sâmbătă | 24 februarie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Comunicate de presa


Bursele europene colaboreaza pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata in Uniunea Europeana

16.02.2023

Comunicat de presa, Bruxelles, 16 februarie 2023

Astazi, paisprezece grupuri de burse de valori din Europa, prezente in douazeci si sase [1] de state membre ale Uniunii Europene, au anuntat o initiativa comuna de participare la viitorul proces de selectie pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata (consolidated tape) pentru actiuni in Uniunea Europeana. Proiectul raspunde astfel propunerii Comisiei Europene referitoare la o solutie de consolidare a datelor de piata pentru actiuni pentru a contribui la dezvoltarea Uniunii Pietelor de Capital.

Bursele participante – elemente centrale ale pietelor financiare din Europa, cu decenii de experienta in operarea de infrastructura critica pentru piata – au semnat un document (term sheet) pentru a infiinta o companie in joint venture care va evalua si pregati inscrierea in procesul viitor de selectie a unui Consolidator de Date de Piata (CTP- Consolidated Tape Provider).

Participantii sunt specialisti recunoscuti in furnizarea de date de piata fiabile si de inalta calitate si sunt bine pozitionati pentru a furniza o solutie de consolidare a datelor de piata in mod rapid, eficient si la cele mai inalte standarde operationale.

Proiectul se va concentra pe furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata pentru a oferi o sursa cuprinzatoare, standardizata si consecventa de date de piata si va cauta sa colaboreze cu autoritatile de reglementare pentru a dezvolta solutia optima pentru investitori.

Prin acest joint venture, bursele participante, ca jucatori cheie in ecosistemul pietelor de capital din UE, isi reitereaza angajamentul de a promova autonomia strategica deschisa a UE.

FINAL.

 

Afirmatii cu privire la elemente viitoare

Acest comunicat de presa contine afirmatii cu privire la elemente viitoare, in sensul Legii de Reforma a Litigiilor privind valorile mobiliare din SUA din 1995, inclusiv declaratii cu privire la formarea unei asocieri in joint venture de catre bursele participante si la potentialele beneficii ale asocierii in joint venture. Avertizam ca aceste declaratii nu sunt garantii ale performantelor viitoare. Rezultatele realizate pot diferi semnificativ de cele exprimate sau implicite in declaratiile prospective. Declaratiile cu privire la elemente viitoare implica o serie de riscuri, incertitudini sau alti factori dincolo de controlul participantilor la joint venture. Acesti factori includ, dar nu se limiteaza la factori detaliati in raportul anual al unui participant la joint venture in Formularul 10-K si rapoartele periodice depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC) din SUA, daca exista. Participantii la joint venture nu isi asuma nicio obligatie de a publica orice revizuire a oricaror declaratii cu privire la elemente viitoare.

 

Note pentru editori

Bursele participante in joint venture:

Athens Stock Exchange

Bucharest Stock Exchange

Budapest Stock Exchange

Bulgarian Stock Exchange

Cyprus Stock Exchange

Deutsche Boerse Group

Euronext, incluzand:

Borsa Italiana

Euronext Amsterdam

Euronext Brussels

Euronext Dublin

Euronext Lisbon

Euronext Paris

Oslo Børs

Luxembourg Stock Exchange

Malta Stock Exchange

Nasdaq, incluzand:

Nasdaq Stockholm

Nasdaq Copenhagen

Nasdaq Helsinki

Nasdaq Iceland

Nasdaq Riga

Nasdaq Tallinn

Nasdaq Vilnius

SIX Group, incluzand:

BME Exchange

Warsaw Stock Exchange

Wiener Börse, incluzand:

Prague Stock Exchange

Vienna Stock Exchange

Zagreb Stock Exchange, incluzand:

Ljubljana Stock Exchange

 

 

Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam sa contactati:


press@ct-project.eu
 

Erik Gruvfors (Nasdaq)

+46 73 44 97 812

Andrea Monzani (Euronext)

+39 33 51 30 98 45

Niels Tomm (Deutsche Boerse)

+49 17 23 00 96 40

Santiago Ximénez (SIX Group)

+34 91 70 95 705

 

 

[1] Toate statele membre UE cu exceptia Slovaciei