vineri | 08 decembrie, 2023 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE SA - TBK

Informare referitoare la comentarii media

Data Publicare: 08.02.2021 18:09:19

Cod IRIS: 92C9C

                                                                                                                                                    

                                                                    Nr. de inregistrare:  85 / 08.02.2021

            Catre,

            Bursa de Valori Bucuresti S.A.

            Autoritatea de Supraveghere Financiara

 

RAPORT CURENT

Conform Anexei 12 a Regulamentului ASF 5/2018

privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului

08 Februarie 2021

Denumirea emitentului

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A.

Sediul social

Bistrita, Str. Calea Moldovei nr. 13, judetul Bistrita-Nasaud

Numarul  de Telefon/Fax

0263-235900/ 0263-235910

Codul unic de inregistrare la ORC

19044296

Nr. de ordine in  registrul  comertului

J06/674/2006

Capital subscris si varsat

500.000 lei

Piata reglementata

Piata reglementata la vedere, Segment Principal, Categorie Standard

 

 Evenimente importante de raportat : informarea investitorilor si persoanelor interesate cu privire la situatia reala reflectata in mod eronat in unele articole aparute recent in mass media.

 

Conducerea Transilvania Broker de Asigurare S.A. doreste, in primul rand, sa asigure investitorii, institutiile de reglementare si supraveghere abilitate, partenerii precum si orice alte persoane interesate, de faptul ca Transilvania Broker, jucator important pe piata intermedierilor de asigurari aflat intr-o faza de crestere accelerata sustinuta, nu a facut si nu va accepta niciun compromis in asumarea cu deplina responsabilitate a eticii profesionale, a parteneriatelor in care este angajata precum si a rolului de co-dezvoltator al pietei romanesti de asigurari, ca o piata corecta, concurentiala si eficienta.

Pentru a sustine strategia multidirectionala de dezvoltare a Emitentului care implica digitalizarea procesului de emitere de polite si optimizarea relatiei cu asistentii in brokeraj, adresarea in mod specific a pietei vorbitorilor de limba maghiara, precum si alte initiative noi pe piata intermedierilor de asigurari, Transilvania Broker a inceput derularea unei campanii ample de informare si promovare a companiei, in sensul pregatirii pietei de intermediere in asigurari pentru urmatoarele etape si instrumente strategice ale societatii.

Pe lana canalele deja active de comunicare, precum pagina de internet a societatii cat si pliantele / materiale de promovare diseminate pe scara larga si netargetate, au fost trimise si adrese catre persoanele juridice autorizate sa desfasoare, conform legii, activitati de intermediere pe piata asigurarilor. Acestea persoane juridice au fost identificate dupa codul CAEN, datele de contact utilizate fiind cele disponibile public, obtinute prin intermediul serviciilor oferite legal de www.listafirme.ro. Precizam ca cele 1.159 de scrisori trimise nu contin oferte financiare, ci exclusiv informatii reale privind beneficiile de care se bucura, deja de mai multi ani, intreaga retea actuala de peste 1.500 colaboratori Transilvania Broker, informatii care, de altfel, sunt publice, disponibile pe pagina noastra de internet:   https://www.transilvaniabroker.ro/colaboratori#avantaje-si-beneficii

 

De asemenea, mentionam ca, avand in vedere disponibilitatea de date limitate si codul CAEN comun, ne-am aflat in imposibilitatea eliminarii, dintre destinatarii adreselor noastre, a agentilor de asigurare care activeaza pentru companiile de asigurari, parteneri ai Transilvania Broker.  Asa cum am comunicat si direct partenerilor nostri, vom continua sa depunem toate eforturile necesare pentru a ne respecta obligatiile asumate in cadrul parteneriatelor incheiate cu companiile de asigurari, chiar si in cadrul campaniilor proprii de promovare.

De aceea, asa cum este si intentia noastra, demersurile intreprinse de Transilvania Broker vin sa eficientizeze suplimentar piata asigurarilor din Romania, fiind in sprijinul direct al asistentilor in brokeraj, oferind acestora accesul la o infrastructura care nu este la dispozitia tuturor in acest moment si, deci, un plus de calitate semnificativ in relatia cu beneficiarul final al asigurarilor.

In lumina celor precizate, afirmam cu convingere ca nicio actiune a campaniei noastre nu poate fi considerata ca parte a unei „actiuni concertate la nivelul intregii pietei de intermediari prin transmiterea de adrese catre toti asistentii in brokeraj ai tuturor celorlalti intermediari principali si catre toti agentii de asigurari ai asiguratorilor”. Mai mult, avand in vedere numarul relativ redus de adresanti (1.159, nu 20.000 sau 30.000 cat a fost vehiculat in articolele din presa), nu se poate nici macar lua in discutie supozitia ca ar fi putut fi „create premisele aparitiei unui dezechilibru pe piata intermediarilor de asigurari”.

Dimpotriva, consideram ca aceasta initiativa legala, loial concurentiala si onesta, care sustine strategia de dezvoltare corecta dar accelerata a societatii, este in interesul direct al actionarilor societatii, al companiilor de asigurare partenere ale Transilvania Broker de Asigurare S.A. precum si al pietei romanesti de intermediere in asigurari.

Soc. TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE S.A.

Niculae Dan

Presedinte al  Consiliului de Administratie

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.