vineri | 26 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


ALRO S.A. - ALR

Vimetco Extrusion, subsidiara ALRO, investeste aproximativ 10 milioane EUR

Data Publicare: 10.03.2021 8:34:22

Cod IRIS: 59395

                                                                                                                                                                                                                                                                       Nr. 16/10.03.2021 

Catre:    Autoritatea de Supraveghere Financiara

              Bursa de Valori Bucuresti

Raport curent intocmit in conformitate cu prevederile din Legea nr. 24/2017 si Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata 

Data raportului: 10.03.2021

Denumirea entitatii emitente: Alro S.A.

Sediul social: Slatina, Str. Pitesti, nr.116, Jud. Olt

Numarul de telefon/ fax: 0249 431 901 / 0249 437 500

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului : RO 1515374

Numar de ordine in Registrul Comertului: J28/8/1991

Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRCJ28/8/1991

Cod LEI: 5493008G6W6SORM2JG98

Capital social subscris si varsat: 356.889.567,5 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti - Categoria Premium (simbol de piata: ALR) 

 

Comunicat de presa

Vimetco Extrusion, subsidiara din aval a ALRO, investeste

aproximativ 10 milioane EUR intr-o linie de extrudare automata a profilelor de aluminiu 

·         Vimetco Extrusion continua programul de investitii pentru cresterea capacitatii de productie cu un nou proiect evaluat la circa 10 milioane EUR 

·         Proiectul vizeaza implementarea si punerea in functiune, pana in septembrie 2022, a unei linii de extrudare a profilelor de aluminiu, care este complet noua si foloseste echipamente de ultima generatie 

·         Linia de productie este complet automatizata cu impact semnificativ in cresterea eficientei procesului de productie, concomitent cu utilizarea sustenabila a resurselor naturale 

·      Vimetco Extrusion va continua sa dezvolte si sa asigure un portofoliu extins de solutii in conformitate cu toate standardele de protectie a mediului prin investitii constante in toate ariile sale de activitate 

 

Slatina, 10 martie 2021 – ALRO S.A. (BVB: ALR, „Compania” sau „ALRO”), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta ca Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO responsabila de linia de afaceri cu produse extrudate, continua investitiile in dezvoltarea de produse cu valoare adaugata mare si foarte mare printr-un proiect investitional de circa 10 milioane EUR, care consta in achizitia si instalarea unei linii de extrudare automatizate, furnizata de catre Presezzi Extrusion spa.

Pe langa atingerea obiectivelor Vimetco Extrusion de crestere a valorii adaugate oferite actionarilor, clientilor si comunitatii prin reducerea impactului asupra mediului si crearea unui portofoliu extins de solutii personalizate, obtinute prin implementarea celor mai noi tehnologii disponibile, proiectul va genera, de asemenea, economii de costuri si o eficienta operationala sporita.

Expertiza in crearea produselor cu valoare adaugata mare si foarte mare este obtinuta doar prin investitii constante in inovatie si pregatirea profesionala remarcabila a angajatilor, iar Vimetco Extrusion a demonstrat ca este nu doar hotarata sa isi asume aceste responsabilitati, cat si sa le execute cu o foarte mare eficienta”,  a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO. „Aceasta ultima investitie reprezinta inca un pas in realizarea viziunii pe termen lung a companiei, impreuna cu parteneriatele realizate recent cu companii din industrii recunoscute pentru standardele inalte ale materialelor utilizate, precizia in executie, stabilitatea si predictibilitatea in livrarea produselor finite”, a adaugat Marian NASTASE.

Noua linie completa de extrudare de 7” este echipata cu tehnologia necesara functionarii cu interventii umane reduse, intregul procesul fiind automatizat prin sistemul de gestionare DMS (“Sistem de management al datelor”) dezvoltat de Presezzi. Pe langa capacitatea de extrudare a profilelor pana la o lungime de 60 de metri, cu o viteza de 50 m/min, echipamentul are cel mai mic consum de gaz de pe piata, este dotat cu un sistem eficient ESS (Energy-saving system – sistem de economisire a energiei), precum si cu zone de racire cu apa si aer, pentru valorificarea eficienta a resurselor utilizate. Acest proiect de investitii este finantat din doua surse, prin credit comercial si prin credit bancar pentru investitii.

Vimetco Extrusion continua sa investeasca in tehnologie, asigurand calea catre o afacere durabila, eficienta si orientata spre client”, a declarat Igor HIGER, Presedintele Consiliului de Administratie al Vimetco Extrusion. Consideram Presezzi a fi partenerul potrivit pentru acest demers si suntem increzatori ca acesta este doar primul pas catre un parteneriat de succes, de lunga durata”, a adaugat Igor HIGER.

Vimetco Extrusion va continua sa dezvolte si sa asigure un portofoliu extins de solutii, respectand cele mai ridicate standarde de protectie ale mediului prin investitii continue in fiecare arie de activitate. 

Presezzi Extrusion isi exprima recunostinta pentru acest nou parteneriat, pentru increderea in tehnologia si in calitatea companiei noastre de a realiza acest proiect ambitios si complex fiind dispusi sa oferim sprijinul nostru lui Vimetco Extrusion si pentru planurile sale viitoare”, a declarat Valerio PRESEZZI, Fondator si Presedinte al Presezzi Extrusion. 

Presezzi Extrusion spa este implicata, de mai bine de 25 de ani in proiectarea, productia si punerea in functiune a preselor de extrudare a profilelor din aluminiu, aliajelor dure, cuprului si alamei, oferind instalatii complete si personalizate de extrudare a aluminiului. Presezzi Extrusion ofera sisteme automatizate unice, durabile, si sigure, concepute pentru a asigura cel mai bun management care sa permita un grad mare de flexibilitate si usurinta in utilizare.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati: 

www.alro.ro 

Florenta Ghita

Bucharest

Phone: +40 744 644 004

Email: investor.relations@alro.ro 

Note catre editori: 

Grupul ALRO 

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producatorul de aluminiu, Alum S.A. - producatorul de alumina, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societatea de extractie a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producator de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding si de management, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  si Bauxite Marketing Ltd - marketing. Avand aceasta structura, Grupul a creat un lant de productie integrat, asigurand materiile prime pentru ALRO. 

ALRO 

ALRO este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. ALRO este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitate, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat si 335.000 tpa de aluminiu turnat. 

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana, dar Compania are exporturi si in SUA si Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9100 pentru unitatile de productie pentru industria aero, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate. 

Incepand cu data de 18 martie 2019, Comitetul Index al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat includerea ALRO (codul ALR) in BET, indicele principal al pietei si in BET-TR (indice de tip total return). Actiunile ALRO sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti din octombrie 1997, iar ALRO este prima companie din industria aluminiului prezenta in cei doi indici. 

Incepand cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociatie internationala care contribuie la imbunatatirea durabilitatii in sectorul global al aluminiului.

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.