joi | 25 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. - TGN

Semnare Memorandum de Intelegere BERD

Data Publicare: 04.03.2020 10:45:45

Cod IRIS: F91E6

 

COMUNICAT

SNTGN Transgaz SA si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare au semnat Memorandumul de Intelegere privind cooperarea si sustinerea investitiilor in sectorul energetic din Romania

 

Astazi, 4 martie 2020, la sediul Reprezentantei din Bucuresti, SNTGN Transgaz SA a semnat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Memorandumul de Intelegere privind cooperarea si sustinerea Programului de investitii  al Transgaz.

Din partea SNTGN Transgaz SA, Memorandumul de Intelegere a fost semnat de domnul Ion Sterian, director general,  iar din partea BERD, de domnul Alain Pilloux, Vice Presedinte. La eveniment au fost prezenti de asemenea reprezentanti ai managementul executiv al Transgaz si al BERD.

In baza necesitatilor Transgaz, BERD va lua in considerare participarea la finantarea Proiectelor prin furnizarea de instrumente de imprumut sau de participatii in functie de situatie. Obiectivele si/sau scopul Programului de Investitii vor fi: 

-       Extinderea, modernizarea si inlocuirea retelei interne romanesti, pentru a creste accesibilitatea utilizatorilor finali la retelele de gaze, imbunatatirea sigurantei in aprovizionare si diversificarea surselor de energie;

-       Colaborarea pentru dezvoltarea interconectarii retelelor de gaze naturale, cu scopul de a imbunatati siguranta in aprovizionare si diversificarea surselor de gaze in toata regiunea;

-       Cooperarea in proiecte de cercetare si dezvoltare pentru „ecologizarea gazelor” pentru a trece la sisteme de gaze mai curate.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este o institutie financiara internationala infiintata si care isi desfasoara activitatea in baza Acordului de Instituire a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare din data de 29.05.1990. Banca a fost infiintata in 1991, dupa prabusirea comunismului in Europa, in scopul consolidarii economiilor de piata si  democratiilor in  38 de tari din sud-estul Mediteranei, Europa Centrala si de Est, pana in Asia Centrala.  Banca este detinuta de  68 de tari si doua institutii interguvernamentale (Uniunea Europeana/UE si Banca Europeana de Investitii/BEI). Mandatul atribuit BERD la infiintare stipuleaza faptul ca institutia va colabora doar cu statele care adopta principii de guvernare democratice.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) gaze naturale si asigura indeplinirea in conditii de eficienta, transparenta, siguranta, acces nediscriminatoriu si competitivitate a strategiei nationale privind transportul intern si international al gazelor naturale si dispecerizarea gazelor naturale, precum si cercetarea si proiectarea in domeniul specific activitatii sale, cu respectarea cerintelor legislatiei europene si nationale, a standardelor de calitate, performanta, mediu si dezvoltare durabila.

Transgaz are un Plan de Dezvoltare pe zece ani in care proiectele FID (Final Investment Decision) si A-FID (Advance Final Investment Decision) sunt in valoare totala de 1,25 miliarde Euro. Intre Transgaz si BERD exista o cooperare de succes in ceea ce priveste finantarea proiectului BRUA. BERD a acordat Transgaz un imprumut de 278 milioane RON pentru acest proiect. De asemenea, Transgaz si BERD au fost parteneri in demersul achizitionarii unui pachet de actiuni al operatorului de transport grec, DESFA. BERD si subsidiara Transgaz, VMTG colaboreaza pentru proiectul Ungheni – Chisinau pe componenta de mediu si social, asigurandu-se de respectarea celor mai inalte standarde in implementarea acestui proiect.

 

SERVICIUL COMUNICARE

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.