joi | 30 noiembrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


BANCA TRANSILVANIA S.A. - TLV

Suplimentare emisiune internationala de obligatiuni eligibile MREL

Data Publicare: 18.08.2023 12:20:26

Cod IRIS: F2ADF

Comunicat de presa, 18 august 2023

 

 

BT completeaza cu 190 de milioane de euro

programul de emisiuni de obligatiuni, care ajunge la aproape 1 miliard de euro

 

Banca Transilvania completeaza cu 190 de milioane de euro programul de atragere de capital pentru finantarea economiei prin emiterea de obligatiuni, ajungand astfel la aproape 1 miliard de euro.

Banca isi indeplineste angajamentul fata de actionari, care au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (2022) programul BT de emisiuni corporative.

 

 “Completam emisiunea de obligatiuni cu aceasta noua etapa pentru ca dorim sa intarim baza de instrumente de pasive eligibile si structura bilantiera, in conditiile in care am atras atentia unor investitori importanti si noi pe piata noastra, la un pret atractiv, care ne optimizeaza randamentul mediu al programului. Suntem multumiti de cum a decurs programul si suntem optimisti in ceea ce priveste perioada urmatoare”, declara Оmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

 

Similar emisiunii de debut, noile obligatiuni sunt listate la Bursa Euronext Dublin, avand cod ISIN XS2669771664.

 

Emisiunile de obligatiuni BT:

 

Obligatiunile sunt eligibile pentru cerinta minima de fonduri proprii si pasive eligibile (MREL - Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities). Acestea contribuie, conform standardelor europene privind bancile, la asigurarea permanenta a unui nivel optim de fonduri, distincte de depozitele clientilor care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.  

 

Banca Transilvania | Relatii Publice & Comunicare

 

 

 Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania si din sud-estul Europei. Ca banca universala, acopera toate segmentele de clienti si linii de business in sectorul financiar. Are 20% cota de piata, aproape 4 milioane de clienti, peste 9.200 de angajati, solutii de online banking si 500 de sedii in 180 de localitati. Valoarea brandului Banca Transilvania a depasit pragul de 500 de milioane USD si a intrat in top 300 in Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este in Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Dincolo de banking, banca doreste sa aiba impact pozitiv in Romania - pentru oameni, business si mediu.

Contact: investor.relations@btrl.ro, comunicare@btrl.ro

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.