miercuri | 04 octombrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED - WINE

Hotarari AGA Anuala 26.05.2023

Data Publicare: 26.05.2023 17:32:43

Cod IRIS: 6C84B

 

Catre:  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)

cc:       Cyprus Securities & Exchange Commission (Comisia Valorilor Mobiliare si a Bursei din Cipru - CySEC), Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania (ASF)

Anunt si Raport Curent

Data Raportului:  26 Mai 2023

Denumirea entitatii emitente: Purcari Wineries Public Company Limited

Sediul social: Str. Lampousas nr. 1, 1095, Nicosia, Cipru

Numar de telefon/fax.: +373 22 856 035/ +373 22 856 022

Numar de inregistrare in Registrul Comertului din Cipru: HE201949

Capital social subscris si varsat: EUR 401.175

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti, Categoria internationala actiuni

Simbol: WINE

Adunarea Generala a Actionarilor din 26 mai 2023

Adunarea Generala a Actionarilor (“AGA”) a Purcari Wineries Public Company Limited (in continuare “Emitent”, “Compania”, “Grupul”) a avut loc astazi la Courtyard by Mariott Bucharest Floreasca, strada Dimitrie Pompeiu 2A, Bucuresti 020337, Romania, Sala de conferinte Beta.

In cadrul AGA, a fost prezentat si revizuit Raportul Financiar Anual care include Situatiile Financiare Individuale Auditate Finale ale Companiei, Situatiile Financiare Consolidate Auditate Finale ale Purcari Wineries Public Company Limited pentru anul financiar incheiat la 31 decembrie 2022, Situatiile Financiare in format ESEF, incluzand etichetele iXBRL aplicate in Situatiile Financiare 2022 Consolidate, Raportul Consiliului de Administratie al Companiei, Declaratia privind Guvernanta Corporativa si Raportul Auditorilor Independenti ai Companiei privitor la aceste situatii financiare.

In urma Adunarii Generale Anuale, actionarii au decis ulterior:

1.    Cu 84,37% din voturi, actionarii au aprobat re-alegerea Directorului Neexecutiv dl. Vasile Tofan ca si Director Neexecutiv, care s-a retras si s-a oferit pentru realegere in cadrul AGA conform procedurilor de rotatie ale directorilor din Articolele de Constituire ale Companiei.

 

2.     Cu 97,01% din voturi, actionarii au aprobat numirea dlui  Eugen Comendant in functia de Director Neexecutiv al Companiei.

 

3.     Cu 99,42% din voturi, actionarii au aprobat numirea dnei Paula Catalina Banu in functia de Director Neexecutiv, Independent al Companiei.

 

4.      Cu 99,42% din voturi, actionarii au aprobat numirea dnei Raluca Ioana Man in functia de Director Neexecutiv, Independent al Companiei.

 

5.   Cu 99,72% din voturi, actionarii au aprobat in unanimitate numirea auditorilor independenti PricewaterhouseCoopers Ltd Cipru in calitate de auditori ai Grupului pentru Anul Financiar 2023, precum si autorizarea Consiliului de Administratie sa stabileasca remuneratia acestora pentru anul 2023.

 

6.     Cu 84,26% din voturi, actionarii au votat in favoarea aprobarii Hotararii Speciale de achizitie a actiunilor existente ale Companiei in cadrul unui program de rascumparare, intr-un numar maxim de 30.844 de actiuni, la un pret care nu depaseste cu mai mult de cinci la suta (5%) pretul mediu de piata al actiunilor in ultimele cinci sesiuni ale bursei, inainte de efectuarea achizitiei relevante (“Program nr. 1”) si autorizarea Consiliului de Administratie al Grupului sa efectueze toate actiunile necesare.

 

7.    Cu 84,16% din voturi consultative, actionarii au votat in favoarea Raportului de Remunerare al Directorilor Executivi si Neexecutivi pentru anul financiar incheiat la 31 decembrie 2022.

 

8.    Cu 99,99% din voturi, actionarii au aprobat plata dividendelor in valoare de 0,55 RON pe actiune ordinara, care urmeaza sa fie platite tuturor membrilor Companiei si aprobarea urmatoarelor date:

 

-          ex-date: 28.07.2023;

-          data de inregistrare: 31.07.2023;

-          data de plata: pe sau aproximativ 18.08.2023;

 

9.    Cu 99,33% din voturi, actionarii au votat in favoarea aprobarii Rezolutiei Speciale de autorizare a Consiliului de Administratie al Grupului de a majora capitalul social emis al Companiei pana la capitalul social autorizat prin emiterea unui numar maxim de 2.882.500 de actiuni noi prin intermediul unei sau mai multor emisiuni de actiuni. Autorizarea se acorda pentru o perioada de maximum 12 luni de la data aprobarii actionarilor pentru autorizare. Consiliul de Administratie este autorizat prin prezenta sa ia toate masurile necesare sau recomandabile pentru pregatirea, aprobarea si efectuarea emiterii/emisiunilor de actiuni in limitele capitalului autorizat.

Actionarii aproba renuntarea la drepturile de preemtiune ale actionarilor pentru orice majorare a capitalului social decisa de Consiliul de Administratie al Companiei, in limita capitalului autorizat.

 

……………………………………                            ……….…………………………… 

Vasile Tofan                                                              Eugeniu Baltag

Presedintele sedintei                                                   Secretarul sedintei

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.