vineri | 01 decembrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. - TGN

Semnare contract prima transa imprumut BEI

Data Publicare: 18.12.2018 8:03:30

Cod IRIS: B9BE2

Astazi, 17 decembrie 2018, Banca Europeana de Investitii (BEI) si SNTGN Transgaz SA au semnat la Luxembourg, contractul pentru prima transa de 50 milioane euro din imprumutul aprobat pentru Transgaz, de 150 milioane euro. Din partea BEI, contractul a fost semnat de domnul Vicepresedinte Andrew McDowell iar din partea SNTGN Transgaz SA de domnul Director General, Ion Sterian.

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda 50 de milioane de euro pentru finantarea unei noi conducte de transport, in lungime de 308,2 km, conducta ce va conecta resursele de gaze naturale ale Romaniei de la tarmul Marii Negre atat cu reteaua nationala de transport de gaz, cat si cu coridorul BRUA, conectand astfel sistemele de transport din Europa de Sud-Est si Central si Europa de Vest.  Acordarea acestei finantari este sustinuta de Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de investitii pentru Europa ("Planul Juncker").

Atat Vicepresedintele BEI, domnul Andrew McDowell, cat si Vicepresedintele Comisiei Europene, responsabil pentru Uniunea Energetica, domnul Maros Sefcovic, in declaratiile date, au salutat suportul financiar acordat companiei Transgaz de catre BEI pentru dezvoltarea infrastructurii nationale de transport gaze naturale.

Subliniind atat importanta proiectului de investitie pentru securitatea energetica a Romaniei si diversificarea aprovizionarii cu gaze naturale in regiune, cat si importanta semnificativa a finantarii acestuia de catre BEI, domnul director general Ion Sterian a declarat:

"Cooperarea fructuoasa intre Banca Europeana de Investitii si Transgaz vizeaza asigurarea finantarii proiectelor de investitii ale companiei, adica investitii strategice care faciliteaza indeplinirea obiectivelor Uniunii Europene de dezvoltare durabila si competitiva a infrastructurii de transport al gazelor, diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz si consolidarea securitatii si solidaritatii energetice. Anul trecut, BEI a semnat doua contracte de finantare cu Transgaz, in valoare de 50 milioane EUR fiecare, pentru punerea in aplicare a primei faze a proiectului de interes comun (BRUA). Este de importanta strategica ca gazul produs in Marea Neagra sa fie incorporat in Sistemul National de Transport al gazelor si transportat pe piata romaneasca si europeana, pentru a spori securitatea aprovizionarii cu gaze catre Romania si UE si pentru a garanta securitatea aprovizionarii cu gaze pentru consumatorii romani. Sprijinul financiar al BEI va contribui in mod semnificativ la extinderea infrastructurii nationale de transport al gazelor ".

SNTGN Transgaz SA Medias este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) al gazelor naturale care asigura indeplinirea in conditii de eficienta, transparenta, siguranta, acces nediscriminatoriu si competitivitate a strategiei nationale privind transportul intern si international al gazelor naturale, dispecerizarea acestora precum cercetarea si proiectarea in domeniu, cu respectarea cerintelor legislatiei europene si nationale, a standardelor de calitate, performanta, mediu si dezvoltare durabila.

Comunicatul de presa al BEI poate fi accesat la acest link: http://www.eib.org/en/infocentre/press/releases/all/2018/2018-351-investment-plan-for-europe-eib-supports-extension-of-romanias-natural-gas-transmission-infrastructure.htm

 

 

SERVICIUL COMUNICARE Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.