duminică | 19 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED - WINE

Solutionarea unui litigiu impotriva Ecosmart Union S.A.

Data Publicare: 18.04.2024 18:00:17

Cod IRIS: 36139

 

Catre:            Bursa de Valori Bucuresti (BVB)

cc:            Cyprus Securities & Exchange Commission (Comisia Valorilor Mobiliare si a Bursei din Cipru - CySEC), Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania (ASF) - Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare

 

Anunt si raport curent

Data Raportului: 18 aprilie 2024

Denumirea Entitatii emitente: Purcari Wineries Public Company Limited

Sediul social: Str. Lampousas nr. 1, 1095, Nicosia, Cipru

Numar de telefon/fax.: +373 22 856 035/ +373 22 856 022

Numar de inregistrare in Registrul Comertului din Cipru: HE201949

Capital social subscris si varsat: EUR 401.175 

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti, Categoria internationala actiuni

Simbol: WINE

Eveniment important de raportat: Solutionarea unui litigiu impotriva Ecosmart Union S.A.

 

Purcari Wineries Public Company Limited („Societatea”) informeaza actionarii cu privire la notificarea primita de la Ecosmart Union S.A. („Ecosmart”), o societate din cadrul Grupului Purcari, cu privire la un litigiu in care este implicata Ecosmart.

 

Astfel, in dosarul 6340/2/2020 intre Ecosmart in calitate de intimat (reclamant) si Administratia Fondului de Mediu („AFM”), in calitate de recurent (parat), Inalta Curte de Casatie si Justitie („ICCJ”) a admis in data de 16.04.2024 recursul declarat de AFM impotriva Sentintei civile nr. 410/14.03.2023 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti. ICCJ a casat in parte sentinta recurata si a respins actiunea in anulare formulata de reclamanta Ecosmart, ca nefondata.

 

Dosarul  6340/2/2020 are ca obiect, in principal, cererea reclamantei Ecosmart in contradictoriu cu AFM de anulare a raportului de inspectie fiscala nr. 27/3.07.2020 si a deciziei de impunere 27/3.07.2020 emise de AFM prin care s-a stabilit in sarcina Ecosmart o obligatie de plata suplimentara in cuantum de 22.206.627 RON.

 

La data acestui raport, Ecosmart nu a receptionat dispozitivul hotararii ICCJ. Societatea impreuna cu Ecosmart vor analiza hotararea ICCJ imediat ce aceasta va fi comunicata Ecosmart si vor determina impactul acesteia asupra activitatii si situatiei financiare a Ecosmart si, implicit, asupra Grupului Purcari si masurile care se impun pentru a minimiza efectele acesteia asupra intereselor Ecosmart si ale Grupului Purcari.

 

___________________                                                           

Victor Bostan                                                                        

Director Executiv                                                                 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.