marți | 03 octombrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ZENTIVA S.A. - SCD

Notificari prag detineri

Data Publicare: 05.10.2018 17:06:48

Cod IRIS: 910CA

 

Catre:

Autoritatea de Supraveghere Financiara

Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

 

Bursa de Valori Bucuresti

Piata Reglementata, Categoria Standard (Actiuni)

De la:

ZENTIVA S.A. 

 

RAPORT CURENT

conform prevederilor art. 72 din Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului Autoritatii de Supraveghere Financiare nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, precum si prevederile art. 105 din Codul Bursei de Valori Bucuresti, Titlul II, Emitenti si Instrumente Financiare

 

Data raportului:

5 octombrie 2018

Denumirea Emitentului:

ZENTIVA S.A. („Societatea”)

Sediul social:

Bd. Therodor Pallady nr. 50

Sector 3, Bucuresti

Romania

Numarul de telefon/fax:

+4021.304.72.00/ +4021.345.40.04

Webpage:

www.zentiva.ro 

Numarul de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti si codul unic de inregistrare:

J40/363/1991

336206

Capital Social:

RON 41.696.115

Numarul de actiuni:

416.961.150 actiuni

Piata Reglementata pe care se tranzactioneaza instrumentele financiare emise:

Bursa de Valori Bucuresti, Segmentul Principal, Categoria Standard (Actiuni)

Evenimente importante de raportat:  

(A)              Raportare detineri sub pragul de 5% din totalul drepturilor de vot detinute de Zentiva N.V. in ZENTIVA S.A.

(B)               Raportare detineri peste pragul de 90% din totalul drepturilor de vot detinute de AI Sirona BidCo s.r.o.  in ZENTIVA S.A.

Societatea doreste sa informeze actionarii si investitorii cu privire la faptul ca, drept urmare a finalizarii transferului de actiuni intre Zentiva N.V. (100% detinuta si controlata de Sanofi Aventis Europe), in calitate de vanzator si AI Sirona BidCo s.r.o. (100% detinuta si controlata de AI Sirona (Luxembourg) Acquisition S. a r.l., o societate care este la randul sau detinuta in intregime de catre AI Sirona (Luxembourg) Subco S. a r.l. si in cele din urma controlata de Advent Funds GPE VIII, un fond administrat de catre Advent International Corporation, in calitate de cumparator, a fost transferat controlul asupra Zentiva Group a.s., actionarul majoritar al Societatii (care detine 388.730.877 actiuni, reprezentand 93,2295% din capitalul social al Societatii si drepturile de vot in adunarea generala a actionarilor). In consecinta, a avut loc si o schimbare indirecta a controlului asupra Societatii.

Ca urmare a raportarilor transmise, la data de 30 septembrie 2018, detinerile indirecte ale Zentiva N.V. in Societate s-au redus de la 388.730.877 actiuni, reprezentand 93,2295% din capitalul social al Societatii si drepturile de vot in adunarea generala a actionarilor la zero (0) actiuni si drepturi de vot in adunarea generala a actionarilor. Detinerile indirecte ale AI Sirona BidCo s.r.o. in Societate au crescut de la zero (0) actiuni si drepturi de vot in adunarea generala a actionarilor la 388.730.877 actiuni, reprezentand 93,2295% din capitalul social al Societatii si drepturile de vot in adunarea generala a actionarilor.

Raportarile privind detinerile, primite de la Zentiva N.V. si de la AI Sirona BidCo s.r.o. sunt atasate drept Anexa la prezentul raport curent.

 

Simona Cocos

Director General

 

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.