vineri | 08 decembrie, 2023 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. - TGN

Comunicat - Incetare contract istoric Gazprom Export LLC

Data Publicare: 22.02.2021 8:17:02

Cod IRIS: 552F2

SNTGN TRANSGAZ SA informeaza asupra faptului ca, in scopul aplicarii reglementarilor europene pe conductele de transport gaze naturale T2 si T3, al incheierii cu operatorii de transport adiacenti a acordurilor de interconectare aferente punctelor de intrare/iesire ale acestor conducte, contractul istoric pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul Romaniei catre terte tari, incheiat cu Gazprom Export LLC (GPE) si valabil pana la data de 31.12.2023, a incetat prin acordul partilor.

Negocierile intense purtate intre Comisia Europeana (DG-ENER), SNTGN Transgaz SA si Gazprom Export LLC s-au materializat intr-un Acord de incetare a Contractului istoric intre SNTGN Transgaz SA si GPE incheiat pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul Romaniei catre terte tari.

Acest Acord este de o importanta deosebita, intrucat pe de o parte creeaza premisele pentru aplicarea cadrului normativ european pentru rezervarea de capacitate de transport gaze naturale prin conductele de tranzit T2 si T3 si in acelasi timp asigura protejarea optima a intereselor financiare ale Transgaz care decurgeau din contractul istoric de transport gaze naturale prin conducta de tranzit T3.

Acordul de Incetare a Contractului istoric intre SNTGN Transgaz SA si Gazprom Export LLC creeaza cadrul necesar pentru incheierea Acordurilor de Interconectare pentru Punctele de Interconectare Isaccea 2,3 si Negru Voda/Kardam 2,3, asigurarea accesului liber al tertilor la rezervarea de capacitate pe conductele de tranzit T2 si T3 asigura incasarea sumelor ramase de achitat din contractul istoric si creeaza premisele cresterii gradului de utilizare a infrastructurii de transport al gazelor naturale din Romania.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) care raspunde de functionarea acestuia in conditii de calitate, siguranta, eficienta economica si protectie a mediului inconjurator, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti, o companie transparenta, deschisa spre dialog si bune practici corporative, care, in indeplinirea misiunii asumate, desfasoara activitatea de transport gaze naturale in conformitate cu prevederile legislatiei si reglementarilor europene si nationale in vigoare privind transportul gazelor naturale prin conducte, dar si cu cele ale legislatiei specifice pietei de capital si guvernantei corporative.

 

SERVICIUL COMUNICARE

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.