duminică | 03 decembrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


Digi Communications N.V. - DIGI

Potentiala achizitie a operatiunilor grupului Digi din Ungaria de catre 4iG

Data Publicare: 29.03.2021 18:43:09

Cod IRIS: F296F

 


Catre:

Autoritatea de Supraveghere Financiara

Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

 

Bursa de Valori Bucuresti

Piata Reglementata, Categoria Int’l (Actiuni)

De la:

DIGI COMMUNICATIONS N.V. 

RAPORT CURENT

conform prevederilor Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 5/2018 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile art. 99 din Codul Bursei de Valori Bucuresti, Titlul II, Emitenti si Instrumente Financiare

Data raportului:

29 martie 2021

Denumirea entitatii emitente:

DIGI COMMUNICATIONS N.V. („Societatea”)

Sediul social:

Amsterdam, Regatul Tarilor de Jos

Adresa sediului operational:

Bucuresti, str. Dr. Staicovici nr.75, Forum 2000 Building, Faza 1, et.4, Sectorul 5,  Romania

Numarul de telefon/fax:

+4031.400.65.05/ +4031.400.65.06

Numarul de inregistrare la Camera de Comert si Industrie din Regatul Tarilor de Jos si Numarul de Identificare a Persoanelor Juridice si Parteneriatelor din Regatul Tarilor de Jos (RSIN):

Numarul de inregistrare la Camera de Comert si Industrie din Regatul Tarilor de Jos: 34132532/29.03.2000

RSIN: 808800322

Cod fiscal:

RO 37449310

Capital Social:

6.810.042,52 EUR

Numarul de actiuni emise:

100.000.000 (din care (i) 64.556.028 actiuni clasa A, cu o valoare nominala de zece eurocenti (€ 0,10) fiecare si (ii) 35.443.972 actiuni clasa B, cu o valoare nominala de un eurocent (€ 0,01) fiecare)

Numarul de actiuni admise la tranzactionare:

35.443.972 actiuni clasa B

Piata Reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise:

Bursa de Valori Bucuresti, Segmentul Principal, Categoria Int’l (Actiuni)

 

Evenimente importante de raportat:         4iG si Filiala din Romania a Societatii au agreat termenii unui acord privind o potentiala achizitie a operatiunilor grupului Digi din Ungaria de catre 4iG

Societatea doreste sa informeze investitorii si piata ca, la data de 29 martie 2021, Filiala din Romania a Societatii si 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piata de IT si telecomunicatii din Ungaria, au incheiat un acord preliminar si neobligatoriu pentru achizitia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) si a filialelor Invitel Ltd. si I TV Ltd. In baza intelegerii partilor, 4iG ar urma sa achizitioneze integral participatia Filialei din Romania a Societatii in operatorul de top de pe piata de telecomunicatii din Ungaria. Achizitia ar urma sa fie finalizata pana in luna septembrie a anului 2021, dupa ce se va incheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria si filialele sale, se va semna contractul de vanzare-cumparare, pe baza acordului autoritatii de concurenta.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicatii cu o pozitie de top pe piata locala, prezent de 23 de ani in Ungaria unde ofera un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu si satelit (DTH), date fixe si mobile si telefonie fixa si mobila. Digi Ungaria furniza servicii catre mai mult de 1,1 milioane de abonati la nivel national si inregistra peste 2,5 milioane de unitati generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

In 2020, operatiunile din Ungaria ale DIGI au inregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) si EBITDA ajustata de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piata de IT si telecomunicatii din Ungaria, contribuind semnificativ la cresterea economiei bazate pe cunoastere si digitalizare, in tara vecina. 4iG are o experienta de peste 25 de ani pe piata tehnologiilor si a inovatiilor tehnologice.

 

Serghei Bulgac

Director General (Chief Executive Officer)

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.