vineri | 26 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


Med Life S.A. - M

Studiu anticorpi COVID19 - parteneriat cu Inst. Matei Bals & Spitalul Colentina

Data Publicare: 11.05.2020 16:48:57

Cod IRIS: 60CCB

MedLife, in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” si Spitalul Clinic Colentina, demareaza primul studiu pe pacienti infectati privind dinamica anticorpilor dobanditi natural pentru COVID 19 si validarea unor teste de diagnostic

 

Compania mai anunta ca isi dezvolta propria divizie de cercetare avand investitii alocate in valoare de peste 500.000 euro pentru anul acesta

 

Bucuresti, 11 mai, 2020: MedLife, liderul pietei de servicii medicale din Romania, anunta intentia de a demara impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals si Spitalul Clinic Colentina primul studiu din Romania privind dinamica anticorpilor dobanditi natural pentru COVID 19 si validarea unor teste de diagnostic.

 

Studiul se va derula pe pacienti internati in cele 2 spitale, care au fost confirmati pozitiv prin testul RT PCR. Din punct de vedere metodologie, se vor utiliza 2 metode serologice pentru detectarea anticorpilor, Chemiluminiscenta si ELISA. Interpretarea se va face in baza unui cumul de date clinice si paraclinice urmarite pe durata internarii. In plus, subiectii vor fi chestionati in detaliu pentru a evalua impactul bolii asupra sanatatii, a atitudinilor si a stilului de viata.

 

“Spre deosebire de RT-PCR, care este testul de referinta folosit pentru diagnosticarea infectiei active COVID-19, testele serologice pot fi utile in identificarea indivizilor care au dezvoltat un raspuns imun, in cadrul unei infectii active sau ca urmare a unei infectii anterioare. Desi, deocamdata, nu sunt disponibile informatii complete despre imunitatea dupa aceasta infectie, datele serologice ar putea identifica subiectii care nu mai sunt susceptibili la infectie. De asemenea, testele serologice ar putea servi unor studii de seroprevalenta utile pentru masuri de control ale infectiilor din perspectiva sanatatii publice si intelegerea importantei infectiilor asimptomatice. Totodata, ar putea fi utile pentru identificarea potentialilor donatori de plasma, care ar putea fi folosita in tratamentul formelor severe. In plus, testele serologice ar putea asista in stabilirea diagnosticului infectiei active in anumite circumstante, dar mai ales pentru scenariul in care un pacient se prezinta cu conditii clinice care ar putea reprezenta complicatii tardive ale COVID-19, situatie in care RT-PCR ar fi negativ. Desi un numar mare de teste imunologice sunt disponibile comercial, acuratetea lor pentru diagnostic si utilizarea optima raman a fi studiate. Toate testele serologice ar trebui sa fie validate anterior utilizarii pe scara larga. Dat fiind acest context, vrem sa punem bazele unui studiu local, prin care sa evaluam la pacienti romani dinamica anticorpilor anti SARS-CoV-2 si sa urmarim validarea unor teste serologice disponibile”, a declarat conf. dr. Adriana Hristea, investigator principal al studiului Institutul “Matei Bals”, medic primar boli infectioase, sef sectie Adulti 4. 

 

Subiectii inrolati in studiu vor fi testati pentru anticorpi si post externare pe o durata de minimum 3 luni pentru a se monitoriza in dinamica evolutia rezultatelor. Potrivit reprezentantilor MedLife, vor fi alocate pentru acest studiu peste 5000 de teste. 

 

“Prin studiul nostru incercam sa evaluam dinamica anticorpilor pe pacienti confirmati prin RT PCR utilizand teste serologice disponibile. De asemenea dorim sa evaluam aceasta dinamica si in functie de evolutia clinica si biologica a subiectilor. Ne dorim sa calculam valori predictive pozitive si negative pe populatia autohtona, in conditii reale de testare in laborator clinic” a spus dr. Roxana Vasilescu, coordonator medical studiu MedLife, medic primar medicina de laborator, sef laborator central MedLife.  

 

Este evident ca eforturile comunitatii stiintifice in vederea clarificarii raspunsului imun al organismului la infectia cu noul coronavirus vor da roade in gasirea acelor teste serologice care sa poata sa spuna cu grad inalt de precizie daca si cand  o persoana a fost in contact cu SARS-CoV-2, daca chiar in prezenta anticorpilor continua sa raspandeasca virusul si in ce masura anticorpii dezvoltati sunt anticorpi protectivi si pe ce perioada de timp. Acest lucru se va intampla in timp. In aceasta etapa, trebuie sa intelegem cum sa utilizam cat mai bine ceea ce avem deja la dispozitie si speram ca acest studiu sa aiba o mare contributie in acest sens” a mai spus dr. Roxana Vasliescu.

 

Avand o baza solida pe baza primului studiu privind imunizarea naturala a populatiei, dar si prin prisma noului parteneriat cu institutii publice, MedLife mai anunta ca isi dezvolta propriul centru de cercetare, oferindu-si in continuare resursele autoritatilor pentru a sprijini efortul acestora in lupta cu noul coronavirus. Compania evalueaza investitii in valoare de peste jumatate de milion de euro pentru proiecte de cercetare pana la finalul anului. 

 

“Cercetarea este unul dintre motoarele dezvoltarii marilor economii si poate fi unul dintre motoarele relansarii economiei romanesti. In calitate de lider de industrie, si mai ales in calitate de companie cu capital romanesc, listata la Bursa de la Bucuresti, vrem sa punem bazele unui centru de cercetare local care sa sprijine efortul autoritatilor in lupta cu aceasta pandemie. Avem nevoie sa dezvoltam solutii autohtone si sa reducem dependenta de studii si tehnologii importate pentru a putea raspunde si mai bine la urmatoarele alerte epidemiologice si nu numai. Trebuie sa ne unim fortele si sa repornim Romania. Am investit deja peste 250.000 de euro pentru primul studiu de imunizare si pentru pregatirea celui de al doilea pe care il vom derula in parteneriat cu Institutul Matei Bals si Spitalul Colentina si pe care il vom sustine integral din resurse proprii. Avem in plan si alte proiecte de cercetare si estimam ca vom investi in plus fata de fondurile alocate deja peste 250.0000 euro pana la finalul anului” a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group. 

 

MedLife a finalizat saptamana trecuta propriul studiu privind imunizarea naturala a populatiei, fiind cel mai mare studiu din regiune si unul dintre cele mai mari din Europa care a utilizat spre validare 4 metode de testare. Compania si-a mai exprimat intentia de a extinde studiul in Suceava, epicentrul infectiei cu noul coronavirus din Romania.

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.