luni | 04 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

CSR

Demersurile BVB in directia responsabilitatii sociale corporative se indreapta catre proiecte educationale consistente care sa ofere tinerilor, dar nu numai, acces la informatii financiare de baza. Initiativa porneste de la studiile care situeaza Romania pe unul dintre ultimele locuri din Uniunea Europeana privind nivelul de cultura financiara.

EDUCATIE

Educatia financiara este importanta deoarece ne echipeaza cu cunostintele si abilitatile de care avem nevoie pentru a ne gestiona banii in mod eficient. Fara aceste cunostinte, deciziile noastre financiare si actiunile pe care le intreprindem nu au o baza solida pentru succes. Mai mult decat atat, evolutia fulminanta a Fintech, Medtech si a noilor tehnologii digitale, in general, creeaza si o mai mare presiune pe zona de cunostinte financiare.

BVB este implicata in proiecte educationale pentru elevi si studenti, livrate fie in parteneriat cu universitati din tara, fie in parteneriat pentru proiectele educationale desfasurate de Institutul de Studii Financiare.

De asemenea, incepand cu toamna anului 2022, BVB a reluat seria workshop-urilor gratuite de educatie financiara (cu prezenta fizica sau online), pentru angajatii companiilor din Romania, in scopul cresterii nivelului de cunostinte in ceea ce priveste administrarea finantelor proprii si ancorarea in realitatea economica actuala, acoperind conceptele de economisire si investitie. Cercetari recente privind impactul educatiei financiare asupra angajatilor unei companii, precum 2022 PwC Employee Financial Wellness Survey si OECD/INFE 2020 International Survey of Adult Financial Literacy, reliefeaza motivele pentru care o companie ar oferi angajatilor sai training in educatie financiara. Parteneri in livrarea workshop-urilor sunt brokeri autorizati la sistemul de tranzactionare al BVB.

Bursa de Valori Bucuresti si Envisia – Boards of Elite au lansat in iulie 2021 un parteneriat educational dedicat actorilor din piata de capital, „Guvernanta corporativa care creeaza valoare”. Programul este menit sa stimuleze competitivitatea consiliilor de administratie, sa promoveze bunele practici in afaceri si sa dezvolte competentele si abilitatile necesare membrilor consiliilor de administratie, contribuind astfel la construirea unei culturi solide de guvernanta corporativa. Initiativa educationala este dedicata tuturor actorilor din piata de capital (companii listate la bursa, companii in curs de listare sau interesate de acest proces, intermediari si autoritati), dar si organizatiilor interesate de implementarea bunelor practici de guvernanta corporativa.

Urmareste videoclipurile de educatie financiara pe canalul de YouTube al BVB.

PIATA

Made in Romania

Made in Romania este un program unic, ambitios, al carui scop este acela de a contribui la cresterea economiei romanesti prin identificarea si promovarea companiilor romanesti de top. Bursa de Valori Bucuresti, impreuna cu partenerii sai, au demarat acest program pentru a identifica viitoarele motoare ale economiei romanesti si de a le asista pe parcursul unui an pentru a le ajuta sa-si duca afacerile la nivelul urmator, imbunatatind transparenta, vizibilitatea, reputatia si, cel mai important, accesul la capitalul necesar pentru cresterea si dezvoltarea ulterioara. Practic, programul incepe cu inscrierea companiilor in program, selectarea dintre acestea a unui numar de 50 de companii de catre un juriu de specialitate dupa criterii bine definite, premierea a top 15 companii in cadrul Galei de Premiere Made in Romania. In ultima faza, cele 15 finaliste beneficiaza de un program de mentorat care va acoperi subiecte precum marketing si branding, strategie si inovare, audit si finantarea dezvoltarii, dar si alte arii de activitate relevante din viata de zi cu zi a companiilor. Mai multe informatii despre program gasiti pe website-ul dedicat https://www.investingromania.com/

Research Hub

In aprilie 2021 BVB a lansat BVB Research Hub, sursa de informatii esentiale despre companiile listate la Bucuresti, utile in procesul investitional. Platforma isi propune sa creasca vizibilitatea emitentilor si sa faciliteze accesul investitorilor la resurse de calitate. BVB Research Hub este dedicat investitorilor individuali si institutionali, companiilor listate si brokerilor, precum si publicului larg. Accesul la resursele disponibile in platforma - rapoarte de analiza realizate de analisti financiari, scoruri de ESG Sustainalytics si, in viitor, mai multe informatii educationale - este gratuit. Platforma poate fi accesata aici: www.bvbresearch.ro.

Politica BVB de Sponsorizari si Donatii