vineri | 12 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) calculeaza si distribuie in timp real 11 indici proprii – BET, BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BET-FI, BET-NG, BET Plus, BET AeRO – precum si un indice dezvoltat impreuna cu Bursa de Valori din Viena, indicele ROTX.

Indicii BVB reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate companii listate sau evolutia anumitor sectoare reprezentative, cum ar fi sectorul financiar sau sectorul energetic. Ca metodologie de calcul, toti indicii BVB sunt indici de pret ponderati cu capitalizarea free float-ului, cu limite maxime pentru ponderile societatilor componente. Cu exceptia indicilor BET-TR, BET-TRN, BET-XT-TR si BET-XT-TRN care sunt ajustati pentru dividende, ceilalti indici reflecta doar evolutia preturilor de piata.

Metodologia aplicata indicilor BVB permit utilizarea acestora ca activ suport pentru instrumente financiare derivate si produse structurate.

Toti indicii BVB sunt calculati in RON, EUR si USD si sunt distribuiti in timp real.

Pentru mai multe informatii despre indici, va rugam sa ne contactati la indices@bvb.ro

Indici BVB

BET® (BUCHAREST EXCHANGE TRADING)

ISIN: ROXBSEI00005
Data lansare: 19.09.1997
Nr. societati:  variabil, intre 10 si 20
Valoare de start: 1000 puncte
Revizuire: Trimestriala (martie, iunie, septembrie, decembrie)
BET este primul indice dezvoltat de BVB si reprezinta indicele de referinta al pietei locale de capital. BET reflecta evolutia celor mai tranzactionate companii de pe piata reglementata a BVB, exclusiv societatile de investitii financiare (SIF-uri). Este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului, ponderea maxima a unui simbol fiind de 20%.
Criteriul principal de selectie al societatilor in indice este lichiditatea. Incepand cu anul 2015, pentru selectie se aplica si criterii legate de transparenta emitentilor si calitatea raportarilor si a comunicarii acestora cu investitorii.