Petrom a pus in functiune, la rafinaria Petrobrazi, noua unitate Policombustibili care permite conversia GPL si a benzinei usoare de joasa calitate in produse petroliere cu valoare adaugata ridicata – benzina si motorina – cu ajutorul unei tehnologii inovative. Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume si este prima care converteste si benzina usoara de joasa calitate, nu doar GPL.

 

”Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultima generatie din industria petrochimica si de rafinare sunt disponibile acum si in rafinaria Petrobrazi. Datorita investitiilor sustinute, Petrobrazi continua sa fie una dintre cele mai importante rafinarii din Romania, functionand la cele mai inalte standarde – inclusiv de eficienta energetica si de mediu – si contribuind la dezvoltarea economica a zonei”, a declarat Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Avand la baza tehnologia inovativa Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltata de compania franceza Axens, noua instalatie din cadrul Petrobrazi permite cresterea valorii mixului de productie datorita ponderii mai mari a benzinei si motorinei in produsele obtinute de rafinarie. Anual, circa 50.000 de tone de benzina si motorina vor rezulta din conversia GPL si a benzinei usoare, cantitate echivalenta cu 1 milion de plinuri. 

Capacitatea totala a rafinariei Petrobrazi va ramane neschimbata, la 4,5 milioane de tone anual.

Lucrarile la proiectul unitatii Policombustibili au inceput in 2017 si au necesitat investitii de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unitati care se intinde pe o suprafata mai mare decat cea a unui teren de fotbal. Lucrarile la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-munca fara incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialisti OMV Petrom, precum si sub-contractori specializati.

Noua unitate a inceput productia in martie 2019, conform planului.

 

Despre rafinaria Petrobrazi

Rafinaria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone anual, este una dintre cele mai importante unitati de acest tip din tara.

In perioada 2005-2018, rafinaria Petrobrazi a beneficiat de investitii de aproximativ 1,6 miliarde euro in proiecte de modernizare, de construire a unor instalatii noi si in proiecte de mediu. In prezent, rafinaria Petrobrazi functioneaza la cele mai inalte standarde de performanta si de mediu.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 794 benzinarii, la sfarsitul lui 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 27,8 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005-2018.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.