vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

Semnarea contractului de impartire a productiei din Perimetrul II, Georgia

Data Publicare: 10.03.2021 15:39:28

Cod IRIS: FCF3D

OMV Petrom anunta semnarea Contractului de impartire a productiei pentru Perimetrul II offshore din Georgia

 

   Operatiunile de explorare vor incepe in martie 2021

   Compania isi continua extinderea regionala in zona Marii Negre

 

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunta semnarea Contractului de impartire a productiei pentru Perimetrul II offshore din zona economica exclusiva a Georgiei din Marea Neagra. OMV Petrom a castigat in iunie 2020 o licitatie internationala deschisa, organizata de Ministerul Economiei si Dezvoltarii Durabile a Georgiei pentru suprafete offshore.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Prin semnarea Contractului de impartire a productiei pentru Perimetrul II din Georgia, am facut un pas important in zona de est a Marii Negre, in linie cu strategia noastra de a cauta oportunitati in regiunea Marii Negre. Credem ca Marea Neagra are un potential ridicat pentru sectorul de productie si, cu experienta noastra de operator de peste 40 de ani in zona offshore romaneasca, avem un avantaj competitiv pentru evaluarea oportunitatilor din acest bazin.”

Contractul de impartire a productiei prevede explorarea, dezvoltarea si productia de resurse de hidrocarburi in Perimetrul II offshore. Acesta acopera o suprafata totala de 5.282 de kilometri patrati, iar adancimea apei variaza intre 400 si 2.000 de metri.

In calitate de operator, OMV Petrom va infiinta o companie de operare in Georgia, va demara in 2021 studii geo-stiintifice si de mediu si va pregati in 2022 o campanie seismica offshore 3D de amploare, care va permite o evaluare detaliata a potentialului acestui bloc.   

OMV Petrom in Marea Neagra

Explorarea platoului continental romanesc din Marea Neagra a fost demarata inca din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc in 1980, iar prima productie pe mare a inceput in anul 1987. In prezent, OMV Petrom are operatiuni de explorare, dezvoltare si productie in apele de mica adancime (perimetrul Istria) si operatiuni de explorare in parteneriat cu ExxonMobil in apele de mare adancime (Neptun Deep) din Romania.

Productia de titei si gaze naturale din apele de mica adancime este de circa 24.000 bep/zi. In 2020, a reprezentat 16,4% din productia Grupului in Romania.

Printr-un joint-venture cu Total (operator), OMV Petrom este activa si in activitati de explorare si de evaluare in blocul Han Asparuh din Bulgaria. Suprafata totala de explorare a OMV Petrom in Romania si Bulgaria se ridica la 26.000 km2.


Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 53 milioane bep in 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 793 benzinarii, la sfarsitul anului 2020, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, detine 20,6% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 7%, iar 21,4% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2020.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom si-a anuntat sprijinul pentru recomandarile emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informatiilor financiare referitoare la schimbarile climatice) privind riscurile si oportunitatile asociate schimbarilor climatice.

 

 

Contact:

OMV Petrom Relatia cu Investitorii

Tel: +40 372 161930, Fax: +40 372 868518
e-mail: investor.relations.petrom@petrom.com  

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.