miercuri | 29 mai, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


BITTNET SYSTEMS SA - BNET

Includerea Bittnet in indicii BVB: BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-Plus

Data Publicare: 10.09.2020 8:31:47

Cod IRIS: F46F9

 

Raport curent nr. 48 / 2020

 

Raport curent in conformitate cu:

Legea 24/2017, Regulament ASF 5/2018

Data raportului:

10.09.2020

Numele companiei

BITTNET SYSTEMS S.A

Sediul social

Strada Soimus Nr. 23, Bloc 2, Apartament 24, Sector 4, Bucuresti

Punct de lucru

Blvd. Timisoara nr 26 Cladirea Plaza Romania Offices Spatiul PRO-01 Etaj 1 Sector 6, Bucuresti

Telefon/Fax

021.527.16.00 / 021.527.16.98

Cod Unic de Inregistrare la Registrul Comertului

21181848

Numar de ordine la Registrul Comertului

J40/3752/2007

Piata pe care sunt tranzactionate actiunile

Segment: Principal; Categoria: Standard

Simbol

BNET - actiuni

BNET22, BNET23, BNET23A, BNET23C – obligatiuni

Capital subscris si varsat

21.632.474 RON

Principalele caracteristici ale titlurilor emise de companie

216.324.740 actiuni la pretul nominal de 0.10 RON per actiune

 


Includerea BNET in indicii BVB

 

BITTNET SYSTEMS S.A. (numita in continuare “Compania”) informeaza investitorii despre decizia Comisiei Indicilor Bursei de Valori Bucuresti, intrunita in data de 9 septembrie 2020, de a include actiunile Companiei in componenta urmatorilor indici BVB: BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index), BET-XT-TR (Bucharest Exchange Trading Extended Total Return Index), BET-BK (Bucharest Exchange Trading Benchmark Index) si BET-Plus (Bucharest Exchange Trading Plus Index). Intrarea in vigoare a modificarilor la nivelul componentei respectivilor indici va avea loc incepand cu data 21 septembrie 2020.

 

Includerea in indicii celor mai tranzactionati emitenti de la BVB vine dupa ce in data de 3 iunie 2020 actiunile BNET au fost admise pe Piata Reglementata administrata de BVB. Includerea actiunilor BNET in indicii BET- XT, BET-BK si BET-Plus a fost bazata pe indicatori precum lichiditate, capitalizare bursiera si free-float si confirma evolutia valorii de piata si a lichiditatii Bittnet. Aceasta includere are o importanta deosebita pentru noi deoarece permite fondurilor de investitii care utilizeaza drept benchmark acesti indici sa investeasca in actiunea BNET.

 

Ponderea simbolului BNET in componenta indicilor, respectiv valorile corespunzatoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR), a factorilor de lichiditate (FL) si a factorilor de corectie a pretului (FCi) va fi determinata pe baza numarului de actiuni si a cotatiei de inchidere inregistrata la finalul sedintei de tranzactionare din data de 11 septembrie 2020.

 

Despre Indicii BVB

 

Indicii BVB reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate companii listate sau evolutia anumitor sectoare reprezentative, cum ar fi sectorul financiar sau sectorul energetic. Ca metodologie de calcul, toti indicii BVB sunt indici de pret ponderat cu capitalizarea free float-ului, cu limite maxime pentru ponderile societatilor componente. Cu exceptia indicilor BET-TR si BET-XT-TR, care sunt ajustati pentru dividende, ceilalti indici reflecta doar evolutia preturilor de piata.

 

BET-XT reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate 25 de companii de pe Piata Reglementata a BVB, inclusiv societatile de investitii financiare.

 

BET-XT-TR este varianta de tip total return a indicelui BET-XT, care include cele mai tranzactionate 25 companii romanesti listate la BVB. Indicele BET-XT-TR reflecta atat evolutia preturilor companiilor componente, cat si dividendele oferite de acestea.

 

Indicele BETPlus este un indice ponderat cu capitalizarea free float-ului companiilor romanesti (cu exceptia societatilor de investitii financiare) listate pe piata reglementata, care indeplinesc un set criterii minime de eligibilitate de selectie referitoare la lichiditate si capitalizare bursiera ajustata cu free float-ul.

 

Indicele BET-BK a fost construit pentru a putea fi folosit ca benchmark de catre administratorii de fonduri, dar si de alti investitori institutionali, metodologia de calcul reflecta cerintele legale si limitele de investitii ale fondurilor.

 

Presedintele Consiliului de Administratie

Prin reprezentant Mihai-Alexandru-Constantin LOGOFATU

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.