miercuri | 29 mai, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Comunicate de presa


Expunerea Romaniei creste in indicii FTSE Russell Actiunile Bittnet Systems intra in indicii FTSE Global Micro Cap si FTSE Total-Cap ai furnizorului international de indici

22.02.2021

  • Actiunile Bittnet (BNET) vor intra din martie in indicii FTSE Global Micro Cap si FTSE Total-Cap. Astfel, Romania va avea 4 actiuni in indicii FTSE Russell: Bittnet Systems si TeraPlast (TRP) in indicii FTSE Global Micro Cap si FTSE Total-Cap, iar actiunile Banca Transilvania (TLV) si Nuclearelectrica (SNN) in indicii pentru Piete Emergente.
  • Radu Hanga, Presedinte BVB:
    • „Anuntul FTSE Russell este o veste foarte importanta pentru intreaga piata de capital si cu atat mai mult pentru toti cei care au ales sa investeasca in actiuni Bittnet. Promovarea Romaniei la statutul de Piata Emergenta Secundara are beneficii nu doar pentru companiile care intra in indicii pentru Piete Emergente, ci si pentru alte companii care odata cu includerea in indicii pentru microcaps, intra pe radarele unor noi investitori internationali care urmaresc acesti indici.”
  • Cristian Logofatu, Cofondator, Bittnet Systems:
    • „Anuntul FTSE Russell ne aduce multe satisfactii, deoarece reprezinta inca o confirmare a faptului ca si companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea usor ca fiind «mici», pot aduce lichiditate semnificativa in piata. Cred ca aceasta decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea actiunilor BNET in indicele BET-XT, ar trebui sa dubleze semnalul pentru investitorii profesionisti locali, de a-si diversifica portofoliile, oferind expunere atat de necesara intr-o companie de IT cu crestere accelerata.”
  • Adrian Tanase, Director General, BVB:
    • „Bittnet devine o alta poveste etalon pentru Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca in cei sase ani de prezenta pe piata de capital a utilizat la maximum mecanismele pietei atat pentru atragerea de finantare, pentru cresterea vizibilitatii, dar, mai ales, pentru extindere. Ne dorim sa avem cat mai mult companii romanesti in indicii FTSE Russell, pentru ca astfel de consolidam statutul de piata emergenta si, totodata, suntem mai vizibili pe radarele investitorilor internationali”

 

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca actiunile Bittnet Systems (BNET) vor fi incluse din 22 martie in indicii FTSE Global Micro Cap si FTSE Total-Cap, in urma celei mai recente revizuiri semestriale a indicilor FTSE Russell. . Lista finala a companiilor care urmeaza sa fie incluse in acesti indici va fi anuntata pe 5 martie.

Astfel, Romania va avea doua companii in cei doi indici, respectiv Bittnet Systems si TeraPlast. Titlurile producatorului de materiale de constructii au fost incluse in cei doi indici in septembrie 2020, cand Romania a fost promovata efectiv la statutul de Piata Emergenta, prin includerea in indicele pentru Piete Emergente a actiunilor Bancii Transilvania si Nuclearelectrica. FTSE Global Micro-Cap face parte din seria de indici FTSE Total-Cap si se adreseaza companiilor din sectorul micro, conform clasificarii FTSE Russell. Includerea companiilor romanesti in acesti indici contribuie nu doar la vizibilitate, ci si la atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri.

„Anuntul FTSE Russell este o veste foarte importanta pentru intreaga piata de capital si cu atat mai mult pentru toti cei care au ales sa investeasca in actiunile Bittnet. Promovarea Romaniei la statutul de Piata Emergenta are beneficii nu doar pentru companiile care intra in indicii pentru Piete Emergente, ci si pentru alte companii care odata cu includerea in indicii pentru microcaps, intra pe radarele unor noi investitori internationali care urmaresc acesti indici. Includerea actiunilor Bittnet in cei doi indici FTSE Russell, la noua luni de la promovarea companiei de pe AeRO pe Piata Reglementata, demonstreaza ca piata de capital valideaza povestile de succes ale companiilor”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

„Anuntul FTSE Russell de a include actiunile Bittnet in indicii sai globali ne aduce multe satisfactii, deoarece reprezinta inca o confirmare a faptului ca si companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea usor ca fiind «mici», pot aduce lichiditate semnificativa in piata. Cred ca aceasta decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea actiunilor BNET in indicele BET-XT, ar trebui sa dubleze semnalul pentru investitorii profesionisti locali, de a-si diversifica portofoliile, oferind expunere atat de necesara intr-o companie de IT cu crestere accelerata. Dar, cel mai important, multumim tuturor actionarilor nostri care, in ultimii sase ani, au tranzactionat atat de activ actiuni BNET - includerea noastra in indicii FTSE Russell reprezentand adevarata marturie a puterii si influentei pe care acestia o au asupra pietei de capital locale”, a spus Cristian Logofatu, cofondator al Bittnet Systems.

„Bittnet devine o alta poveste etalon pentru Bursa de Valori Bucuresti, pentru ca in cei sase ani de prezenta pe piata de capital a utilizat la maximum mecanismele pietei atat pentru atragerea de finantare, pentru cresterea vizibilitatii, dar, mai ales, pentru extindere. Parcursul Bittnet de la listarea din 2015 pana in prezent demonstreaza eficienta listarii si a finantarii prin piata de capital pentru dezvoltarea companiilor intr-un mod sustenabil si a faptului ca investitorii «recunosc» un astfel de parcurs prin evaluarea companiei la cota Bursei, iar includerea in indicii FTSE Russell vine ca o consecinta naturala a tuturor acestor lucruri. Ne dorim sa avem cat mai mult companii romanesti in indicii FTSE Russell, pentru ca astfel de consolidam statutul de piata emergenta si, totodata, suntem mai vizibili pe radarele investitorilor internationali”, a afirmat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Promovarea Romaniei de catre FTSE Russell, in septembrie 2020, in randul Pietelor Emergente a deschis pentru piata de capital calea catre un univers investitional mult mai larg, iar odata cu cresterea numarului de investitori, este mai mare si cererea pentru activele romanesti, care se va traduce si printr-o evaluare mai buna a companiilor listate si, deci, printr-o crestere a capitalizarii pietei locale.